Партнер рубрики Події

Начальника з мерії засудили за зламаний палець

Начальника з мерії засудили за зламаний палець
У винуватця і потерпілого є свої версії подій. Суд став на бік колишнього правоохоронця, а чиновник готує апеляцію. Минулого року потерпілий теж "засвітився" у конфлікті, але тоді він був нападником

Микола Лесів, начальник управління ЖКГ міськради, зламав палець чоловікові власниці магазину "Інга" Миколі Шкарупі.

Таке встановив міськрайонний суд. Він же засудив чиновника на півтора року тюрми.

"Прийшов, нагрубіянив, зламав"

Відео дня

Суд у тому ж вироку звільнив пана Лесіва від відбування покарання з випробуванням один рік. Крім того, змусив заплатити 7000 гривень компенсації потерпілому. Посадовця зобов'язали не виїжджати за кордон на постійне місце проживання та відмічатися в кримінально-виконавчій інспекції.

Потерпілий Микола Шкарупа відомий нашим читачам завдяки магазину "Інга". Ця крамниця славилася продажем алкоголю вночі. Писали ми й про демонтаж закладу минулого року. Тоді, нагадаємо, власникам "Інги" не продовжили терміну оренди землі. Неофіційною причиною був саме продаж оковитої, попри заборону. Микола Шкарупа намагався зупинити руйнівників – забирав інструмент у робітників, лягав під колеса техніки. Стверджував, що дії влади - протизаконні, а причиною демонтажу є не алкоголь, а корупція. Мовляв, хотіли відкат.

Саме "Інга" й стала причиною конфлікту між двома Миколами. Детальний опис події подає вирок суду, розміщений у Держреєстрі судових рішень. Ми зберегли мову оригіналу.

"Допитаний в судовому засіданні потерпілий ОСОБА_2 (М. Шкарупаавт.), вказав, що 22 липня 2013 року він приїхав разом зі своїм внуком в магазин, де його дружина проводить підприємницьку діяльність, та куди він привіз товар. В магазині в той час перебували продавець та стажист. Коли він із продавцями перебував за прилавком, в магазин зайшов ОСОБА_1 (М. Лесів – прим. авт.), який був один, сказав що він відключив їм електроенергію та запитав його, чи він є власником даного магазину. На його слова він у відповідь спитав його, хто він такий і запропонував йому приставитися. Обвинувачений в грубій формі почав до нього виражатися, після чого він вийшов із-за прилавка та сказав продавцям викликати міліцію, на що ОСОБА_1 (М. Лесівавт.) почав його шарпати за одяг в результаті чого порвав йому футболку. Після цього він підбіг до дверей та зловив за ручку, щоб затримати обвинуваченого до приїзду міліції, на що обвинувачений намагаючись втекти, зловив своєю лівою рукою за його ліву руку, а правою рукою за великий палець на тій же руці, та покрутив його до низу таким чином зламавши його. Від цього він спочатку впав та ОСОБА_1 (М. Лесівавт.) втік з магазину та побіг до автомобіля, який стояв неподалік. Після цього він піднявся та почав наздоганяти обвинуваченого, який в цей час вже сів в авто, однак побачивши його одразу ж вийшов з автомобіля та відійшовши в сторону почав кликати його підійти до нього. Однак до нього він не пішов, а повернувся в магазин...", - читаємо у вироці суду.

"Перша куля – моя"

Микола Лесів звинувачення відкидає. До "Інги", за словами чиновника, 22 липня прибула робоча група мерії, аби відключити електропостачання для безпечного демонтажу.

- У закладі були товари, які могли зіпсуватися. Я зайшов, аби повідомити працівників про відключення електропостачання, - каже Микола Лесів. - Усередині були дві жінки та чоловік. Я почав з'ясовувати, хто власник. Жінки кивали на чоловіка. Я повідомив про відключення. Чоловік вибіг з-за прилавка, почав хапати мене за руки і кричати: "Що то за нахал, закривай магазин, я викличу міліцію". Я побачив, що чоловік не зовсім при собі. Я не хотів вступати в суперечку.

Двері ще були відчинені, тож чиновник, як розповідає, вийшов на вулицю.

- Чоловік вискочив за мною, - продовжує пан Лесів. - Почав мене хапати. Декілька разів вкусив за руку. Кричав, що має пістолет і перша куля буде моєю. Поводився неадекватно. Я відійшов до автомобіля, що стояв поряд. У нього сідав мій заступник. Чоловік почав штовхати транспорт, кричати. Нам вдалось поїхати. Зламаний палецьвигадка. Хоча він його дійсно міг зламати, коли після нашого від'їзду виламував одвірки дверей до підвалу сусіднього будинку і кришку щитової, аби самовільно підєднатися до електрики.

Микола Лесів уже підготував апеляцію, щоб новий суд розставив усі крапки над "і".

Варто згадати, що Микола Шкарупа, колишній правоохоронець, засвітився й в іншому конфлікті. Минулого року журналіст "RIA плюс" писав про те, що працівникам іншого магазину родини Шкаруп"Христина" на вул. Протасевича не виплачують зарплат. Після публікації пан Микола завітав до редакції та з кулаками накинувся на кореспондента. Правоохоронці внесли відомості про подію в Реєстр досудових розслідувань (за ч. 1. ст. 126 ККУ "Побої і мордування"). Та до суду справа не дійшла. Слідчі закрили її (за част. 2 пункту 1 статті 284 КПКУ "Встановлена відсутність в діянні складу кримінального правопорушення). У прокуратурі з таким рішенням погодились.

Ми опублікуємо результати апеляційного розгляду, коли відбудеться суд.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Anonymous

    Шкарупа продавав алкоголь неповнолітнім. Закрили його правильно. Йому голову тре відірвати, а не тільки палець
  • Anonymous

    Лесіва на нари разом з надалом і всім тим кодлом Зовсім вже охуіли.
  • Anonymous

    Ооо, чув колись як пан Шкарупа висловлюється до людей і про людей. Одним словом МЕНТ. Саме не міліціонер, а мент, який гне матом, демонструє неповагу та зверхність.
  • Anonymous

    закрити нах ці смердючі генделики а психів-господарів - в дурку. хай лікуються
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up