Партнер рубрики Події

Ракетному катеру хочуть дати назву “Тернопіль-1540”

Ракетному катеру хочуть дати назву “Тернопіль-1540”
Ракетний катер
З пропозицією назвати на честь Тернополя нове судно Військово-Морських Сил України вирішили звернутися до керівництва держави депутати міськради 24 листопада 2015 року.

Проект рішення сесії з відповідним зверненням до секретаря РНБО Олександра Турчинова, міністра оборони Степана Полторака командувача ВМС Сергія Гайдука та голови обладміністрації Степана Барни включили до порядку денного сесії.

Йдеться про присвоєння назви “Тернопіль-1540” одному з сучасних ракетних катерів, котрі випустили у Києві.

– Річ у тому, що корвет “Тернопіль”, над яким громада Тернополя патронувала, залишився в окупованому Криму і його, наскільки відомо, росіяни розкомплектували, – говорить громадський активіст, керівник логістичного центру АТО і депутат Тарас Білан. – Його вже не віддадуть, хоча він досі за документами перебуває у складі ВМС України.

Відео дня

З огляду на це, за словами пана Білана, з'явився задум назвати на честь Тернополя одне з інших суден.

– Ці катери, які зійшли зі штапелів “Ленінської кузні” у Києві, сучасні та економні. Вони можуть ефективно простистояти російським суднам, від яких є кращими, – говорить тернополянин.

У випадку позитивного рішення, громада міста буде допомагати судну: “Тернопільська міська рада гарантує необхідне шефство та допомогу команді корабля”, йдеться у проекті рішення міськради.

Ракетний катер – клас швидкохідних військових кораблів, основним озброєнням яких є ракети різного спектру застосування.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Piter Savka

    Я прошу Вас !!  Не називайте той металолом назвами міст, бо коли їх москалі бідіть ... то це буде аж дуже символічно!

  • Анонім

    Херова ідея! Вже один "Тернопіль" про*рали. Я не забобонний, але краще назвіть "Сонечко" чи "Веселка" :)

  • Анонім

    Не можуть в м!ст! Порядок утримувати, а за рахунок громади в рай хочуть попасти
  • Анонім

    Назвіть його   Надал-2010.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up