Обережно - підозрілі «волонтери»

Обережно - підозрілі «волонтери»
Тернопіль, невідомі збирають гроші нібито для дітей. Свою роботу обґрунтовують неіснуючими дозволами від місцевих єпископів
На підозрілих людей, які збирають гроші нібито від церкви і нібито для хворих дітей скаржаться тернополяни.

Замість належних документів у цих людей, які ходять квартирами, - «дозвіл» від однієї із сільрад, збагачений кількома печатками. Одна з них - справді церковна.
- Удень, 2 квітня почали стукати у двері квартир на нашому поверсі. Поки я підійшов, сусід вийшов першим і вже говорив із гостем - смуглявим чоловіком середнього зросту у шкіряній куртці, - розповідає тернополянин Олексій Козак. - Я почув, як сусіду той чоловік сказав, що він - «віри греко-католицької». Коли ж підійшов до мене, пояснив, що він - з УПЦ. Я запитав, хто у нього єпископ і він відповів - Онуфрій. Також сказав, що він - Буковинсько-Чернівецької єпархії. Я запитав тоді про дозвіл від місцевого єпископа, і він видав, що має від Нестора.
Але ж Нестор - архиєпископ УПЦ КП, а не УПЦ, що у єдності з Московським патріархатом. Про це пан Козак знав.
- Я попросив показати документи, а він мені - дозвіл від однієї із сільрад, - продовжує чоловік. - Кажу йому: це не те. Він почав мене розігрувати. Мовляв, телефонуйте у єпархію. Я й зателефонував. І мені чітко сказали: нікому дозволу не давали та ще й порадили міліцію викликати. Як тільки «волонтер» таке почув, за ним і слід пропав.
Журналіст 20minut.ua вернувся за коментарями до УПЦ та УПЦ КП. Адже справді, збирач пожертв міг щось наплутати.
- Якщо б вони мали дозвіл від мене, то це був би документ із мокрою печаткою. Але за останні два роки я не давав подібних дозволів, - коментує архиєпископ Тернопільський, Кременецький і Бучацький УПЦ КП Нестор. - Більше скажу: одного разу такі шахраї прийшли до мене додому і казали, що збирають гроші з мого ж дозволу.
Аналогічно говорять у Тернопільській єпархії УПЦ.
- Митрополит не давав дозвіл. Швидше всього, це шахраї. З допомогою комп'ютера можна багато що підробити... Ми тепер не даємо подібні дозволи принципово через прикрі випадки у минулому, - говорить секретар Тернопільської єпархії УПЦ отець Степан Балан. - Колись до нас навіть правоохоронці зверталися, щоб уточнити. Бо одні люди збирали пожертви нібито на АТО... Якщо б церква збирала пожертви, це було б централізовано.
А тернополянам, які зустрінуть підозрілих «волонтерів», радять викликати міліцію.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • ПРАВДА

    ДАІ Тернополя кришує жебраків ?    http://www.roadcontrol.te.ua/main/10-da-ternopolya-krishuye-zhebrakiv.html

  • Наталія Олексик (Пласконіс)

    Я була свідком, коли сьогодні у автобус попросилась також смуглява жіночка, яка збирала гроші на лікування хлопчика. Поряд сиділа жінка з хлопчиком, років 6-7. Коли волонтерка вийшла, хлопчик запитав маму: "Це мабуть мама хлопчика". На що його ж мама відповіла - ні, це ходять люди, які заробляють гроші собі. Син задумався і відповів - ні, я на людях розуміюсь, я бачив її очі, вона обманювати не може. Як хочеться вірити в людей, і бути по дитячому наївними, не бачити всієї фальші, яка по всюди, і вірити що насправдні поряд з нами люди, яким віриш і можеш довіряти, незадумуючись.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up