Партнер рубрики Події

Витяг з Тернопільського ставу 20-кілограмового коропа (ОНОВЛЕНЕ)

Витяг з Тернопільського ставу 20-кілограмового коропа (ОНОВЛЕНЕ)
Травоїда - коропа-велетня на звичайнісіньку блешню, призначену для кількакілограмової хижої риби, упіймав тернополянин Мирон Ференц.

“На око” риба виглядала кілограмів на двадцять.
“На таку рибину й не сподівався”
Свідками улову були і пішоходи, і водії легківок, котрі проїжджали вранці 27 квітня по дамбі Ставу. Дехто навіть зупиняв авто, вмикав “аварійку” та підходив поговорити з риболовом.
Можна вас сфотографувати? - запитав один з водіїв. - Бо друзі нізащо не повірять, що в нашому ставі є така риба.
Чоловік радо дозволяв себе фотографувати. Більше рибалити того дня вже не збирався. Думав уже лише про те, як донести велетня додому.
- На таку рибину я й близько не сподівався. Ловив на спінінг із блешнею, сподівався на хижака, - розповідає пан Мирон. - Що приготуємо з цього улову - вирішимо на “сімейній раді”. До речі, попередній мій рекорд - також короп у нашому Ставі. На 14 кілограмів. Його впіймав також на блешню.
Чи “підгодовував” чоловік місце, як довго боровся з рибою та як зумів її витягти на берег, тернополянин не розповів. Зауважив, що в кожного риболова є свої таємниці. Рибальський стаж у пана Ференца, до речі, більше 20-ти років.
Затримали 46 порушників
Риболова з трофеєм-велетнем кореспонденти зустріли на дамбі Ставу, метрів за 100 від Надставної церкви. Тут рибалити заборонено. Щоправда, чоловік не уточняв, де саме здобув свій трофей.
Нагадаємо, що нерестова заборона на риболовлю, котра почала діяти 1 квітня, триває. Проте рибалити однією вудочкою на один гачок або блешню у визначених місцях можна. Працівники Тернопільдержрибохорони нагадують: ті, хто порушує нерестову заборону, не лише наражаються на штраф, а й неабияк шкодять природі.
- Наші працівники цієї весни вже виявили та оштрафували 46 порушників, - каже провідний іхтіолог, завідувач сектору Тернопільдержрибохорони Інна Гоч. - Вони, згідно з Кодексом про адміністративні порушення, заплатили штраф.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (98)
  • Anonymous

    В мене вдома такими коропами кіт футбол грае
  • Anonymous

    Гiсть iз ФУКУСIМИ . Скоро у всiх супермаркетах мiста.
  • Anonymous

    Гiсть iз ФУКУСIМИ . Скоро у всiх супермаркетах мiста.
  • Anonymous

    Мирон Михайлович, Вітаємо з уловом!!! Бажаємо ще більших трофеїв!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:02 Тернополянин хотів заробити в інтернеті, а натомість втратив тисячі гривень 14:02 У Тернополі відбувся забіг на підтримку ЗСУ: зібрали понад пів мільйона гривень photo_camera 13:02 Бабусю, хочу вишиванку з танчиками і шахедами: тернопільська майстриня поділилась схемою унікальної сорочки photo_camera 12:00 На кордоні затримали двох чоловік з Тернопільщини, які намагались незаконно виїхати Від читача 16:01 BRAMA: Захист Інфопростору від Онлайн Загроз 11:02 До 200 гривень за один квиток: скільки коштує доїхати з Тернополя до міст області 10:03 Війна обірвала життя 20-річного воїна-нацгвардійця з Лановеччини Мерджи Даніеля 09:00 Ніжний на смак і виглядає неймовірно: три варіанти салату «Наречена» 21:01 12-річний чортків'янин став чемпіоном Європи зі змішаних бойових мистецтв 20:05 Графік відключення світла в Тернополі та області 19:02 Хто врятує оборонців Маріуполя? Рідні захисник вийшли на мітинг у Тернополі photo_camera 18:05 Перестало битись серце вчительки «Української гімназії» ім. Івана Франка Наталії Томків 17:05 Тернополяни розповіли, як оновлювали дані в ТЦК та чи є черги 16:04 У додатку «Резерв +» зареєструвались понад 150 тисяч українців, але є і проблеми
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up