Плани тернопільської влади на 2011-й рік

Реконструювати фасади будинків, привести забудову міста у відповідність до Генплану Тернополя, розробити план мікрорайону “Західний”.

Це, а також відремонтувати кінотеатр “Перемогу” та сцену Співочого поля міська влада планує цього року.
А ще - реконструювати у 2011-му планують міський стадіон, приміщення КП “Палац спорту” та спортивної дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з греко-римської боротьби. І це — далеко не весь перелік запланованого у “Програмі економічного і соціального розвитку Тернополя на 2011 р.”. Цей документ ухвалили нещодавно на сесії міської ради. Адже влада вважає, що треба сприяти залученню вітчизняних та іноземних інвестицій, підвищенню привабливості міста, забезпеченню запланованих надходжень до бюджету розвитку міста та збільшенню обсягу інвестицій.
— Бачу, що тут планують підтримувати мале підприємництво, — каже депутат-свободівець Костянтин Маціпура. — Але наскільки мені відомо, у бюджеті щороку було по 100 тис. грн на відшкодування відсотків за кредитами. Проте їх врешті не використовували і перекидали на інші цілі? Чому?
Начальник відділу економіного розвитку та промисловості Тетяна Корчак, яка доповідала з цього питання, відповіла, що влада не винна. Мовляв, банки фактично не видають позик. Та й брати кредити під шалені відсотки підприємці не наважуються. Відтак надавати допомогу немає кому. Втім, вона сподівається, що незабаром цей процес зрушить з мертвої точки. До того ж, підприємців пообіцяли залучати до участі в тематичних національних, регіональних, місцевих і міжнародних виставках, ярмарках, фестивалях, конкурсах тощо.
Боротимуться зі “стихією”
— На виконання 35 програм у бюджеті міста на цей рік передбачили 28 млн грн, — каже пані Корчак. — Щоправда, виникають проблеми з наповненням казни.
Торік міська казна, за словами начальника фінуправління міськради Надії Кучер, недоотримала майже 13,5 млн грн. прибуткового податку з громадян. Депутати хотіли дізнатися, в чому причина? Проте начальника міської державної податкової інспекції, на котру поклали обов’язок зі стягнення податків, на засідання не прийшов.
Впорядкування руху транспорту з врахуванням пропозицій, викладених у “Комплексній схемі організації дорожнього руху Тернополя” — ще один цікавий пункт програми. Для покращення транспортної складової планують оновити рухомий склад тролейбусного парку КП “Тернопільелектротранс”. Для підприємства придбають 10 чеських тролейбусів, що були у користуванні.
Визнає міська влада і необхідність оновлення матеріально-технічної бази житлово-комунальних підприємств. Через це, зокрема, планують впроваджувати енергозберігаючі технології та обладнання. Негатив, з яким планують активно боротися, — стихійна та незаконна торгівля. “Воюватиме” влада також із закладами торгівлі, ресторанного господарства та сфери послуг, котрі працюють з порушеннями. Очевидно, функції контролю цих сфер життя міста передадуть новоствореній муніципальній поліції, як тільки ухвалять Статут цієї структури.
Для підтримати місцевих підприємців-виробників, задовольнятимуть попит жителів міста продукцією від виробника. Тобто ярмарки влаштовуватимуть і надалі.
Промоцію міста в Україні й за кордоном, де його позиціонуватимуть як туристично-привабливий і культурно-мистецький центр, також обіцяють посилити.
Освіта, медицина, культура
Знайшли місце у Програмі і рядки про створення робочих місць, підвищення зарплати, рівня життя соціально незахищених верств населення. Зокрема, в рамках виконання програми “Турбота” надаватимуть адресну безготівкову допомогу сім’ям, включеним до Соціального реєстру сімей. Вони повинні довести, що перебувають у складних фінансових та життєвих обставинах” і при цьому не отримувати жодних інших допомог.
Охорону здоров’я таки очікує реформа, в тому числі реорганізація деяких медичних закладів. Натомість про освіту в Програмі написано — “удосконалення мережі навчальних закладів”. Культуру очікує “збереження мережі”. Хоча там не згадують про школу мистецтв і хорову школу “Зоринка”, але очевидно їх таки збережуть. Адже збираються підтримувати талановитих, обдарованих дітей і молодь. Це записано окремим рядком. Сприятиме влада і національно-патріотичному, культурному та духовному вихованню та самовихованню молоді.
Не обійшли увагою у Програмі і підготовку до футбольного чемпіонату “Євро-2012”. До цієї події мають збудувати, реконструювати та відремонтувати об’єкти спортивної інфраструктури. Зокрема базі школи №30 у “Пронятині” облаштують футбольне поле.
— У мене склалося враження, що цю Програму переписали зі старої — під кальку, — каже регіонал Петро Гоч. — Здійснення планів, внесених у неї, викликає сумніви. Обіцянки — обіцянками, а чи будуть реальні справи? Що чекає наше місто? Ми контролюватимемо всі кроки керівництва міста.
До речі, вирішити важливі для подальшого соціально-економічного розвитку міста проблеми, як визнали депутати, лише за рахунок коштів місцевого бюджету — неможливо. Тернопіль потребує значних капіталовкладень і підтримки на державному рівні. Тому обранці тернополян попросили уряд поліпшити фінансове забезпечення міського бюджету на 2011 р.

Довідка - Гроші на 2011 рік
593207,1 тис. грн - загальний обсяг доходів міського бюджету.
593107,1 тис. грн – заплановані видатки міського бюджету.
300 тис. грн - розмір оборотного касового залишку бюджетних коштів.
620 тис. грн - обсяги очікуваної субвенції.
150 тис. грн - обсяги надання кредитів з казни.
200 тис. грн - обсяг резервного фонду.
28392,2 тис. грн передбачили на реалізацію державних і регіональних програм.
12080 тис. грн планують отримати від податку з доходів фізосіб.
2800 тис. грн очікують від податку на прибуток підприємств.
1000 тис. грн хочуть отримати збіру за провадження деяких видів підприємницької діяльності, від єдиного податку – 1080, плати за землю – 500, збору за паркування – 240 тис. грн.
За рішеннями міськради
 

 

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (16)
  • Anonymous

    Скільки можна вигадувати? Вже, між іншим, 1-ий квартал року добігає до кінця. А у нашої влади поки що вдало виходить тільки ламати. "Ломать - не строить", як кажуть.

    Anonymous reply Anonymous

    і не тільки ламати а й язиками добре вже натренувались тріпати. всьо плани да плани.
  • Anonymous

    ну нашо вам 10 чеських тролейбусів, що були у користуванні ...... КУПІТЬ 4 НОВИХ І ВСЕ, СКІЛЬКИ ше ті чеські тролейбуси будуть їздити, вже два цього року купили....

    Anonymous reply Anonymous

    за 10 чеських купиться максимум 1.5-2 рідних нових українських з китайською "душею", які будуть ламатися щомісяця..

    Anonymous reply Anonymous

    не тобі гнидо нам вказувати
  • Anonymous

    я так зрозумів зі статті що дороги в нас в місті ремонтуватись небудуть. хоча ваша туристична оборудка без доріг як мильна бульбашка.
  • Anonymous

    плани планами - але що вони вже зробили? заблокували рух маршруток на місяць? :))))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up