Як не боятись мобілізації, радить психолог

Як не боятись мобілізації, радить психолог
Як справильно спілкуватися із призовниками та їхніми батьками, вчать на спеціальному тренінгу для психологів шести обласних військкоматів та районних військкоматів Тернопільщини.

На цьому тренінгу спеціально запрошений психолог вчить, як правильно спілкуватися із призовниками та їхніми сім'ями. Адже військових психологів на Тернопільщині до цього не було - є лише практикуючі психологи, які зіткнулися із проблемами військових в період АТО,

- Люди сприймають набір в армію, ніби це скотину женуть на м’ясокомбінат, нехай це дуже груба метафора, але деякою мірою це правда, - розповідає практикуючий психолог, президент асоціації “Психодрама України” Віктор Мозговий, який і проводить тренінг. - У людей є страх перед мобілізацією, страх перед смертю і страх перед невідомим.

Щоб побороти ці страхи психологи повинні використати один-єдиний метод - людина повинна думати, чим вона буде займатися, коли повернеться звідти. Тобто службу в армії сприймати наче це було вже в минулому, пояснює пан Мозговий.

Відео дня

- Якщо людина планує, що вона буде робити вдома, у неї автоматично будується духовний місточок із Батьківщиною та своєю родиною, а це дуже важлива психологічна річ. Тож, якщо в людини виникає загроза її життю, то людина рятує своє життя.

Людиною в цей момент керує права півкуля, коли людина згадує свою домівку та дітей, і вона починає робити зовні нелогічні дії, але йде саме саме туди, куди їй потрібно, уточнює Віктор Мозговий.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (51)
  • Piter Savka

    Шо ви собі тут почали. Армія повинна бути контрактна, і солдати повинні отримувати достойну зарплату. А бажаючих дуже багато. Просто ніхто не хоче це робити задарма, адже ті хто над нами, заробляє непогано, так ось, хой трішки затягнуть собі пояси. І нема чого питаси такі статті як оця, бо чо це хтось має від когось ховатись, кожен громядянин має свобідну волю і це є приорітетним.
  • Анонім

    ДОПОМОЖІМО МОСКАЛЯМ ВИГНАТИ НАШИХ 450 БУГАЇВ ВІД КОРИТА МИ САМІ НЕ МОЖЕМО З НИМИ СПРАВИТИСЯ що змінив цей майдан нічого зовсім  параша казав що зупинить війну за місяць якщо не може нехай іде у відставку.У нашого шановного президента є бізнес у москві а мені всі пишуть що я чоловіка відправила на роботу в Москву такий самий мій чоловік патріот як наш президент ха ха ха

    Анонім reply Анонім

    Треба почати з себе і задуматися, що ти зробила для держави? Гроші зароблені за кордоном, напевно, не оподатковуєш? Ти бачиш всіх навколо поганими і злодіями, а те що грамотно писати не вмієш на рідній мові не помічаєш! Цим ти сама себе не поважаєш, відповідно, до тебе, так і ставляться. Якщо знаєш спосіб, як зупинити  кремлівського гнома за місяць - не мовчи, допоможи державі.

    Анонім reply Анонім

    Нехай 450 бугаїв платят податки і  за свої цукерки нехай платить вже десь с*ака злиплася

    Анонім reply Анонім

    Ну тоді не вимагайте нічого від держави. Живіть як "кашкетники".

    911 reply Анонім

    Помогти москалям вигнати 450 наших бугаїв і поставити на їх місце 450 своїх? Чи ти гадаєш вони твого чоловіка поставлять до влади? Йди вже потроль трохи на інших ресурсах.

    Анонім reply 911

    Моєму чоловікові там добре нехай поставлять тих кого зробили інвалідами 

    911 reply Анонім

    Так ти ж троль, який у тебе чоловік? Скільки фсб платить за такі висири? Ноомальна людина не буде розголошувати той факт що ії чоловік працює на окупантів. Звідси висновок, ти звичайний троль, який має на меті посварити українців і нацькувати їх один на одного!
  • Анонім

    того психолога пузатого треба мобілізувати на передову що би немудрував порадник

    911 reply Анонім

    Я думаю що глибоко в душі він цього боїться.
  • Igor Triasovus

    Нехай наш петро вальцман, розкаже людям як вони

    злили людей у Дебальцево,як командири без підтримки ген штабу виводили людей,тому ,що знали якщо ген штаб буде це знати,то ніхто не вийде.І таких випадків купа.І про продажу Криму і тд…

    Шкода шо ті суки вбили Скрябіна,він був видна людина ,і люди до нього вже починали прислухатись.

    А Скрябін був дійсно Здоровий Патріот,і за владу і за ато він завжди говорив правду,шо біля влади під… причому всі, без виключень,а ато то просто геноцид…

    911 reply Igor Triasovus

    боюсь ви переоцінюєте роль Скрябіна в політичному житті країни. Повірте, що є люди, які набагато більше неугодні владним колам, але їх ніхто не вбиває. Скрябін не Чорновол, вбивати його смислу великого не було. У нас кожен другий цькую владу, але ж всі живі.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up