У Тернополі топить житла і машини (ВІДЕО, БІЛЬШЕ ФОТО)

У Тернополі топить житла і машини (ВІДЕО, БІЛЬШЕ ФОТО)
Висока вода поміж багатоповерхівками затопила офіси, квартири та автомобілі у Тернополі у середу та четвер.

Загалом же на затоплення у редакцію скаржаться жителі вулиць Галицької, 35, 37, 39, 41, 15 Квітня, 35, Шашкевича, Паращука, 11 та інших. Окрім того у багатьох частинах міста через зливи зникало світло.
На Галицькій - озеро
Після дощу звичайна прибудинкова дорога на вул. Галицькій перетворилася на озеро, глибина якого подекуди сягала до грудей дорослій людині. У міськраді людям обіцяють, що “розберуться в ситуації”, скаржиться мешканка будинку на вул. Галицькій, 39 Ольга Борг. У жеку №11 – ПП “Затишний двір-1”, який обслуговує вул. Галицьку, пані Борг 2 червня пообіцяли викачати воду. Одначе ніхто не прийшов і 3 червня.
У міськраді кажуть, що проблему вирішити не так просто. Щоб полагодити колектор, потрібно кілька десятків мільйонів гривень.
Таких грошей у міста просто немає, — каже керівник прес-служби міськради Олег Удич. — Ми писали клопотання у Кабмін. Просили співфінансувати ремонт разом із нами. Щоб зробили ремонт спільними силами. Однак грошей не виділили. Коли будуть формуватися титульні списки, ми впишемо у них кошторис цього ремонту.
Затопило бус із меблями
Діти пускали камінцями “жабки”, дорослі вилазили на дахи, фотографували повінь і знімали на мобільні. У водоймі, яка утворилася всього за кілька десятків хвилин зливи, потонув мікроавтобус, вантажений меблями.

Коли почався дощ, вода ще не сильно піднялася, — розповідає сусідка водія, тернополянка Світлана. — Одна машина виїхала. А бус поїхав не тією дорогою — її якраз перекопали комунальники. Машина застрягла, а в її кузові — новенькі меблі.
За десяток хвилин вода піднялася аж до вікон мікроавтобуса. Дощівка була і в салоні, і в двигуні, і в кузові з меблями.
Водій, рятуючи своє авто, близько чотирьох годин просидів у холодній воді. Машину пробували витягнути з допомогою вантажівки. Але коли вона уже зрушила з місця, фаркоп машини вирвало тросом — автівка вдарилася у бордюр, який був під водою.
Води у хаті - до колін
Збитків зазнали також прилеглі офіси та магазини. У одному з офісів рівень води відразу після дощу сягав ледь не до колін. Меблі, офісна техніка та інші прилади — усе стояло у воді. Люди ходили, затопивши штанки.


Викачуємо воду з допомогою електронасосу, — розповідає працівник офісу Сергій. — Не знаємо, ще які тут збитки. Але ремонт доведеться робити точно. Та й меблі, мабуть, не витримають такого.

Відео дня
>
Схожу ситуацію бачимо і в продуктовому магазині неподалік. Продавці та інші працівники крамниці вичерпують воду відрами.
А для мешканців двох квартир велика вода прийшла прямо у їх будинки.
Дві квартири розміщені у напівпідвальному приміщенні, і в них води — до колін, — розповідає мешканець будинку на Галицькій, 35 Павло Свистун. — То в людей вдома вода була до колін. А відразу за дверима — озеро. А все через тих людей, що уже кілька місяців каналізацію ремонтують. Вода мала б стекти, але каналізація на ремонті. І від неї, крім болота, толку немає.


Кореспондент викликав пожежно-рятувальну службу на місце події. Екіпаж рятувальників прибув за півгодини після виклику. Рятувальники взялися викачувати воду з офісів. Однак мікроавтобус залишився стояти у воді на мілині. Його залишив навіть водій, який пішов додому грітися та переодягатися.
Із міськради нікого не було

Залило також і будівлі в інших частинах міста.
До нас вода затікає хвилями. Не встигаємо вичерпувати, — каже працівниця офісу на вул. Шашкевича, 9 Ірина. — Ми викликали рятувальників. Ті приїхали і сказали, що цим має займатися міськрада, бо підтоплення не є надто серйозним.
Рятувальники повідомили про підтоплення міськраду, однак ніхто так і не приїхав, щоб прочистити каналізаційні стоки, каже вона.
У жеку кажуть, що зробити нічого не можуть.
А що, тільки мене одного топить? — каже директор ПП “Затишний двір-1” Ярослав Рудковський. — Зараз така ситуація у всьому Тернополі. Гляньте, що на вулиці робиться!
Проте пояснити, чому така ситуація виникла на вул. Галицькій директор не зміг. Спершу сказав перетелефонувати через 10 хвилин до головного інженера Віктора Гринченка.
Але ні тоді, ні через годину головного інженера не було. Не вдалося його застати і 3 червня. У жеку сказали, що інженер “працює на ділянці з людьми”. Люди ж із Галицької телефонували у редакцію до вечора 3 червня — інженера у себе вони не бачили.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (34)
  • Anonymous

    Але чому за гроші викачують воду? АДЖЕ , це- стихійне лихо, на яке у бюджеті ВЛАДИ є закледені кошти!
  • Anonymous

    В старі часи там завжди баюра стояла, та й річечка текла Рудка здається називалася, якраз з під заправки і витікала. Наразі схована під землею аби як. А природа бере своє. А так би мали би ми в Тернополі ще одну гарну річечку. А то Сере т і Сере т.
  • Anonymous

    Та влада мала їх усіх в одному місці. 10 млн. грн!!! ЛІтак можна за такі гроші купити чи вертоліт, чи це кожен з них собі квартиру хоче (ще одну). Он звичайний насос для відкачки води з приміщень: http://prom.ua/p437545-nasos-tsmk-1627.html кожту менше 10 тисяч. Ніхно нічого робити не буде, тому що люди обурюватись не будуть, не вміємо ще. Максимум на що вистачає, так це на оттакі коментарі, які нічого не змінять. Як і мій в тому числі.... сумно.

    Anonymous reply Anonymous

    Заставний не дбає про місто та людей. В нього одна дика думка, якби білбше витрусити з підприємців собі у кишеню. Рижий з рибячими очима може жити тільки в калабані. В калабаню Ромка, а нам нормальне життя.
  • Anonymous

    Зато пажара не будет

    Anonymous reply Anonymous

    Банду міськради на звалище разом із заставним!

    Anonymous reply Anonymous

    ЦЕ ВСЕ БДЖОЛЯР ВИНЕН АБО КАРАВАЙ З ВУХАМИ, КУДИ ГРШІ ПОДІЛИСЬ ШО ЗАВАДИТИ ЦЬОМУ ПОТОПУ.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up