Партнер рубрики Події

Тернополяни йдуть на Москву (ЩЕ ФОТО, ВІДЕО)

Тернополяни йдуть на Москву (ЩЕ ФОТО, ВІДЕО)
Тернополяни-велотуристи Василь Підгірний та Олексій Пізник хочуть побачити святкування Дня Перемоги на Красній площі. Кожен день мандрівки організатори детально описують в Інтернеті.

До кордону з Білоруссю вже майже добралися тернополяни Василь Підгірний та Олексій Пізник, які вирушили велосипедами з Тернополя до Москви 24 квітня.


Маршрут велотуристів пролягає через міста обласного підпорядкування на території України, Білорусі та Росії - Хмельницький, Вінницю, Житомир, Київ, Чернігів, Гомель, Рязань і Калугу. Аби вчасно добратися до Москви тернополянам треба за 12-14 днів подолати близько 1300 км. Орієнтовно 8 травня туристи мають добратися до фінішу. Додому Василь та Олексій повертатимуться потягом.
Це краще, ніж воювати
- Чому у Москву? Та тому, що хотілося вирушити в якусь далеку подорож. Дальшої мандрівки, ніж у Москву, ми не вигадали. До того ж нагода випала – святкування 65-річчя перемоги над фашистами, - каже Олексій Пізник. – Як би там не було, а Росія – наша сусідка. Нас поєднують сторінки спільної історії, зокрема перемога над фашистами.
Ідею мандрівки, як каже студент медуніверситету Василь Підгірний, подав його старший колега. Обоє тернополян не вважають себе професійними спортсменами, а просто з дитинства сприймають велосипед як найкращий засіб пересування. Крім того, як каже пан Олексій, це – краще, ніж сидіти перед телевізором і переглядати примітивні серіали.
- Нам нав'язали мораль, що не притаманна слов'янам, - додає чоловік, який працює програмістом. – Від відвідин барів і сидіння годинами в Інтернеті користі для здоров'я мало. Треба цьому протистояти і показувати позитивний приклад... Зрештою, краще всім разом їздити на велосипедах, ніж воювати.
Оскільки пан Олексій набагато старший за свого колегу, то припускає, що буде Василя всю дорогу наздоганяти. Але сходити з маршруту чоловік в жодному разі не збирається.

Виготовлять альбом
Найбільше проблем туристи передбачають через якість доріг. Через це обидва взяли із собою все необхідне для ремонту – від камер та інструментів до латок і клею для гуми. Власне, досвід веломандрівок Україною - завдовжки 100 і більше кілометрів - хлопці вже мають, тому досвіду їм не бракує.
- Звісно, ми підготувалися і на випадок негоди, - додає він. – Прохопили з собою і плащі, і намет, і спальники, і плитку, аби приготувати попоїсти "в польових умовах". Причому розраховуємо, що під час подорожі до нас приєднаються інші любителі велотуризму.
Детально про мандрівку можна прочитати на сайті http://rcc.te.ua. Інформують про подорож і на http://9may1945.ru. Крім того, впродовж усього шляху та у Москві тернополяни робитимуть фото та відеозйомку. Згодом їхні ілюстровані спогади про подорож оформлять у спеціальний альбом.
До речі, спонсорів на мандрівку чоловіки шукали самотужки. Спершу звернулися до друзів у Російський культурний центр, що у Тернополі. Ті пообіцяли забезпечити супровід, завдяки зв'язкам із українською діаспорою в Білорусі та Росії. Кишенькові гроші туристам надало місцеве представництво СК "Оранта-життя", а партійні осередки Єдиного Центру забезпечують проживанням і супроводом на шляху Україною.

Відео дня
>Перед виїздом з Тернополя Олексій прив'язав на свій шолом Георгіївську стрічку – символ відваги солдатів у Другій світовій.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Anonymous

    так тремати і побільше таких людей і пропоганда спрацює ВСІ НА ВЕЛОСЕПЕДИ ЦЕ КЛАСНО

    Anonymous reply Anonymous

    Щасливої дороги! Молодці! По-доброму вам заздрю!
  • Anonymous

    Ну і заголовок статті.... А мені вже всякі погані думки в голову полізли )))

    Anonymous reply Anonymous

    як завжди набивають ціну статейці...
  • Anonymous

    МОЛОДЦІ!!!!!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:03 «Дрони треба вже»: у Тернополі відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ 16:01 «За тиждень — Великдень!»: тернополяни освятили вербу та діляться фото в соцмережах photo_camera 15:05 «Моє серце два роки в полоні»: матері та дружини благають звільнити військових 14:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 13:02 Прочісують поля та ліси: розшук чоловіка з Кременеччини 12:01 Що можна і не можна обговорювати з сімейним лікарем. Пояснює НСЗУ 11:00 Тернополяни освячують вербу: репортаж з храмів 10:02 У Почаєві прощатимуться з захисником Русланом Петриком 09:02 До Великоднього столу: рецепт соковитого курячого філе по-індійськи 21:00 «Воюю — заради команди», — історія бойового медика реактивної артбатареї photo_camera 20:01 У Раді пояснили чому будуть переглядати тариф на світло для населення 19:03 Як Тернопіль прикрасили до Великодня: фоторепортаж з міста 18:02 Тепер захищає нас із неба: загинув 25-річний воїн з Коропецької громади Андрій Данцевич
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up