Партнер рубрики Події

Тернопільські працівники "Торгового світу" шукають свої гроші

Соціально-накопичувальну програму “Ровекс-оберіг” запровадили ще у 2004 році, запевняють працівники мережі супермаркетів “Торговий світ”.

Однак зараз їм важко не те що повернути свої гроші, а й довести саме існування такої програми.
Щомісяця, за словами колишніх працівників “Торгового світу”, з їхньої заробітної плати стягували 10% від заробленої суми. На них, за умовами накопичувальної програми, нараховували дивіденди. Після двох років накопичень вкладники мали право забрати свої кошти. 
Втім, як розповідають люди, гроші їм повертали лише у разі нещасних випадків, хвороби, а відсотки тільки після п’яти років участі у програмі.
 - Гроші нам повертали до 2008 року, - розповідає колишня працівниця “Магазину №70” Ірина Засєдко. - Згодом ці рахунки заморозили, проте відсотки із заробітної плати й надалі стягували. Коли ж цьогоріч змінювались власники мережі і нас звільняли з роботи, то на зборах відділ кадрів запевнив, що гроші з програми нам повернуть за два місяці. Проте так і не повернули.
Зі слів жінки, працівники згодом зверталися у центральний офіс. Там їх попросили зачекати ще півроку. Письмової гарантії людям щодо повернення грошей не дали.
 - Після такої відповіді ми побували і в заступників голови держадміністрації, - додає пані Засєдко. - Носили заяву і в прокуратуру. Там кажуть, що проводять перевірку.
Як розповідають працівники, вони оббивали пороги облдержадміністрації та офісів колишніх власників. 22 грудня працівники “Торгового світу” написали колективне звернення на ім’я голови облради, а 28 грудня влаштували мирну демонстрацію під стінами обласної адміністрації.
 - Коли ми зустрічалися з екс-власником ТОВ “Ровекс”, а нині - першим заступником голови облради Сергієм Тарашевським, він сказав, що для виплат немає грошей. А вже під час іншої зустрічі пан Тарашевський заперечував, що така програма взагалі діяла. До слова, копій договорів, які ми підписували, не маємо - вони залишилися в офісі. Тож тепер довести щось за допомогою документів важко.
Зустрічався з колишніми працівниками Сергій Тарашевський й під час мітингу. Втім, домовитися йому з мітингувальниками не вдалося. Як прокоментував ситуацію “20 хвилин” пан Тарашевський, претензії саме до нього з боку працівників - безпідставні.
- Свого часу була думка про те, щоб зробити таку програму для людей, які пропрацювали у нас більше 2 і 5 років, - каже пан Сергій. - Але це були наміри. Ніяких офіційних відрахувань із зарплат працівників у рамках програми „Ровекс-оберіг” не було.  Фінансово-економічна криза позначилася на роботі фірми, а відтак програму не вдалося реалізувати.
Тож, зі слів пана Тарашевського, люди вимагають грошей, які вони могли б отримати, якби така програма працювала. До того ж, він зауважує, що вже близько десяти років не є директором ні цієї, ані іншої фірми. А відтак прямого стосунку до справи не має.

Коментар від Тарашевського О.С.:
Вітання всім дописувачам! Обурення Ваші мені цілком зрозумілі, а особливо після вистави нашого театру "Єванглія від Івана", де яскраво показано, як фермер взяв кредит на обробку любимої Української землі і дав працю половині свого села. Але через засуху зазнав збитків. На завершення його односельчани-працівники підказували виконавчій службі, де його батьківська ікона (найсвятіше) для проведення конфіскації.
Резюме для народного суду:
- мережа "Торговий Світ" була реконструйована з радянських "Продтоварів", де був жалюгідний стан приміщень та відсутні побутові умови для працівників;
- зарплата в "ТС" була вищою ніж зараз, при нових власниках;
- персоналу в "ТС" було більше (тобто роботи менше);
- весь 2010 рік мережа працювала в великий мінус (ця інформація була широко відома), але "ТС" зберіг робочі місця;
- при передачі мережі та товару новим власникам в кожному відділі були зафіксовані величезні нестачі.
P.S. До мене особисто звертаються багато колишніх працівників з великим сумом про те, що не Тарашевські сьогодні є власниками мережі, бо з нами було краще. Все пізнається в порівнянні.
Я вдячний кожному дописувачу, адже Ваша думка розвіює всі іллюзії про те, що люди цінують добро. Будь-який негаразд завжди бере верх. Вступаючи з кожним в трудові відносини, я завжди наголошую на тому, що ми співпрацюємо на взаємовигідних умовах. Тому фраза "працювати на когось" - поза межами наших відносин.
Цілком згідний на Всевишній суд моїх справ та справ моєї родини.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (28)
  • Anonymous

    а дачі то досихпір не забудовані. не дамо вкрасти комунальну власність міста!!!!!!!!!!!
  • Anonymous

    скільки знаю цю сімю,в них постояно проблеми,із тим,що вони мають когось,обдурити,намахати,підставити,позабирали гроші у тих бідних людей і кажуть грошей немае,то продай один свій лексус тай повідавай тим людям,і дачний участок ювелейний ви некупляли,і людям там хати поспалювали,що дехто до цих пір немае де переночувати,одним словом,Боженька все бачить
  • Anonymous

    СКОРО В ПЕКЛО!!!
  • Anonymous

    тарашевському і ко. від Андрія БОГ Є!!! БОГ ВСЕ БАЧИТЬ!!! ЩЕ НЕ ДОВГО ТОБІ, ЗЛОДІЮ!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:23 Зупинили кровотечу до приїзду швидкої: у Зборові патрульні врятували чоловіка 15:40 Як отримати лікарняний дистанційно: покрокова інструкція 15:02 Ні відстрочки, ні бронювання не маю: як журналістка «20 хвилин» ходила на пару до Володимира Труша 14:25 У Збаражі затримали чоловіка за розпивання алкоголю на зупинці, він мав при собі рюкзак з боєприпасами Від читача 09:57 Ефективна співпраця на допомогу людям 13:43 Тернополян просять утриматись від відвідування парків 12:55 Двоє людей за добу втопились у річках Тернопільщини 12:09 Яку їжу за знижками продають у супермаркетах Тернополя photo_camera 11:35 Заплатив 9 тисяч доларів, взяв надувний човен і — на Дністер: прикордонники про мешканця Тернопільщини play_circle_filled 10:55 У Тернополі «на щиті» проводжають трьох загиблих героїв play_circle_filled photo_camera 10:15 На мальовничому озерці в Ланівцях оселився лебідь (ФОТО ДНЯ) photo_camera 09:40 Вимагав хабар у 300 тисяч доларів за землю: судитимуть ексдепутата райради з Тернопільщини 09:03 Тернополянок запрошують на благодійний марафон 08:00 7 травня на Тернопільщині оголосили штормове попередження — прогнозують грози 22:00 Україна запустила глобальний флешмоб #СвітНаЇїПлечах до Євробачення-2024 21:26 На дачах у Тернополі знайшли труп людини 21:00 Мегазбір на комплекс розвідки БПЛА для 44-ї артбригади оголосили тернопільські волонтери 20:00 Тернопільщина втратила захисників Ігоря Войцехівського, Євгенія Мещерякова та Івана Ружила 18:25 Лікар-хірург Роман Кохан отримав почесну грамоту Верховної Ради України (новини компаній) 18:04 У крові 2, 5 проміле алкоголю: загинула жінка, а водій відбувся умовним терміном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up