Партнер рубрики Події

Тернополяни скаржаться на «співачок» під РАЦСом

Тернополяни скаржаться на «співачок» під РАЦСом
Жінок-«співачок», які вичікували на наречених та гостей, журналіст бачила біля РАЦСу у один із весільних днів

На попрошайок та «заробітчан» під РАЦСом уже не вперше скаржаться наші читачі. Так звані «бізнесмени» підходять до молодят, які вийшли на подвір'я після реєстрації. Бабусі пропонують побажання та співи, за які треба платити.

Якщо ні – можуть набажати поганого. Також до людей підбігають роми, не дасте їм грошей грозять проклясти. Відчуття від такого моторошні.

Псують молодятам свято

У редакцію звернулася тернополянка Надія Яремчук, яка 18 червня одружувала сина. Жінка просить владу міста та поліцію навести лад з бабусями та ромами під РАЦСом.

Відео дня

– Цигани лізуть одразу до молодих. Одна вагітна, друга з дітьми і вже давай їм гроші, – розповідає пані Надія. – Я дала декілька гривень, щоб не кляли. Також три баби окупували лавочку біля РАЦСу і хто йде співають. За це теж треба їм платити. Мені не треба їхніх співів. Тай хтозна, що вони там співають? Утворюється нова сім’я, а якщо на даси грошей, вони клянуть. Гості, які приїхали до нас із інших міст, були просто шоковані, бо більше ніде такого нема.

Надія Яремчук каже, що поскаржилася на бабусь-співачок начальнику РАЦСу. Вона ж сказала, що написала звернення начальникові патрульної поліції Тернополя з проханням дати патрулів в четвер та суботу, коли тривають реєстрації шлюбу.

Тернополянка зауважує, що РАЦС – це одна з візитівок міста, сюди на урочистості з’їжджаються гості не лише зі всієї України, а й з-за кордону. До того ж РАЦС розташований просто під носом міськради, яка мала б звернути увагу на безлад, який тут твориться.

– Ну хіба у нас в Тернополі ніхто не може вирішити цю проблему? Три бабки і кодло циганів, а ви не можете раду дати? Ви б хотіли, щоб вашій дитині цигани кляли, якщо не дасте гроші? – запитує Надія Яремчук.

Вся надія на поліцію

Начальник управління патрульної поліції Тернополя Володимир Струк каже, що притягувати ромів та бабусь до відповідальності поліція не може, бо нема за що. Якщо ж ці люди чіпляються до людей, тоді поліція на це реагує.

– Ми вже помічали такі речі, відповідно тоді патрульні забирають ромів у сторону і проводимо з ними профілактично бесіду, – каже пан Струк. – Якщо вони не мають документів, забираємо у міськвідділ для встановлення особи. До речі, бабусі як бачать патрулів, то не клянуть.

Володимир Струк додає, що наряд патрулів під РАЦСом можна виставити, та ресурс не безмежний.

– Патрулі там будуть чергувати, але як буде потреба від'їхати кудись в межах їхнього квадрату – будуть їхати, – каже він.

Начальник відділу Державної реєстрації актів цивільного стану Тернопільського міського управління юстиції Олександра Кірик каже, що із заробітчанами під стінами – справжня проблема і працівники РАЦСу самі не в силах її вирішити. Та й зрештою – стежити за порядком у місті це робота поліції.

– Тернополяни скаржаться і я їх розумію. Ми просили тих жінок, щоб не займалися здирництвом. Хто хоче, нехай співають, хто ні – щоб нікого не чіпали, – каже Олександра Кірик. – А впливу на них не маємо, робимо зауваження – клянуть нам. У нас працюють самі жінки, та й це не їх повноваження розбиратися з цими людьми. А чергових чоловічої статі у нас немає, охорони немає. Єдина надія на поліцію.

Олександра Кірик продовжує, що написала два звернення у патрульну поліцію з проханням поставити патрулів у дні реєстрації шлюбів – четвер та суботу з 9.30 до 17.00 у зв’язку зі скаргами від громадян.

До слова, в середньому у РАЦСі реєструють по 30 шлюбів у день. Як розповідають читачі, жінки які співають, мають свою таксу – мінімум 10 грн на одну «співачку», тобто 30 грн на компанію. Якщо даєте менше, вимагають більше грошей і бажати починають зовсім не добра.

Читайте також: Бабусі "на роботі" під РАЦСом

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (18)
  • Василиса

    як будуть прибирати бабок з-під РАЦСу, заодно заберіть бабок з городиною з вулиці Чорновола
  • Анонім

    Проклянуть ? , тоді наберіть слини і плюньте в харю ,або дайте ляпаса цій дурі ,якщо поліція цим не займається
  • Анонім

    Поліція не допоможе ,бо так само боїться щоб не прокляли ..
  • Івасик Телесик

    та демонтуйте ви ту бісову лавку і бабулі загнуться стояти!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:20 Натуральний ЧЕСНИЙ ПЛОМБІР вже в Тернополі. Де знайти новинку? (новини компаній) 16:45 Біля фонтану «Кульбаба» розквітли павловнії photo_camera 16:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 15:05 На Тернопільщині водійка не справилася з керуванням і врізалася в скульптуру Від читача 16:38 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 14:35 П'яна водійка з Тернопільського району пропонувала хабар поліцейським 14:02 Вдарив у груди сусіда ножем, яким чистив овочі: подробиці конфлікту на «Сонячному» у Тернополі 13:35 5 ветеранів з Тернопільщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:45 В аварії на Тернопільщині постраждав 12-річний хлопець 12:30 У Теребовлі стартував перший етап будівництва моста на місці аварійного play_circle_filled 11:45 У пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне» поновився рух вантажівок 11:25 У Тернопільському районі згорів автомобіль 11:00 У Тернополі планують відремонтувати дорожнє покриття ще на семи вулицях 10:25 Митрополит Василій освятив Плащаницю для Архикатедри Тернополя 09:30 На фронті загинув розвідник-сапер з Тернопільщини 09:01 У центрі Заліщиків встановили розкішні Великодні декорації. ФОТО photo_camera 08:01 Розпочався Страсний тиждень: особливості кожного дня від понеділка до неділі 20:01 Тернополянка замовила собаку потягом, а коли прийшла зустрічати — його там не було 19:01 З 1 травня в Україні на водіїв чекають зміни 18:01 Кошики, великодні свічки та вербу купували тернополяни на ярмарку, щоб допомогти ЗСУ photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up