Найбільша виставка голубів відбулась у Тернополі (ВІДЕО)

Найбільша виставка голубів відбулась у Тернополі (ВІДЕО)
Більше 2000 голубів, курей та іншу домашню птицю могли побачити тернополяни на Українській національній виставці голубів та птиці. Вона пройшла 19-20 грудня у Тернополі

 

Настільки велика виставка відбулася в Західному регіоні вперше. Показати свою птицю з'їхалося більше сотні учасників із 21 області України. 110 учасників привезли показати своїх пернатих друзів.
Загалом на виставці продемонстрували 27 порід домашніх голубів. Із екзотичних порід були пухові павичі та шмоль-каденські голуби. Також на виставці демонстрували курей великих порід, кілька порід качок та великих м'ясних гусей.
Тримав голубів у квартирі
Більше п'яти років розводить голубів тернополянин Володимир Періг (26 р.). Улюблена порода чоловіка - римський велетень.
- Цього разу мої птахи отримали друге місце, - говорить пан Періг. - Результатами виставки  дуже задоволений. Я придбав нових голубів породи “павич”. Виставки - це справжня подія у життя кожного голубовода.
На таких заходах спеціалісти у цій галузі діляться досвідом, спілкуються між собою, мають можливість купити нових птахів, спеціальні засоби по догляду за птицею.
- Зараз у мене близько сотні птахів. Тримаю їх за містом, у будинку батьків, - розповідає Володимир Періг. - Раніше тримав крихітних голубів карликової породи у квартирі. Вони жили в клітці, як папуги.
Зараз чоловік цього не робить. У нього народилася донечка. Подружжя вирішило, що краще зараз утриматись від того, щоб у помешканні жила живність, аби в дитини не було алергії.
- Моя сім'я дуже підтримує мене в моєму хобі, - каже тернополянин. - І батьки, і дружина поділяють моє захоплення.
Любов'ю до цих птахів пан Періг “заразив” і двох своїх друзів.
Приїхали незважаючи на мороз
Десять своїх голубів порід “ростовські статні” та “павичі” привіз на виставку Віктор Пасічник із Лановецького району. Чоловік почав займатися цією цікавою справою близько двох років тому. Приїхав чоловік здалека, навіть не зважаючи на мороз та погану погоду.
- Раніше я не дуже звертав увагу на голубів, - каже пан Пасічник. - Розведенням цієї птиці займався мій кум Михайло. Ми з ним часто спілкуємося, ходимо один до одного в гості на свята.
Коли Віктор Пасічник приходив у гості до кума, траплялося, що той саме доглядав своїх птахів і випускав їх політати.
- Я кілька разів бачив голубів у польоті, - пригадує голобувод. - Такий голуб - то є файно, аж за око чіпляє!
Перших голубів чоловікові подарував саме його кум Михайло.
- Та й спостерігати за цими птахами цікаво, - каже пан Пасічник. - Особливо весною, коли починається період спарювання, і голуб починає залицятися до голубки. То гарне видовище.
Були навіть декоративні амадини
Маленьких симпатичних пташок амадинок привіз на виставку Олег Мінін із Харкова.
- Це дуже невибаглива для утримання, симпатична на вигляд пташка, - розповідає чоловік. - Самці-амадини співають. Їхня пісня одноманітна, але дехто вважає, що вона приємна на слух. Звісно, пісня амадинів дуже поступається пісні канарки.
Своїх пернатих улюблениць чоловік тримає у вольєрі надворі. Зараз там близько сотні екзотів. Хоча в природі ці пташки живуть в лісах Австралії, вони можуть пристосуватися навіть до наших холодів.
У період спарювання ці малюки в'ють дуже гарне гніздо із соломи та маленьких гілок. За формою воно нагадує кулю, - розповідає Олег Мінін.
Чоловік пригадав, як якось пташина пара вилетіла із вольєру. Він навіть одразу цього не помітив. Потім на дереві, яке росте поблизу вольєра, побачив гніздо амадинів. Зрозумів: птахи покинули свою домівку.
Вночі, коли пара спала в гнізді, я забрав їх назад у вольєр, - каже пан Мінін. - Амадини, які виросли в домашніх умовах, не пристосовані до життя в природі. Якщо влітку вони ще можуть знайти собі їжу, то взимку точно би загинули від голоду.
Ці екзоти харчуються дрібним зерном, як і канарки. Також їм слід давати варені курячі яйця, каші (гречку, рис, пшеницю, пшоно). Амадинки полюбляють ласувати мурашиними яйцями. Такий делікатес їм особливо необхідний у період вигодовування пташенят.
Маленьких “австралійців” легко приручити. Тому їх часто тримають як домашніх улюбленців, - говорить пан Мінін. - Потрібна невелика клітка із патичками для сидіння та годівничками.
Найбільша виставка у регіоні
Такої великої виставки домашньої птиці у Тернополі ще не було. Відвідати це дійство приїхали гості навіть з-за кордону. На виставках, які проходили у нашому місті раніше, переважно представляли до тисячі птахів, а цього разу - більше двох На урочистому відкритті звучав гімн тернопільських голубоводів.
Незважаючи складні погодні умови, до нас привезли своїх птахів гості з Угорщини, Болгарії та Румунії, - розповідає голова оргкомітету Регіональної громадської організації голубоводів Тернополя Ігор Когут. - Подивитися на нових породистих птахів приїхали гості з Росії, Німеччини, Молдови.
До речі, останні привезли на продаж багато цінних лікарських засобів та вітамінів, які важко придбати на Україні.
Основна мета таких виставок - привернути увагу молоді та дітей до живої природи, - зауважує пан Когут. - Нехай діти краще займаються розведенням птахів, ніж сидять перед телевізором та комп'ютером і дивляться фільми про насильство.
На урочистому відкритті співали та виступали діти із колективу “Ходаки”. Виставку також  відвідали голова облдержадміністрації Юрій Чижмарь та генеральний директор ТРЦ “Подоляни” Василь Чубак.
Виставку такого великого маштабу представники організації голубоводів планують провести наступного року.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    відео - це......... сподівалась побачити голубів, навіть дитину покликала, що б подивилась. а там лише стеля.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up