Керівники Тернопілля прийшли по Віфлеємський вогонь зі своїми лампадками (відео)

Керівники Тернопілля прийшли по Віфлеємський вогонь зі своїми лампадками (відео)
Віфлеємський вогонь миру голові обладміністрації Юрію Чижмарю та голові облради Олексію Кайді передали 23 грудня місцеві представники Національної скаутської організації "Пласт".

Місцеві пластуни одинадцятий рік поспіль взяли Вогонь від польських колег, щоб передати його українській громаді, церквам, занести до дитячих притулків, лікарень. Нині він мандрує всією Україною.
- Ідею Вогню українська громада сприйняла і впродовж останніх років для багатьох із нас Вогонь став доповненням під час святкування Різдва Христового, - каже голова Тернопільської обласної організації НСОУ “Пласт” Назар Зелінка. - Традиційно Вогонь зберігається в церкві до Йордану, 19 січня. Потім його можна погасити.
Цікаво, що обидва керівники Тернопілля принесли власні лампадки і закликали всіх охочих запалити свічечку для себе. Горіли ті вогники на столі президії облради до кінця сесії, що відбувалася того дня.
- Я вже втретє беру участь в церемонії передачі Віфлеємського вогню, і щоразу це зустріч з маленьким дивом, - каже Юрій Чижмарь, - адже щоб дійти до Тернопільщини, цей вогник долає тисячі кілометрів, десятки країн, лампади торкаються сотні рук тих, хто взяв на себе місію донести іскру до кожного дому. Це дуже гарна і добра різдвяна традиція.
Нагадаємо, традицію розповсюджувати Віфлеємський вогонь миру започаткували у 1986 р. Відтоді із рук в руки, від одного скаутського осередку до іншого, Віфлеємський Вогонь долає безліч кордонів і потрапляє до всіх, хто чекає на світло тепла, миру.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    О, Зелінка вже і тут піариться, звання самообраного мера його вже не влаштовує - цілиться на місце самопроголошеного губернатора.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up