Партнер рубрики Події

Свято Першого дзвоника у тернопільських школах (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Свято Першого дзвоника у тернопільських школах (ФОТОРЕПОРТАЖ)
  • Навіть до шести перших класів сформували у школах Тернополя на 2016/2017 навчальний рік.
  • Подекуди свято Першого дзвоника супроводили нагородами і відзнаками, як от майстра спорту.

Тернопільська Українська гімназія ім. І. Франка

71 випускник і 104 першачки цьогоріч прийшли на урочисту лінійку у гімназії. І тих, і інших - по три  класи. На відміну від попередніх років, коли більшість учнів були у вишиванках, тепер майже усі з’явилися на урочистість у шкільних формах - спідничках, білих блузках і піджачках. А от випускниці здебільшого прийшли у сукнях синього кольору, дехто був у віночках. Костюми деяких хлопців-випускників доповнював метелик. 

Previous Next
Previous Next

Previous Next

Відео дня

Тернопільська спеціалізована школа № 3 з поглибленим вивченням іноземних мов традиційно організувала свято у дворі.

Previous Next

- Цього року у нас три перших класи - 100 учнів, та три класи одинадцятикласників - 80 учнів, - зазначила директор школи Надія Будій. - В програмі свята флешмоб "Ми любимо Україну", виступи переможців танцювальних Всеукраїнських конкурсів та багато іншого.

До слова чимало одинадцятикласниць прийшли не у випускній формі з фартушками та мантами, а у віночках, сукнях та вишиванках.

ТЗОШ І – ІІІ ступенів №4 традиційно провели урочистості на літній сцені у парку Шевченка. Цьогоріч у школі три класи першачків - понад 30 у кожному, і лише один клас випускників - 32 учні.

Previous Next

У школі №5 свято Першого дзвоника розпочалось з Театрального майдані, де для першокласників влаштували спеціальну програму за участі мультиплікаційних героїв.

- Вже біля школи ми вручили першачкам учнівські квитки та значки з гербом школи, - каже заступник директора з навчально-виховної роботи Оксана Погоріла. - Очікування від цього навчального року лише найкращі, адже вчителі також вже встигли засумувати за своїми учнями. Цього року в нас близько 40 випускників та 60 першокласників.

Previous Next


- Навчання у школі мені дуже подобається, але я розумію, що потрібно рухатися далі, - розповідає учениця 11-Б класу Катерина Решетуха. - Хочу в майбутньому працювати в галузі комп’ютерної науки. Я не дуже сумую сьогодні, адже в мене з однокласниками ще цілий рік попереду. Та й ми досить дружній клас, тому я впевнена, що спілкуватимемось і після випуску.

У ТНВК "Школа-Ліцей №6 ім. Назарія Яремчука" урочиста лінійка з нагоди свята Першого дзвоника пройшла досить швидко. Після промови директора Олександра Остапчука двері навчального закладу чарівним ключем відкрив Буратіно і 120 першокласників зайшло у школу. 

Previous Next

- У нас цього року 4 перших класи класи по 30 дітей, - каже директор школи Олександр Остапчук. - А святкування у нас розпочалось ще вчора, ми уже як два роки відійшли від традиційної лінійки. Сьогодні у нас лінійка лише для першачків, бо для них це свято найважливіше.

А основне святкування для учнів, вчителів та батьків відбувалось 31 серпня у Кутківецькому лісі.

Previous Next

- Ми запалили родинне вогнище і відсвяткували, - додає пан Остапчук. - Перший урок сьогодні буде у всіх на тему "Моє серце в Україні", але кожен вчитель цю тему розкриває по-своєму. 

Першокласники, які сьогодні вперше сядуть за парту, з радістю та посмішками на обличчі зайшли у двері своєї школи.

У Тернопільській спеціалізованій школі №7 урочисту лінійку розпочали з представлення першокласників та їхніх класних керівників. У цій школі навчатиметься 96 першачків. На шкільне подвірʼя усі вони вийшли з кульками в руках, які згодом випустили у небо.

Previous Next

- Я хочу ходити у школу, бо хочу бути розумним, - каже першокласник Діма. - У мене уже є друзі в класі. Мені подобається школа. 

Previous Next

Школа №14

Сотні школярів зібрав перший дзвоник на подвір’ї школи № 14, що на вул. Клима Савури. Ведучі привітали усіх з Днем знань і з тим, що свято сьогодні ювілейне. Адже перший дзвоник пролунав вже 25-й раз у незалежній Україні.

Previous Next

Найбільше уваги на цьому святі привертали першачки. Для них розробили цілу програму виходу на шкільну лінійку. Святково одягнутих дітей з букетами у руках на лінійку виводили їхні мами. Тим часом тати вистроїлися у два ряди і посипали дітей зерном – на щастя.

