Тернопільські депутати перевірять, чи законно передали Почаївську лавру Московському патріархату

Тернопільські депутати перевірять, чи законно передали Почаївську лавру Московському патріархату

Рішення створити комісію для перевірки законності передачі Почаївського храмового комплексу в руки УПЦ Московського патріархату прийняли депутати на черговій сесії облради, яка відбулася 20 липня.

На пленарному засіданні обласної ради депутати підтримали проект рішення про утворення та обрання тимчасової контрольної комісії Тернопільської облради щодо перевірки законності передачі храмового комплексу в Почаєві УПЦ Московського патріархату.

До складу комісії пропонують включити представників від всіх депутатських фракцій Тернопільської облради. Комісія повинна подати висновки до 25 серпня.  

Також депутати облради звернулись до Президента України Петра Порошенка та Кабінету Міністрів України з вимогою повернути Почаївській лаврі статус державного заповідника. За відповідне рішення під час засідання облради 12 травня проголосували всі 54 депутати.

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (13)
  • Анонім

    Гнати псів щоб сліду не було,все що з ними звязано
  • Анонім

    Нажаль так воно і є !!! Не освідченні люди які не знають нічого завжди роблять багато лиха !!! Це страшно ! Вже до Почаєва добралися! Це єдина православна церква! Всі остальні це церкви розколу - історію читайте!!! Вчіться люди хоть чогось!!! Читайте не 20 хв тільки !!!

    Анонім reply Анонім

    Це не церква, це - СЕКТА! А можеш пояснити, чому попи почаївські своїх прихожан, які загинули в АТО (за Україну), не хочуть хоронити? Бог забороняє це робити, чи може московія? Не місце бородатим зрадникам на вільній землі! Хай своїм рабам в кацапстані мозги промивають! Якщо піп вмішується в політичні справи країни, то йому потрібно проголосити анафему, а козломорді йому руки цілують. А в ідеалі, зрадників, потрібно знищувати. Коли в Криму московити почали знищувати українські церкви, чому ти не казав, що так що так не можна?

    David Starr reply Анонім

    Неосвічені люди якраз ходять до РПЦ і свято вірять у казки, що їм там сплітають. А потім це ще й "історією" називають.
  • Анонім

    Шкода Вас зомбованих євреями людей.

    Подивіться Льоню Ройтмана,про терерішню патріотичну владу ,і це лиш 1% правди.

    І забудьте, що влада теперішня об'єднає людей,вона ще більше їх розїднає.

    Чим бідніші люди,тим агресивніші.
  • Анонім

    А бабтисти,єговісти,сатаністи,свідки хз якого дня,і ще більше 200 сект,вам не мішають?то ваші брати?

    Анонім reply Анонім

    А "бабтисти-сатаністи-свідки хз якого дня" не агресивно настроєні до України, на відмінно від кацапської нечисті.

    Анонім reply Анонім

    московський патріархат - це не віра, а секта. ЇЇ потрібно заборонити на території України, також треба подумати як вигнати чортів з ще двох лавр. Не місце козлопиким в Україні, тим більше взахідний частині.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up