«У Тернополі ще не бачили жовтих людей»

«У Тернополі ще не бачили жовтих людей»
- Днями була готова сваритись із тепломережами, - каже тернополянка Ірина Копач. – Ввечері хотіла помитись, дітей покупати. Відкриваю кран із гарячою водою, а звідти – чай, кава, не знаю як назвати. Текла рідина коричневого кольору. І що робити?

Тернополянка обурюється, що гаряча вода у Тернополі щоразу дорожча. А коли увімкнуть опалення, то, щоб оплатити комунальні послуги, доведеться ще більш затягнути паски.


- Чому я плачу за якісну воду, а тією водою, яку отримую, навіть посуд страшно мити, - каже вона. – У такому випадку, мені здається, я взагалі не повинна платити... 
Скарги на брудну воду, до слова, трапляються нерідко. Тернополяни часто фотографують брудну воду у ванні, виставляють у соцмережах, однак далі – зателефонувати та з’ясувати причину – іде мало хто.  


Що робити у такому разі, ми поцікавились у  КП “Тернопільміськтеплокомуненерго”.
- Ми воду підігріваємо, а не добуваємо, - каже  головний інженер КП “Тернопільміськтеплокомуненерго” Станіслав Конопляник. – Тож, ми її спеціально не фарбуємо у коричневий колір.

Відео дня


Коричневий колір води, за словами пана Конопляника, пов’язаний із перевищенням вмісту заліза у холодній воді. Його там - удвічі більше від норми. Йдеться про випад окису заліза, який і дає колір «кави, чаю».


- Наберіть у ванну холодної води, хай постоїть дві години, і побачите, що буде на дні, - додає пан Конопляник. 


Якщо явище перетворення води у крані на "каву, чай" – часте, споживач може звернутись у тепломережі за телефоном 25-25-39 та повідомити про свою проблему. Після звернення  підприємство сформує комісію, яка з’ясовуватиме ситуацію. Якщо проблема пов’язана із роботою тепломереж, то споживач платитиме за таку воду менше.


- За період, упродовж якого мешканець мав проблеми з якістю води, вона платитиме за гарячу воду, як за холодну, - додає пан Конопляник. – Але у Тернополі ще такого не було, щоби подача брудної води була пов’язана з роботою тепломереж.
Також не було випадків, за словами головного інженера,  щоби  люди скаржились на постійну подачу коричневої води.  


- Як казав мій колишній керівник, у Тернополі ще не бачили жовтих людей, - додає фахівець.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Малеча

    Як на мене, то відповідь працівника "Тернопільміськтеплокомуненерго" є трішки хамовитою, зокрема "ми воду не фарбуємо" чи "у Тернополі ще не бачили жовтих людей". Напевно, якщо люди сплачують кошти, то очікують на відповідні послуги. І коли виникають проблеми з якістю наданих послуг, то їх потрібно вирішувати, щоб клієнт був задоволений. А в нас якось все навпаки. Ми сплачуємо за послуги і ще відчуваємо свою неповноцінність через хамство відповідних служб???
  • оля

    А куди звертатись, якщо холодна вода жовта?
  • Антонюк Віталік

    На Петлюри у липні біля будинку щось рили і взагалі перших 15 хвилин текла дуже міцна кава

    Ось фото:
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up