Перед усіма виступила мама першачка, яка поділилася спогадами про свій перший дзвоник та першу вчительку. Жінка поблагословила першокласників хлібом, сіллю і рушником та побажала щасливої шкільної дороги.

Під час першого дзвоника учні танцювали, співали, їх вітав директор школи та вчителі, а також всі разом зі священиком помолилися за здоров’я та успішний навчальний рік.

Школа №19

Святкова лінійка  для учнів загальноосвітньої школи №19 розпочалась цьогоріч  із молебню  у храмі, а продовжилась на подвір’ї навчального закладу. Привітати діток з початком навчального року прийшли батьки, колишні учні. 

Previous Next

- Як ви думаєте, скільки у нас цих маленьких першокласників? 121 першокласник! Школа вітає першокласників – усі бурхливими оплесками. Вони у нас головні на святі, - розпочала свій виступ директор загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Ганна Ярема. – Я хочу привітати усіх з початком навчального року, особливі вітання випускникам – це наша гордість…

Особливо школа гордиться 19 переможцями олімпіад міського та обласного рівня, першими місцями у спортивних змаганнях, зокрема з футболу та баскетболу та ін. Як зазначили присутні на святі гості, школа дає справді якісну освіту. І про це, приміром, свідчить той факт, що усі минулорічні одинадцятикласники склали ЗНО та вступили у вищі навчальні заклади. 

А ще у школі на святі подякували за допомогу міськраді та батькам. 
- Ми маємо спортивний майданчик, вартістю майже мільйон, який є на території шкільного  комплексу. Там насамперед будуть займатись наші діти, - додала директор. - 108 тисяч на поточний ремонт виділила міськрада і цього року з батьків не збирали грошей на поточні ремонти. 40 тисяч пішло на матеріали – лаки, фарби, а  68 вклали у нові двері у «старшому» корпусі. 

Батькам же подякували  за добровільні пожертви. За них придбали проектори в хімічний кабінет,  кабінет німецької мови, нові парти та ін.

  
Школа № 20

75 першокласників і 20 одинадцятикласників розпочали 2016/2017 рік у тернопільській школі № 20.

– Загалом у нас цьогоріч є три перших класи і один одинадцятий, – розповідає директор цього навчального закладу Зіновій Фірман.

Керівник 1-А класу – Анастасія Грис

Керівник 1-Б класу – Галина Луцишин

Керівник 1-В класу – Ірина Павловська

Previous Next

До слова, окрім традиційної першовересневої програми у 20 школі свято запам'ятається батькам та учням ще й тим, що вихованці закладу отримали відзнаки за досягнення у спорті. Так, Богдан Проців став кращим бомбардиром із флорболу, а Тетяна Тарнавська – майстром спорту зі сноуборду.

Школа №21

Вщерть заповнене подвір’я під час урочистої лінійки було у школі №21. Привітати з початком навчального року діток традиційно завітали батьки першокласників та одинадцятикласників, яких вважають головними на перших дзвониках. Старші школярі потішили малих подарунками.

Previous Next
 

Вітало учнів і духовенство – представники Свято-Троїцького духовного центру та Церкви святого Архистратига Михаїла. Тож початок навчального року святкували, окрім привітань,  пісень та танців, із молитвою та настановами.

Так, як розповіла директор школи Наталія Секелик, цьогоріч у навчальному закладі є два перших класи та один одинадцятий. У перших класах навчатимуться 50 дітей, в одинадцятому – 19. Загалом у 21-й школі вчитиметься цьогоріч близько півтисячі діток. 

Школа №24

- Наша школа є однією з найбільших у Тернополі, в нас навчається 1472 учні у 50 класах, – розповідає директор Тернопільської загальноосвітньої школи №24 Ігор Каразія.  

З слів директора школи, цього року вони набрали шість перших класів, в яких буде навчатися 182 першокласники. Більше того, цього року в  школі №24 поповнення не лише першачків, а й старших класів.

Previous Next

- Цьогоріч до нас перейшли учні з інших навчальних закладів і ми сформували цілий п’ятий клас, - додає пан Каразія. - Щодо випускників, то є 2 класи, в яких навчається 42 учні.

Як каже, директор Ігор Каразія, минулого року вони розпочали проект “Інтелектуал клас”. Станом на сьогодні, тут є два інтелектуальні класи.

Школа мистецтв

Також від вишиванок та посмішок школярів сьогодні майорів шкільний майданчик Тернопільської обласної експериментальної комплексної школи мистецтв ім. Ігоря Ґерети. Заступник директора з навчально-виховної роботи Наталія Орос розповідає, що цього року у школі мистецтв два перших класи, в яких будуть навчатися 33 учні. Загалом, у цій школі навчається 350 учнів з яких 14 випускників.

