Партнер рубрики Події

До зими у Тернополі підготували навіть всюдихід

До зими у Тернополі підготували навіть всюдихід
До зими у місті підготували навіть один всюдихід. Такий транспорт для розчищення доріг — єдиний на всю Україну, припускають комунальники. Однак утримання такого засобу у Тернополі повністю себе виправдовує.


Також підготували вісім піскорозкидувачів, 140 тонн солі та 200 тонн концентрованої суміші із шлаку, солі, піску і кам'яної крихти. Відтак, запевняють вони, цьогоріч зима несподіванкою не стане.

Відео дня
>


За потреби комунальники залучатимуть додаткову техніку та співпрацюватимуть з приватними підприємствами, які зможуть допомогти очистити місто. Наразі ж рятуватиме місто від снігових заметів та ожеледиці на дорогах МШЕД зі своїм арсеналом піскорозкидувачів, КамАЗів, тротуарної та іншої техніки. Саме воно виграло тендер на утримання міста торік.
- До зими у нас уже готові вісім піскорозкидувачів, - розповідає начальник комунального підприємства “Тернопільська міська шляхово-експлуатаційна дільниця” Юрій Щирба. Уся техніка — на ходу. За кожною машиною закріплений маршрут. Окрім того, є резервна 9-та машина.
Такою кількістю техніки, за словами пана Щирби, місто обходилося й раніше. Однак, якщо колись інші організації послуговувались ГАЗами і ЗІЛами, то МШЕД зараз має і КамАЗи, і навіть один всюдихід.
- Думаю, в Україні наш всюдихід — єдиний, продовжує пан Щирба. - Адже коли ми привезли на машинобудівний завод шасі, то там усі були здивовані. Ми пояснювали, що у нас є такі місця, у які важко добиратися і така техніка нам необхідна. Вона себе виправдовує.
Та кількість власної техніки, яка наразі є у підприємства, є оптимальною. Адже улітку її також треба залучати до роботи.
Цьогоріч ми спробуємо залучати приватні підприємства, які мають сучасну техніку, - продовжує пан Щирба. Минулої зими ми з ними уже працювали. Думаю, що у результаті такої роботи місто має виграти.
Відтак ситуація з прохідності та посипанням доріг у підприємства під контролем, запевняє керівник.


- Маємо угоду з Бурштином на постачання 500 тонн шлаку, - пояснює Юрій Щирба. - Із 1 листопада підприємство починає відгрузку. Перша партія — 300 тонн. Також маємо угоду на постачання кам'яної гранітної висівки. Її застосовують у екстремальних випадках — коли на вулиці за мінусової температури падає дощ.
Наразі ж у МШЕД уже приготували 140 тонн чистої солі і близько 200 тонн концентрованої суміші зі шлаку, солі, піску і кам'яної крихти. Готова для доріг і піщаносоляна суміш. За останніми бухгалтерськими документами, як каже пан Щирба, його тут - 2 200 тис метрів кубічних. Однак його ще підвозитимуть.
Нормативний запас на 10 днів безперервної посипки у нас уже є, - підсумовує Юрій Щирба. - А далі підвезуть ще.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (29)
  • Anonymous

    блін... та вже та зима?
  • Anonymous

    минулого року була реальна підстава. Надал, ще не був при владі, а сніг впав вже, і всі на нього гнали! То тепер молодці, що підготувалися!
  • Anonymous

  • Anonymous

    МШЕД як було так і є --- А Болещук тупо піариться за ДЕРЖАВНИЙ КОШТ Людина команди ЮЩА - хоче влади - бути НАСТУПНИМ МЕРОМ

    Anonymous reply Anonymous

    МШЕД то був, але минулого року просрали перший сніг!

    Anonymous reply Anonymous

    Болєщк все правильно робить. я ще при призначенні казав, що він справиться. а те, що він вміє працювати з журналістами, то це тоже факт

    Anonymous reply Anonymous

    Йди ти нахер разом з болещуком...йолупи

    Anonymous reply Anonymous

    навіть нахер взимі треба йти по розчищеному чи утепленому тротуару, то там з тобою і здибемося))))

    Anonymous reply Anonymous

    Та при чому тут кошт, ви ще скажіть, що журналістам заплатили... Болєщук, як новий начальник, просто хоче показати себе дуже добрим, от і водить, показує...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 «Воюю — заради команди», — історія бойового медика реактивної артбатареї photo_camera 20:01 У Раді пояснили чому будуть переглядати тариф на світло для населення 19:03 Тернопіль прикрасили до Великодня: фоторепортаж з міста 18:02 Тепер захищає нас із неба: загинув 25-річний воїн з Коропецької громади Андрій Данцевич Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 17:04 У Тернопільській громади висадили понад сотню дерев та кущів: де стане зеленіше 16:02 У Тернополі стартував сезон фонтанів (Фото дня) 15:01 У Бучачі освятили Алею Памяті 25-ти воїнам-героям з громади photo_camera 14:03 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:03 На Чортківщині жінка впала в 12-метровий колодязь 12:03 Молода картопля за 65, а яйця – 23: що та за скільки продають на ярмарках до Великодня 11:03 Чи будуть депортувати з-за кордону чоловіків з простроченими паспортами: пояснює юрист 10:09 У Тернополі чоловік на BMW втікав від поліцейських: чим закінчилась погоня 09:14 Легендарна паска за рецептом Дарії Цвєк: тримайте секретний рецепт play_circle_filled 08:30 Вночі окупанти атакували «Кинджалами» Львівщину та Франківщину, цілились в теплоелектростанції
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up