Пайовики пікетували міськрайонний суд. Хочуть кооператив переоформити на ОСББ

Пайовики пікетували міськрайонний суд. Хочуть кооператив переоформити на ОСББ
Невеликий пікет влаштували члени кооперативу “Олімпія - Б” перед міськрайонним судом в четвер, 24 грудня, якраз за годину до розгляду їхньої справи. Мешканці будинку на Довженка, 22 хочуть переоформити свій кооператив на ОСББ, але не можуть цього зробити, бо суд наклав арешт на одну із квартир будинку - власник не розрахувався за неї повністю, сам тепер мешкає за кордоном.

За невиплату 200 000 грн його із кооперативу виключили, тож тепер він позивається, що таке рішення було неправомірним.

- Будинок здали ще в 2014 році, - розповідає голова споживчого кооперативу “Олімпія - Б” Галина Теличко. - Люди там живуть вже рік, а от громадянин Кушнір так і не оплатив обіцяні кошти. Вніс лише частину необхідної суми. В результаті, нам довелося докладати власні кошти, аби провести газ та підключити до будинку каналізацію. За невиконання обов’язків з кооперативу ми його виключили і внесені ним кошти хочемо повернути, аби квартиру отримав інший член кооперативу.

Однак такий стан речей Кушніра не задовольнив, пояснила нам пані Теличко. Тепер він позивається, щоб його членство у кооперативі поновили.

Відео дня

- Це підставна особа Щепановського, таких, як він, є багато і по інших кооперативах міста. Тому й не платив він решту суми, бо та квартира не його, - каже Галина Теличко. - Сам Кушнір живе десь за кордоном, коли приїде - невідомо. А нам немає куди чекати: справа тягнеться від січня минулого року, хоча такі справи розглядають максимум два місяці. Цього ж разу суддя сказав, що позивач хоче уточнити позовні вимоги, бо він хоче поновитися в кооперативі.

Але поновлювати його представники “Олімпії - Б” не хочуть за жодних обставин. Вони згідні піти на мирову - віддати Кушніру внесену ним суму і розпрощатися. Однак ніяк не можуть - суд затягується.

- Ми хочемо переоформити кооператив на ОСББ, - пояснює пані Теличко. - Щоб не платити за землю. Але через тяганину із арештованою квартирою страждають решта мешканців будинку, а квартир у нас там сто. Тож цим пікетом хочемо привернути увагу до нашої проблеми.

Читайте також: Пайовики з Довженка пікетували суд через каналізацію 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    Вищевказаний суддя ще той любитель "зелені"...усі його рішення так і "смердять" упередженністю і неб"єктивністю...співчуваю тим, чиї справи він веде...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up