- Основна відмінність нашої школи в тому, що наші педагоги зуміли поєднати мистецькі та загальноосвітні предмети,  відбувається всебічний розвиток особистості, - каже пані Наталія.

Previous Next

Привітати першокласників цієї школи та побажати їм успіхів у найяскравішій пригоді їхнього життя прийшов директор департаменту культури, релігій та національностей тернопільської облдержадміністрації Григорій Шергей.

"20 хвилин" вітає першокласників та їхніх батьків з хвилюючим днем, а також усіх школярів з початком навчального року. Бажаємо вам успіху!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (19)
  • Анонімний

    Прокацапських матрьошкойобів аж штормить від  наших вишиванок ,що не так кодло ?

    Анонім reply Анонімний

    усьо так, а дэ нэвидъэмный атрыбут национального костюму каструлька?

    Анонім reply Анонімний

    Анонімний, прочитав твій "комент" і уявив тебе саме таким, як на картинці над цим коментом. Рівень у тебе не вищий...
  • Анонім

    На фоні того, якою розгромленою, розкраденою, злиденною стала наша країна зараз, оцей психоз з вишиванками дуже нагадує анекдот, який закінчується фразою: "Зате ми пісень гарно співати вміємо..."

    мама reply Анонім

    А де ви бачите розгромлену і розграблену Україну? не гнівіть Бога..На дорогах затори в яких стоять круті тачки, яких не лякають навіть ціни на бензин, новобудови ростуть як гриби після дощу і квартири на середніх поверхах купити нереально, пятниця-неділя всі кабаки зайняті, немає навіть столика, щоб каву випити...Кожен другий влітку відпочивав за кордоном..Весілля гатять на 100-150 чоловік із залученням різних агенцій, які беруть скажені гроші за свої послуги...Кабак на весілля знайти теж нереально..До церкви в неділю прийдеш-як на подіум на днях моди..А з якими телефонами і гаджетами наші діточки ходять до школи?! То де вона та бідна Україна? До чого тоді тут вишиванка до бідності? В давні часи наявність вишиття в хаті свідчило не про достаток а про те, яка господиня в тій хаті живе..То вишиванка-ознака селянства, а подерті джинси на дівчатах, де іноді половина господарки виглядає з тих штанів то є що?Ознака чого? Вже краще нехай ходять у вишиванках ніж в тих синіх формах-пережитках радянщини..От дивує, що може тих дітей повязувати з формою і фартушком..Ну, добре ми ходили в такій формі 10 років..А вони ж одягають її лише на початок вересня і кінець травня а для чого?
  • макс

    Українське народне вбрання — національний одяг українців вишиванка, створений на усіх етапах історії України.

    Весь одяг відрізнявся в залежності від пори року (літній і зимовий), соціального стану населення українських земель (шляхта, козаки (військовики), міське насення, посполиті, сільське населення, чумаки) від природньо-кліматичних особливостей місцевості, тобто одяг населення лісової смуги (Полісся) відрізнявся від одягу гірського населення (гуцулів, бойків, лемків) та від лісо-степових (Поділля, Наддністрянщина, Слобідська Україна) або степових земель (Запорожжя, Бессарабія)
  • Anonymous

    Уявив собі картину,як у  Японії усі ходять у кімоно,чи в Росії у  плетених лаптях) Вишиванка,одяг бідного селянсва.Містяни вишиванок не носили,шляхта вишиванок не носила,еліта українська вишиванок не носила. Як не носять лікарі одягу вантажників з ринку. Люди,отямтесь.Вас мають за бидло.За середньовічного селянина

    Анонім reply Anonymous

    Вишиванка це одяг не бідного селянина, а багатого селянина. Нитки та пацьорки коштували дорого. І час треба було мати щоб вишивати. І освітити хату зимовим вечором недешево. І вишиванка це свідчення того .що предки наші були і багатими і творчими, а не бидлом. ні в одній країні прості селяни не мали такого багатого одягу. А наші. працючи важко, мали час на таку розкіш. . А міщани теж мали і гаптовані сорочки і вишиванки. тільки в іншій стилістиці. І навіть зараз хороша вишиванка , є річчю дороговартісною.

    Анонімний reply Anonymous

    Anonist , не тобі тупому виблядку давати поради в чому ходити і як вдіватись ,для тебе є чудова одежа -це дерев'яний макінтош

    Анонім reply Anonymous

    То уяви собі картину, як японська влада на офіційних прийомах в кімоно

    Анонім reply Анонім

    А я уявляю як голова ЦРУ прискакує на роботу в ковбойському одязі на коні мустанг співаючи Star-Spangled Banner і рохмахуючи лассо.

    Анонім reply Anonymous

    Підтримую всім, чим тільки можу!!!!!!!!!!!!!!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up