Партнер рубрики Події

На сесії тернопільські чиновники розмовляють по телефонах та розглядають нетбук

На сесії тернопільські чиновники розмовляють по телефонах та розглядають нетбук
Депутати міської ради добре попрацювали на останній цьогорічній сесії. Розглянули та прийняли рішення по всіх питаннях порядку денного.

Сесія… Такий "серіал" варто було б подивитися багатьом жителям нашого міста. Адже саме із сесійної зали повновладні мужі вершать суспільно вагомими справами. Найцікавіше те, що в серіалі про сесії одразу переплітаються кілька жанрових форм: трагедія, комедія, реалістичний роман - на всі любительські смаки.
Переглянемо разом один сесійний день місцевих чиновників.
23 грудня. 57 депутатів зареєструвалися на черговому засіданні сесії міської ради. На порядку денному - 12 пріоритетних питань: бюджетні, земельні, культурні, комунальні та інші.
Після привітань міського голови Сергія Надала депутати дружно співають гімн. Декотрі зі свободівців та нашоукраїнців навіть тримають руку на серці.
Початок засідання - доволі спокійний, без провокацій і зайвих образ, як це інколи буває між опозиційними фракціями.
До п’ятого питання чиновники уважно слухають і конспектують головні положення доповідей. Судячи з уважних поглядів депутатів, спрямованих прямо на центральну ложу (там сидить пан Надал), земельні та бюджетні питання викликали особливий інтерес. А з п’ятого питання - про поповнення бібліотечних фондів - уже починаються "цікавинки". "Мужів" турбують дзвінки мобільних телефонів - як своїх, так і сусідів. Мало не в кожного - чимало невідкладних справ. А тут ця сесія…
Минає трохи часу. Помічаємо, як деякі з депутатів "стріляють" очима у стелю. Цікаво, що ми там нічого не бачимо. Мабуть, за стільки сесій, які "відсиділи" депутати, можна вивчити вже всі плюси й мінуси сесійного "неба".
Найгарячішим було рішення про перейменування однієї з вулиць Тернополя на честь Героїв Крут. Із розгляду цього питання між регіоналами і свободівцями зав’язуються справжні баталії. Один із лідерів Партії регіонів Петро Гоч добре відстрілюється від насмішок мерської свити. Він - проти цього рішення. А тому демонструє свої знання з історії, переконуючи, що й інші герої заслуговують на визнання. Не бажаючи стримувати свій інтелектуальний потенціал, свободівці "стріляють" у відповідь. У двобої перемагає більшість.
Після дискусії депутати розслабляються і вже не помічають об’єктивів та камер представників ЗМІ, які стежать за кожним їхнім жестом. Мажоритарники з ВО "Свобода" Юрій Фартушняк та Михайло Окаринський жваво обговорюють новинки якогось сайту. Пан Юрій уважно розглядає монітор нетбука. Минає трохи часу, і чоловіки вже граються мобілками. Невдовзі до них долучаються й депутати з інших фракцій. Напевно, з депутатської солідарності.
Ще одне злободенне питання дня - рішення про оплату праці секретаря ради та заступників міського голови. Знову обмінюються компліментами Сергій Надал та Петро Гоч. Регіонали не хочуть голосувати за цей проект. Тому пан Гоч нервово покидає сесійну залу, залишивши декілька своїх побратимів-однопартійців напризволяще.
Після таких гарячих тем для частини депутатів "родзинок" уже не залишається. Тож вони починають куняти. Із заплющеними очима "думають" не тільки декотрі свободівці, а вже й регіонали. Виглядає, що вони всі свої сили витратили на дискусії. Тож можна трохи відпочити.
Наприкінці засідання мер вітає всю свиту із майбутніми новорічними святами. Бажає гарно відпочити після тяжких буднів. Депутати знову співають гімн, так же само тримаючи руку на серці.
Усе, відпрацювали. Наступна серія - 5 січня 2011 року. Тоді чиновники мають затвердити новий бюджет міста.

Наталія БУРЛАКУ

Читайте також:
Зарплати чиновникам міської ради збільшать

 

Відео дня
 

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (118)
  • Anonymous

    собаки гавкають, а караван іде
  • Anonymous

    шановний редактор,чому витираєте деякі коиентарі?

    Anonymous reply Anonymous

    ото спали-спали, але собі зарплати попіднімали, і пільговикам проїзд зробили (тепер ціну на проїзд для нас точно піднімуть)!!!
  • Anonymous

    АЗАРОВ МОЛОДЕЦ С ЯНУКОВИЧЕМ, ВСЕХ РАКОМ ПОСТАВИЛ, ТАК ШО ПЕРЕСТРАИВАЙТЕСЬ ГОСПОДА. ЦЁМ, ЦЁМ..

    Anonymous reply Anonymous

    та пішли ви всі dgtple такбимовити yf[eq)))
  • Anonymous

    Шановні кореспонденти, дивлячись на Ваш у статтю,хочеться запитати, чому конкретно не висвітлені питання цієї сесії? Де прозорість? Мені байдуже чим депутати займаються, але які рішення приймають і на чию користь - цікаво. Тому треба по кожному питанню сесії давати картину., і по їменно хто за і проти, щоб люди знали як вирішуються проблеми міста.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога Від читача 14:22 Маленьким тернопільчанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up