Тернопільський "Правий сектор" - про віче в Києві

Тернопільський "Правий сектор" - про віче в Києві
Під час віче "Правого сектору" ввечері 21 липня у Києві прийняли низку рішень стосовно місцевих виборів, введення військового стану та легалізації ДУКу. Тепер тернопільські хочуть створювати штаб для підготовки до референдуму.

На віче у столицю з'їхались представники всіх обласних осередків політичного руху та Добровольчого Українського Корпусу, зокрема і тернопільські.

- З Тернополя туди їздило близько 100 чоловік, - каже представник тернопільського осередку "Правий сектор" Катерина Бойко. - Поїхали усі, окрім тих, хто зараз в зоні АТО. 

Previous Next

Відео дня

Під час з'їзду його делегати прийняли рішення про те, що в 2015 році "Правий сектор" не братиме участі у виборах до місцевих рад. 

-  Більшість політсил довело те, що як тільки отримують владу і кар'єрний ріст, вони починають думати лише про свою вигоду, - каже Катерина Бойко. -  І багато хто хоче це робити через "Правий сектор". Тому ми прийняли таке рішення, щоб не бути провідником до влади для тих, хто прагне її лише у власних корисливих цілях. 

Окрім того "Правий сектор" оголосив про всеукраїнський референдум. На обговорення  було озвучено декілька питань.

- Стосовно питань для референдуму, то це висловлення народної недовіри до уряду і президента, - продовжує пані Бойко. - Введення військового стану, повна блокада окупованих територій, легалізацію ДУКу та інших добровольчих батальйонів, скасування "Мінських угод", відміни недавніх, фактично сепаратистських, змін до Конституції та утворення системи самоорганізації населення.

Крім того учасники з'їзду ще проголосували за те, щоб "Правий сектор" з "Військово - політичного Руху" став "Національно - визвольним Рухом".

- Ми прагнемо добитись цього мирним шляхом, хоча нас позиціонують з іншої сторони, - каже Катерина Бойко. - За моїми спостереженнями під час віче було добре видно, що міліція була готова до будь-якого розвитку подій.

На вулицях Грушевського, Інститутській та на Хрещатику було дуже багато автобусів з правоохоронцями, каже вона.

- Третього Майдану ми не хочемо, - додає пані Бойко. - Ми всі розуміємо, що владу дуже вміло використовує Майдани для старту своєї кар'єри, а не для вирішення реальних проблем.

Місцевий осередок "Правого сектору" створить штаб для підготовки до референдуму, де збиратимуть підписи за прийняття озвучених питань та продовжуватиме свою діяльність у звичному режимі., підсумувала пані Бойко.

 

А що думаєте з цього приводу ви? Чи доцільно зараз проводити референдум? Прохання залишати відповіді у коментарях до статті.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    Поправка, стаття 15
  • Анонім

    ЗАКОН УКРАЇНИ

    Про всеукраїнський референдум.

    Статя 16, пункт.6

    "Всеукраїнський референдум проголошується за народною ініціативою на вимогу не менш як трьох мільйонів громадян України, які мають право голосу, за умови, що підписи щодо призначення референдуму зібрано не менш як у двох третинах областей і не менш як по сто тисяч підписів у кожній області"

    Якщо проводите референдум, то пропонуйте ще й кандидатури на заміну і чітку програм. Як нема - то нема чого воду мутити.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up