Партнер рубрики Події

У Тернополі на вокзалі: "Українці - погані люди! Тому так і живуть. А москалі - добрі, знаю, бо там жила!"

У Тернополі на вокзалі: "Українці - погані люди! Тому так і живуть. А москалі - добрі, знаю, бо там жила!"

На тернопільському вокзалі жінка хвалила росіян і ображала українців. Тернополянка Анжела Шова написала про це у "Фейсбуці".

"Вокзал. Черга.Типові для таких місць розмови про життя, про тяжке життя, про дуже важке життя. Звісно, не обійшлося без риторичних запитань до самих себе, мовляв, "доки то таке буде?!" І раптом молода жінка на повен голос спокійно проголошує:"Бо українці - погані люди! Тому так і живуть. А москалі - добрі, знаю, бо там жила!" Черга від несподіванки скрутилася і принишкла. Жінка ж провадила далі про добрих москалів. Зазвичай уникаю тролейбусно-трамвайних дебатів, але цього разу не втрималася. Спочатку коректно, а потім, як Бог на душу поклав, так і висловилася! Впевнена, якби хтось з нас таке собі дозволив сказати про росіян в Росії, уже через декілька хвилин був би у відділку, як мінімум. 
Однак, вражає і шокує не риторика неідентифікованих українців, які доволі добре й комфортно облаштувалися у своїй-чужій країні. Було соромно й боляче за людей, які мовчки, по-рабськи проковтнули чергову порцію національного приниження на своїй же землі. Бо промовчали усі!. Бо слухали це все діти! Знаєте, не люблю слова "патріотизм", в сучасній Україні воно не лише скроплене кров'ю справжніх, гідних, достойних людей, але й спаплюжене гопниками, які тільки те й уміють, що, заслинившись кричати:"Слава Україні!". Слово "патріотизм" затерте аморфністю, неосвіченістю, та гнилизною частини наших громадян. Схоже, ми усі так ревно хочемо виглядати справжніми європейцями, що готові "толерантно" промовчати у відповідь на будь-які приниження. Ми готові вимагати від світу адекватної реакції на війну в Україні, але не готові захистити правду від брехні, тупості та провокацій, навіть на своєму маленькому клаптику землі. Бо вичавити з себе рабів справді не просто! Як не просто і відповісти на запитання:"Хто ж такі українці? І чого вони хочуть?!"", - написала Анжела Шова.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (35)
  • москаль

    І правильно, сказала як думає. В нас в країні свобода слова, за яку ви самі всі так говорите, то чого тут возмущатись? Є значить на те певні причини, чи людина вже не має право мати власну, особисту думку в світі? Це може бути більш образне висловлювання, висновки робіть самі. Але правильні, дебіли.
  • Олег

    Цікаво і чим же москалі краще живуть ніж українці? - запитати було ту жіночку. По-перше Москва і Пітер це не вся Росія і по цих двох містах не можна судити про всю державу. По-друге в Росії зосереджені 40% світових покладів корисних копалин, газу, нафти. Подивіться як живуть для прикладу в ОАЕ з великими покладами нафти. Та в Росії з такими покладами мають жити набагато краще ніж це є зараз. Куди ті гроші діваються то можна тільки здогадуватись, а ще хвалять свого Путіна, взагалі не розумію за що. А так загалом Росія майже нічим не відрізняється від України. Та ж корупція і хабарництво, та ж бідність і той ж самий совок.
  • Anonymous

  • Анонім

    Насправді, українці мають купу менталітетних негативних рис - злодійкуваті, байдужі (а не терплячі!), схильні до зрадництва (як показує історія), не вміють хазяйнувати, схильні до алкоголізму і безкультурні (матюки, бруд - на вулицях і в громадських місцях, сморід від немитих тіл - бо економлять воду) і т.д.

    москаль reply Анонім

    плюсую, радує, що є тверезомислячі люди ще в нас.



    А ви, мінусатори, такими (як про вас написали вище) певно і являєтесь!

    Анонім reply Анонім

    Йде било по вулиці, приставляє пальця до ніздрі і фуррр... Або харк де попало. Який файний українець!

    Паршивий ми народ, паршивий тому й так живемо. Замість того, щоб чогось добитись в себе. на своїй землі, поборотись за своє, по світах порозбігались, бо там кожен дід раз і паном може стати. Помив комусь задницю і вже таким гоноровим ходить! А тут хоч трава не рости.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:01 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 20:01 Борсук «життєрадісний»: у лісі на Тернопільщині фотопастка зафіксувала рідкісну тварину photo_camera 19:03 Відео у TikTok від тернополян та про Тернопіль: дивіться підбірку! play_circle_filled 18:01 Благодатний вогонь вже привезли у тернопільські церкви photo_camera Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 17:02 Великдень на передовій: українські воїни розповіли як не забувають про традиції 16:01 Очікуємо грози: на Тернопільщині — штормове попередження photo_camera 15:01 Невипита кава рятує життя: танкіст-депутат зі Збаража відкрив збір на ремонт військового авто 14:03 Біля Катедри діти влаштували Великодні гаївки: як усе відбувалось photo_camera 13:02 Капелани 105 окремої бригади тероборони ЗСУ вітають військових з Великоднем play_circle_filled 12:03 Як тернополяни йшли на Великодню службу до храмів photo_camera 11:02 «Паски були скромні, без родзинок, але смачні... спечені мамою на засланні»: тернополянка про сумний Великдень play_circle_filled 10:03 Маленькі тернополяни вітають захисників з Великоднем play_circle_filled 09:01 Частуйте дітей Великодніми стравами розумно. Поради батькам від медиків
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up