Партнер рубрики Події

Людей із обваленого на Крушельницької дому поселять у гуртожитки

Людей із обваленого на Крушельницької дому поселять у гуртожитки
Диван, який звисає просто у повітрі, столик із комп’ютером, шафа, посуд видніються з другого поверху будинку на вул. Крушельницької, 53, який обвалився увечері 27 травня.

Будинок обвалився після зливи. 
Сьогодні, 28 травня, зранку будинок обгороджений, пішоходам ходити повз нього не дозволяють. Руїн ніхто не чіпає. Перекрита і вся вулиця Крушельницької, якраз навпроти будинку. На обгородженій території, на зеленому газоні багато працівників різних інстанцій та міліції. Робітники зрізають дерева та вантажать їх на транспорт. Пішоходи оглядають руїни будинку, дехто знімає на мобільний.

Previous Next

Загалом 28 травня зранку на вул. Крушельницької ні пройти, ні проїхати. Через перекриту дорогу тут великі затори. Транспорт об'їжджає через вул. За Рудкою та вул. Хмельницького. Багато тернополян, які працюють на вул. Крушельницької, повиходили з маршруток і йдуть на роботу пішки. 

Відео дня

Ситуацію з аварійним будинком прокоментував міський голова. 

- Хочу запевнити мешканців цього будинку, що усі будуть забезпечені житлом та усім необхідним, - каже Сергій Надал. – Зараз для людей готуються місця у гуртожитках та квартирах, де вони будуть проживати аж до отримання нового житла.
Міський голова додає, що даний будинок уже кілька років вважається аварійним і минулого року міська рада намагалася переселити людей у нові квартири відповідно до тієї площі, яку вони займали. Проте мешканці звернулися до суду, рішенням якого міській раді було заборонено відселяти людей з даного приміщення.
- Слава Богу, що усі залишилися живі та неушкоджені - додає Сергій Надал. – А сам будинок підлягає негайному демонтажу, тому що становить небезпеку навіть для перехожих".
Представники аварійно-рятувальної служби повідомляють, що вони евакуювали з цього будинку четверо дорослих та двоє дітей. Причини обвалу будівельних конструкцій по вул. Крушельницька, 53 встановить спеціальна комісія.

 За даним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесли відомості за частиною 1 статті 367 Кримінального кодексу України, повідомляє прес-служба прокуратури області. Під час розслідування з’ясовуватимуть всі обставини надзвичайної події, у тому числі причини, через які люди не були виселені з аварійної будівлі.
Також справу з будинком розслідує міліція.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Anonymous

    людей відселять в гуртожитки,Ю ана місці цього будинку, виросет 5 або 7 поверховий, з усіма порушеннями ДБН і т.д., надал вжде мабуть не спитт внорчі думає кому то дати дозвіл на будівництво, хто стане інвестором даної землі. а в кінці гордо сєрьога скаже, ми їм дали по однокімнатній квартирі, десь на алясці.
  • Anonymous

    Основне що всі знають що ці добудови та надбудови незаконні, що через них загинуть люди у вогні, помруть від хвороб, обвалиться будинок, неможливо утеплити і все одно кілька сотень доларів чиновнику гріють душу. Невже за таку велику шкоду місту треба присвоювати звання почесного громадянина міста. Може зараз настане такий час?
  • Anonymous

    І знову рішення суду. Скільки можна знущатись над законами природи? Сказано аварійний то виселяйте, а не шукайте вигоди. А скільки за рішеннями судів узаконено добудов і надбудов у житлових будинках .
  • Anonymous

    тим людям пропонували гуртожитки малосімейки з жахливими умовами, та міхо то знає, бо вона Надала прихвостень
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up