Тернополянка Оксана Ралько стала у Барселоні майстром спорту

Тернополянка Оксана Ралько стала у Барселоні майстром спорту
Неодноразова чемпіонка України з бігу у складі збірної України взяла участь у чемпіонаті світу. Наші легкоатлетки протистояли лідерам світової легкої атлетики – американцям, які вибороли "золото", збірній Ямайки, у якої - "срібло", і росіянкам, які стали третіми

- Виступ на чемпіонаті світу з легкої атлетики – неабияка перспектива, - каже тренер Михайло Борейко. – Через чотири роки ці спортсмени будуть потенційними учасниками Олімпійських ігор.

Четверте місце в естафеті 4 по 400 м на чемпіонаті світу з легкої атлетики серед юніорів до 20 років посіла наша землячка Оксана Ралько.

Нагадаємо, освіту наша землячка здобуває у Тернопільському національному педуніверситеті та представляє фізкультурно-спортивне товариство "Динамо".

Відео дня
>У збірній – 47 людей

Змагання відбувалися в іспанській Барселоні. Талановита тернопільська легкоатлетка вперше вирушила на змагання такого рівня. Для неї виступ на чемпіонаті світу досі є найбільшою подію у спортивній кар’єрі. Дівчина тренується під керівництвом Михайла та Тетяни Борейко у школі вищої спортивної майстерності, де їй дуже допомагають у фінансовому плані – із виїздами на змагання та харчування.

До Барселони Оксана Ралько вирушила у складі збірної з 47 спортсменів. Із 2 липня юніори проводили навчально-тренувальний збір у Києві. Підготовка до світової першості пройшла на високому рівні. Спортсменам вручили кілька комплектів екіпірування.

До речі, форму збірної України експерти визнали однією із найкращих у світі.

Наші стали четвертими

Тренерський штаб української дружини перед змаганнями поставив план – виступити у фіналі естафети 4 по 400 м. Наша Оксана Ралько із цим завданням впоралася і разом з партнерками - Катериною Слюсаренко, Вікторією Ткачук та Анастасією Ткачук - взяла участь у фінальному забігу.

Українські дівчата показали час 3 хв. 37.02 сек. і посіли четверту сходинку. Утім, їх можна вважати переможницями, навіть попри те, що спортсменки не завоювали медалей. Програли наші надзвичайно сильним командам - лідерам світової легкої атлетики. Американці врешті вибороли "золото", збірна Ямайки – "срібло", а росіянки були третіми. За отримане четверте місце у Барселоні українську четвірку легкоатлеток удостоїли звань майстрів спорту.

- Варто сказати, що Оксана Ралько була на рік молодшою, ніж її суперниці, - додає Михайло Борейко. – Ще рік вона зможе виступати серед юніорів. На майбутньому чемпіонаті Європи в Італії планує свої результати покращити. .

До речі, чемпіонат світу з легкої атлетики серед юніорів проводять кожні два роки, у липні або серпні. Триває світова першість серед молодих талановитих спортсменів упродовж шести днів. Цього разу вона тривала 10-15 липня. За цей час учасники вибороли медалі у 44-х видах "королеви спорту". У 2012-му до Барселони на чемпіонат Світу прибули більш як 1700 атлетів із 212 країн світу.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    що сталось з написом на їхніх формах? чому одна з букв ніяк не схожа на нормальну букву?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up