Партнер рубрики Події

У Тернополі "Правий сектор" протестує під обласною міліцією

У Тернополі "Правий сектор" протестує під обласною міліцією
Активісти "Правого сектору" у суботу, 11 липня, організували акцію протесту під обласною міліцією, прокуратурою та ОДА через події в Мукачево. Вони вимагають не обезброювати бійців "Правий сектор" і не виконувати злочинних наказів. Наразі представники "Правого сектору" зустрілись з начальником СБУ, який пообіцяв їм, що обезброєння не буде.

Справа в тому, що сьогодні, 11 липня, у Мукачево відбулась перестрілка, у якій загинуло два бійця "Правого сектору", ще четверо - поранені. Активісти "Правого сектору" у всіх містах України вийшли пікетували держустанови.

- Ми протестуємо проти обезброєння усіх бійців "Правого сектору", - каже активіст "Правого сектору" Катерина Бойко. - Щодо відставки Авакова, то до цього все йде. Просто нас у Києві ніхто не почує з такими вимогами, потрібно щоб це робили там. 

Спочатку представники "Правого сектору", "Айдару", "Автомайдану", "Самооборони" та громадські активісти зібрались біля обласної міліції. 

Відео дня

- Ми вимагали у заступника начальника міліції, щоб той у телефонному режимі повідомив начальнику закарпатської міліції, що ми будемо готові до радикальних дій, якщо наших побратимів не перестануть нищити, - каже жінка. -  Він відмовився і ми пішли до начальника СБУ Олексія Ушанова, який дав слово офіцера, що обезброювати бійців "Правого сектору" не будуть. Він сам служив з нашими хлопцями, він їх добре знає. Дав слово офіцера... Наразі це єдиний позитивний момент.

Зараз активісти повертаються до обласної міліції, де продовжуватимуть безстроковий пікет, поки не дійдуть до згоди. 

Станом на 23.36 активісти "Правого сектору" повідомляють, що дійшли спільного рішення про вимогу відставку Авакова і всіх його заступників. 

- Далі так бути вже не можу, на скільки знаю, то у Києві активісти вже озвучили цю вимогу, - каже Катерина Бойко. - Ми вирішили, що завтра о 12.00 буде продовження мітингу і все буде більш визначено. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Анонім

    Засранці, до чого тут Тернопіль??? Воїни срані, шуруйте на схід і там воюйте! Нема чого Тернопіль в Сомалі перетворювати!!!
  • Клон

    Вчорашні події - ще один яскравий репортаж про розгул фашизму в Україні для московських телеканалів. Досить революцій та бунтів. Невже не можна було зустрітись вчора в Мукачево без зброї?

    Анонім reply Клон

    До чого тут фашизм? Звичайні бандитські розборки. Мафія!

    Анонім reply Клон

    Та не можна, бо вб'ють. Коли влада безсила - за справу береться народ...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:02 У Почаєві прощатимуться з захисником Русланом Петриком 09:02 До Великоднього столу: рецепт соковитого курячого філе по-індійськи 21:00 «Воюю — заради команди», — історія бойового медика реактивної артбатареї photo_camera 20:01 У Раді пояснили чому будуть переглядати тариф на світло для населення Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 19:03 Як Тернопіль прикрасили до Великодня: фоторепортаж з міста 18:02 Тепер захищає нас із неба: загинув 25-річний воїн з Коропецької громади Андрій Данцевич 17:04 У Тернопільській громади висадили понад сотню дерев та кущів: де стане зеленіше 16:02 У Тернополі стартував сезон фонтанів (Фото дня) 15:01 У Бучачі освятили Алею Памяті 25-ти воїнам-героям з громади photo_camera 14:03 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:03 На Чортківщині жінка впала в 12-метровий колодязь 12:03 Великодні ярмарки в Тернополі: що та за скільки продають. Перевірили журналісти «20 хвилин» 11:03 Чи будуть депортувати з-за кордону чоловіків з простроченими паспортами: пояснює юрист
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up