Щоб пройти з дитиною медогляд, тричі відпрошувався з роботи

Щоб пройти з дитиною медогляд, тричі відпрошувався з роботи
Тернополяни скаржаться на те, що аби пройти медогляд зі здоровою дитиною, потрібно витратити кілька днів. Через регулярні «відпрошування» - проблеми на роботі. Після чималих черг у лабораторіях й під кабінетами та біганини поверхами здають нерви як у малюків, так і дорослих
  • Ми у вівторок, 24 березня, з дитиною прийшли на медогляд, який потрібен для оформлення в школу, - розповіла тернополянка Іванна Лазар. – Аби здати аналізи, вистояли в чергах, але за годину впорались. Перейшли до приміщення поліклініки, аби пройти низку лікарів – і тут почалось.

Коли поцікавились в реєстратурі, в яких кабінетах приймають медики, її «ощасливили» - всі лікарі поїхали на медогляд в школу для слабочуючих дітей. Мовляв, приходьте в четвер або п’ятницю, пригадує пані Іванна. Жінка намагалась пояснити, що вже відпросилась з роботи і навряд чи її знову відпустять. Їй порадили пройтись поверхами та пошукати, може, хтось зі спеціалістів вільний.

  • Перший неприємний момент нас чекав у кабінеті хірурга, - пригадує пані Лазар. – Черги не було, однак він категорично відмовився оглядати сина. Пояснив, що вівторок – неприйомний день для медогляду і що у нього багато письмової роботи. Коли мій чоловік почав обурюватись, мовляв, де є оголошення, що у вас сьогодні неприйомний день, медик відповів: оглядати дітей буде тільки… не для медогляду.

Жінка згадує, що переконували з чоловіком медика, мовляв, дітей хворих немає. То чи важко оглянути здорову дитину і поставити в карточку свій підпис? Той був невблаганний.   

  • Ендокринолог навідріз відмовилась проводити медогляд, не витрачаючи час на пояснення, - пригадує жінка. – Ми вирішили після обіду зробити ще одну спробу, бо й так з роботи відпросились. Під кабінетом не було жодного пацієнта, але медик  сказала, що принципово проводити сьогодні медогляд не буде. І щоб приходили в середу.

Наступного дня о 8 ранку родина знову була у поліклініці. Ендокринолог прийшла по восьмій, але сказала, що приймати буде пізніше. І тільки тому, що ми вже другий день ходимо.

Відео дня
  • Після черг і дводенної біганини поверхами ми таки медогляд пройшли, - зітхає пані Лазар. – Дитина змучена, голодна і роздратована, бо похід коридорами поліклініки розпочинався з самого ранку. В мене неприємності на роботі. Пішло купа нервів.

Родині Романишиних пощастило менше. За два дні, які вони провели у поліклініці, всіх медиків досі не обійшли.

  • Двічі вже були, але до всіх лікарів потрапити не змогли, - скаржиться тато 5-річного Іллі пан Володимир. – 24 березня медики не приймали, 26 о 8.30 ранку застали на другому поверсі купу школярів. Зайняли чергу, провели в поліклініці чи не пів дня, а потрапили тільки до двох.

Батько обурюється, бо коли завершать медогляд – невідомо. З роботи його більше не відпускають. Бабусі-дідусі далеко, а дружина хворіє.

  • Невже не можна організувати нормально процедуру проходження малюками медогляду? – запитує Володимир Романишин. І гірко додає, - ми з ніби в Європу йдемо…

Коментар

Володимир КУЧМА, (54 р.), заступник головного лікаря з поліклінічної роботи міської дитячої лікарні:

  • Медогляд діти можуть пройти від понеділка до п’ятниці з 8.30 до 14.00. 24 березня справді фахівців не було, бо вони їздили оглянути дітей у школу для слабочуючих. Але виїзні огляди в нас проводять вкрай рідко, це просто тернополяни так невдало попали – саме в цей день. Щодо черг зі школярами – колись  лікарі ходили по школах. Сьогодні робити це заборонено. І навіть якщо на огляд приводять школярів, в 9.30, як правило, під кабінетами пусто. Три роки тому ми для зручності відвели спеціальне місце на 2 поверсі для медогляду, аби здорові діти не контактували з хворими. Щодо спеціалістів з інших поверхів – вони ведуть прийом хворих дітей і не займаються медоглядами. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • оля

    А можна проходити медогляд в інших лікарів, чи тільки в тих, що на Гоголя? Мені потрібно в садочок, але не для галочки, а дійсно, якщо є якісь проблеми вчасно їх виявити.
  • Анонім

    о, ви ще до окуліста не ходили! там треба займати чергу за годину півтори до початку прийому, а потім ще сидіти дві-три години, бо лікарі не дуже спішать пацієнтів приймати) не раз ми з сином сиділи і черги не дочікувалися своєї! ради експеримента запишіться до окуліста дитячого на 14 годину, зробіть свої висновки. Якщо до 18 звільнитеся - то ви щаслива людина. А прохід медогляду до дитсадка - то то взагалі пісня. Якщо хірург той самий (вроді прізвище було Калита чи Калитка), то хам рідкісний! Ми прийшли з дитиною о 9.15, а він кричить, що не прийме, бо  в нього норма до котроїсь там години не більше 40 дітей. Питаю, скільки ви вже сьогодні прийняли? то він мене мало не матом покрив! так і не прийняв, випив кави з медсестричками а потім я йому запхала в кишеньку, бо дитина змучилася, то навіть не дивився - підпис  поставив.
  • Анонім

    Дайте зарплату нормальну Тим дохторам А потім вимагайте ні фінансуваня  толкового тільки на ЗП і то є заборгованість так шо всі мусимо троха потерпіти .яка би хороша людина не була все рівно хабарі з часом починає брати бо то внас така система я не захищаю їх але це кругова порука в нас
  • Анонім

    Тих ескулапів хабарників треба перевірити на профпридатність,і за такі відмазки (неприйомний день,неоглядаю сьогодні) звільняти як собак з роботи
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: деталі аварії (ОНОВЛЮЄТЬСЯ) 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up