У Тернополі жоден розпис у РАЦСі не проходить без бабусь та ромів

У Тернополі жоден розпис у РАЦСі не проходить без бабусь та ромів

Неодноразово тернополяни скаржились на попрошайок та "співачок" під тернопільським РАЦСом. Але вигнати їх неможливо, та й поліція не має на них управи. 

Після розпису однієї з молодих пар у суботу, 23 липня, бабусі за традицією почали співати весільні пісні. Поруч своє місце відразу зайняли роми в очікуванні легких грошей. Гості свята та молоді ніби і не зважали на такий концерт, але було помітно. що їм це не до вподоби. Хтось з гостей дав трохи грошей ромам, хтось бабусям. Вони в свою чергу побажали молодим усього, чого тільки можна, і всі мирно розійшлись. За деякий час з РАЦСу виходить інша пара наречених. Бабусі знову взялись до співу, цигани теж стоять. Чекають. І до них підійшла одна із дружок і попросила, щоб "заробітчани" не загороджували прохід і не співали.

- Молоді не хочуть, щоб ви співали, можете просто цього не робити? - запитала дівчина у бабусь. 

У відповідь почула, що вони все таки співатимуть або давайте грошей. Дружка дала їм грошей і ті відійшли в сторону. Це побачили роми і почали вимагати грошей. Бо інакше проклянуть.

Відео дня

- За що проклянете? За що гроші вам давати? - було чутно, як дівчина запитує у циганів.

Вони почали голосно сперечатись і до дівчини підбіг ще хтось з гостей. Хлопець дав їм грошей і вони пішли. 

- Від гріха подалі, хай краще заберуть ті гроші, а то ще проклянуть мого друга, - сказав він.

І це не перша і не остання подібна ситуація з нареченими та їхніми гостями біля органу державної реєстрації актів цивільного стану. Начальник відділу Державної реєстрації актів цивільного стану Тернопільського міського управління юстиції Олександра Кірик написала заяву у поліцію з проханням поставити патрулів у дні реєстрації шлюбів – четвер та суботу з 9.30 до 17.00 у зв’язку зі скаргами від громадян. 
Начальник управління патрульної поліції Тернополя Володимир Струк каже, що притягувати ромів та бабусь до відповідальності поліція не може, бо нема за що. - Якщо ж ці люди чіпляються до людей, тоді поліція на це реагує. – каже пан Струк. - Ми вже помічали такі речі, відповідно тоді патрульні відводять ромів у сторону і проводимо з ними профілактично бесіду. – Якщо вони не мають документів, забираємо у міськвідділ для встановлення особи.

Володимир Струк додає, патрулі під РАЦСом чергують, але якщо є потреба від'їхати кудись в межах їхнього квадрату, то вони їдуть. 
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (18)
  • Анонім

    Ну затримає їх поліція. Привезуть до відділку. А що далі з ними робити ? Є хоч одна заява від когось із людей ? Поліція не судить, судить лишень СУД ! Закон не дає право поліції судити людей. Хто проти тих циган позивався із людей ? Є письмова заява від когось ? Ні, немає жодної. Так що має робити поліція ? Побалакає і відпускає, а що вона може їм зробити ? Наш менталітет: усі українці нарікаємо, усі балакаємо і когось звинувачуємо, а коли приходиться до діла - "моя хата з краю". Правильно сказав тут хтось: "то норма цивільного кодексу, яку ТИ маєш відстоювати САМ в суді. Поліцаї хапають тільки за адмінки і кримінал." А тут що ми маємо ? Цигани ані адмінки не порушили, ані криміналу не скоїли і заяви ніхто не хоче написати. Завтра суддя поліцая у суді запитає: Вам ці люди заважали ? Ні ? А кому вони заважали ? Покажіть людей яким вони заважали. Не маєте людей ? Може хоч заяву від когось маєте ? Ні ? Так чого ви їх затримали ?
  • Piter Savka

    Шо наша міліція, чи поліція робить ???  Шо не можуть навести порядок. Я розумію шо де хочуть там ходять, але я думаю в законі є якать стаття по якій їх можна звідти прибрати, але наша поліція напевно не читає законів. Або хай працівники ЗАГсу напишуть заяву

    Анонім reply Piter Savka

    Проблема в тому що наші поліцаї такі ж граматії як от ти. Знають що щось має бути, але що саме хз. Ти от читати не хоч, і вони теж не хочуть. Коротше кому більше треба, той і прочитає і тицьне пальцем іншому. Понабирали офіціантів, а ті чіхають голови. Знають як за парковку оштрафувати і все.

    Piter Savka reply Анонім

    "Ти от читати не хоч, і вони теж не хочуть." - та бо мені це непотрібно, а це їх робота, яку вони повинні виконувати сумлінно.

    Анонім reply Piter Savka

    Ну не хочуть вони її сумлінно виконувати. Для цього потрібно перечитати купу законів, нах воно їм впало? Вони бабло за роботу не для того платили, щоб потім ще мордуватися з книжками. Поки їм не тицьнеш на закон і не скажеш як слід робити, вони будуть рубати окуня і шукати найближчу парковку, щоб когось штрафанути. От такі сумні реалії.

    Piter Savka reply Анонім

    Переатестація кожних пів року і відсіювати самих тупих
  • Анонім

    Ще статтю про приниження честі і гідності ніхто не скасовува ,то нехай ті поліцейські не розказують ,що не мають за ,що затримувати .

    Анонім reply Анонім

    От тільки то норма цивільного кодексу, яку ти маєш відстоювати сам в суді. Поліцаї хапають тільки за адмінки і кримінал. Тому тут треба щось інше пред'являти.
  • Анонім

    Це чистої води банда
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up