Партнер рубрики Події

Тернопільський "Правий сектор" вимагає арешту винних у стрілянині в Мукачево

Тернопільський "Правий сектор" вимагає арешту винних у стрілянині в Мукачево
Представники "Правого сектору", "Автомайдану" та інших громадських організацій у неділю, 12 липня, знову вийшли до обласної міліції. Це продовження безстрокової акції, яка розпочалась вчора у різних містах України. Активісти вимагають захисту хлопців, які потрапили у оточення в Мукачево, арешту винних у конфлікті та закликають міліцію не виконувати злочинні накази. "Правий сектор" заявляє, що готові до радикальних дій, якщо їхніх умов не виконуватимуть.

Нагадаємо, що вчора, 11 липня, у Мукачево відбулась перестрілка, у якій загинуло два бійця "Правого сектору", ще четверо - поранено. Ввечері представники "Правого сектору" вийшли під держустанови з акціями протесту. 

 - Дана акція протесту безстрокова, зараз починаємо другий етап, - каже лідер "Правого сектору" на Тернопільщині. - Людей небагато, але ми розуміли, що так буде, оскільки це неділя. Вимоги наші не помінялись - ми за те, щоб вберегти наших хлопців. В першу чергу вберегти підрозділ, який зараз у Мукачево, щоб його не розбомбили шляхом зброї.

За словами пана Лабайчука, представники "Правого сектору" та інших громадських організацій вимагають арешту тих, хто винен у конфлікті в Мукачево.

Відео дня

- Якби не та контрабанда на чолі з Леньом, якби не кум Путіна - Медведчук, то цих речей би не було, - продовжує пан Василь. - Ми знаємо, та й по відео у пресі зрозуміло, що міліція від початку діяла з бойовиками від Леня. Говорити про якусь справедливість там на місці, скажемо так, не доводиться. 

Як розповів Василь Лабайчук, на зв'язок з представниками "Правого сектору" постійно виходять різні організації з інших районів, а також тернопільські активісти, які готові до кардинальних дій, якщо вимог "Правого сектору" не слухатимуть. 

- Буквально щойно переговорив з заступником Яроша по політичній роботі Андрієм Тарасенко,  - каже Василь Лабайчук. - Ярош, Тарасенко та командир Добровольчого корпусу Стемпіцький поїхали в Мукачево, щоб проконтролювати те, щоб наші хлопці, які зараз там в оточенні, залишились живими. 

В.о. начальника тернопільської обласної міліції Казимир Попіль коментувати ситуацію відмовляється, оскільки події відбулись в іншій області. Проте запевняє, що міліція не виступатиме проти бійців "Правого сектору". 

- В нашій області контрабанди немає, особовий склад за межі області не виїжджав і буде виконувати свої обов'язки, які передбачені законодавством, - каже пан Попіль. -  В зв'язку з загостренням ситуації на Закарпатті та з метою уникнення провокацій на Тернопільщині правоохоронці в підвищеній готовності. Злочинні накази нам не поступали, ми маємо право їх не виконувати. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (20)
  • Анонім

    Схоже на те, що коломойський створив Правий Сектор, щоб спробувати монополізувати владу з допомогою власних силових підрозділів(Правий Сектор і батальйон Дніпро). А от що мене турбує, це те, що "націоналісти" вони--липові! Реальний націоналізм, як ідеологію в Україні представляє лише--ВО СВОБОДА!

    Зважаючи на те, що українськість у більшості мешканців Сходу України зводиться ЛИШЕ до наявності паспорта громадянина України і як наслідок вилилось у рясний сепаратизм--необхідність у розвитку та поширенні всього УКРАЇНСЬКОГО є просто таки життєво НЕОБХІДНИМ!!!
  • Анонім

    З цим Правим сектором розібратись--як у темному лісі блукати! Виявляється у ньому 18 запасних батальйонів і ЛИШЕ 2 перебувають у зоні АТО. Ні! Я нікого не прагну посилати у зону бойових дій, але дивно, навіщо потрібні у мирних регіонах запасні батальйони.



    Схоже на те, що щось недобре затіває бенька коломой організовуючи бойові осередки у кожному обласному центрі!
  • Анонім

    Військовий комісаріат якраз мобілізацію проводить, жаліються на недобір. А тут стільки "воєнів" на мітингу і вже навіть по воєнному одітих. Ось де мобілізацію проводити треба, а не в торгових центрах. І всіх відразу на фронт - героям геройська робота!!
  • Анонім

    Хлопці які воюють на фронті - Герої, а придурки, які в той час підривають тил - бандити і гівнюки. Незалежно від намірів з якими вони це роблять та політичної орієнтації!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:01 Очікуємо грози: на Тернопільщині — штормове попередження photo_camera 15:01 Невипита кава рятує життя: танкіст-депутат зі Збаража відкрив збір на ремонт військового авто 14:03 Біля Катедри діти влаштували Великодні гаївки: як усе відбувалось photo_camera 13:02 Капелани 105 окремої бригади тероборони ЗСУ вітають військових з Великоднем play_circle_filled Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 12:03 Як тернополяни йшли на Великодню службу до храмів photo_camera 11:02 «Паски були скромні, без родзинок, але смачні... спечені мамою на засланні»: тернополянка про сумний Великдень play_circle_filled 10:03 Маленькі тернополяни вітають захисників з Великоднем play_circle_filled 09:01 Частуйте дітей Великодніми стравами розумно. Поради батькам від медиків 21:03 Історія «Шостого магазину» у Тернополі, який став орієнтиром для місцевих play_circle_filled photo_camera 20:03 Тернополяни освятили кошики та хваляться ними в соцмережах. Залишайте своє фото в коментарях photo_camera 19:00 Печуть паски та роблять крашанки: як засуджені жінки у Збаразькій колонії готуються до Великодня photo_camera 18:03 Як добре ви знаєте історію тернопільських вулиць? ТЕСТ photo_camera 16:55 Біля Вишнівця сталася ДТП: надавали допомогу жінці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up