«Ноїв ковчег» обговорить тернопільська громада

«Ноїв ковчег» обговорить тернопільська громада
Щоб вирішити конфлікт із „моржами” щодо будівництва в парку „Топільче”, ресторатор Михайло Гросуляк пропонує їм за свій кошт відремонтувати фасад клубу „Нептун”, зробити спільні комунікації і допомогти здати в експлуатацію їхню будівлю

Зносити чи забирати в „моржів” приміщення клубу „Нептун” підприємець і ресторатор Михайло Гросуляк не збирається. Навпаки, пропонує їм зробити зовнішній фасад і узаконити будівлю.
Таку відповідь дав тернопільський ресторатор, власник „САМоГОННої ресторації”, на статтю в „RIA плюс” за 8 червня http://te.20minut.ua/news/10199319, в якій моржі скаржилися, що біля їхнього будиночку в парку ведуть будівництво розважального комплексу.
- Мене образило, що мій проект назвали саме „розважальним комплексом”. Насправді це буде заклад громадського харчування, що відповідає усім рішенням органів місцевої влади та європейським нормам, - каже пан Гросуляк.
Люди, які звернулися в редакцію, вважали, що на їхню будівлю зазіхає міська влада. Вона, мовляв, дозволила будівництво біля „моржатника”.
- Так, я розпочав будівництво, але маю на нього усі необхідні дозволи, - говорить Михайло Гросуляк. - Крім того, з 1993 року я є членом клубу „моржів”. І я, як і вони, зацікавлений у розвитку клубу. Руйнувати їхню будівлю не збираюся. Хочу нагадати, що я готовий до діалогу.
Винесе проект на обговорення
Підприємець додає, що 16 червня він виносить на розгляд громадської ради з питань стратегічного розвитку і містобудування при міськраді проект „Ноєвого ковчегу”. На засідання ради запрошують усіх охочих.
- Хочу вибачитися перед тернополянами, що не надав раніше належної інформації про це будівництво. Дякую „моржам”, що підняли цю тему. Запрошую цих активних людей до роботи в нашій громадській раді і конструктивного діалогу, - каже він. – Я хочу поставити всі крапки над „і”. Так дав мені Бог, що я почав це будівництво. Але ту землю я купив у приватного підприємця для реконструкції старої будівлі під заклад громадського харчування ще у 2004 р. Хочу запевнити людей, яких „дусить жаба” і вони думають, що принесуть мені шкоду, що я не буду зупиняти будівництво. Це моя земля. На громадській раді я презентую проект, аби громада знала, що саме будую, і щоб зняти підозри про „підкилимні” домовленості.
До речі, відстань між будівлями „моржатника” та майбутнім рестораном – не 1,5 метри, як говорили „моржі”, а три, запевняє він.
- Ми ведемо будівництво, дотримуючись усіх будівельних норм, - каже він. – Адже об’єкт треба буде здавати в експлуатацію.
Пропонує ремонт і комунікації
- Не моя вина, що будівлю клубу „моржів” звели незаконно. Це проблема колишньої влади. Я ж, як член клубу „Нептун” і як тернополянин, маючи нагоду допомогти клубу, навпаки, хочу за свій кошт відремонтувати фасад будівлі та допомогти ввести її в експлуатацію згідно з законодавством - стверджує Михайло Гросуляк. - Я вручив їм заяву, в якій запропонував довести фасад до привабливого вигляду, поділитися з ними комунікаціями, а також допомогти зі здачею в експлуатацію. Чекаю на ділову розмову та співпрацю, бо не маю часу на суперечки.
За словами підприємця, він чекає від „моржів” ідеї облаштування фасаду і допоможе їх реалізувати.
- Я не претендую на їхню будівлю. Просто не хочу втягуватися у конфлікти. Дайте мені спокій і час, аби робити свій проект. Бо там заплановано дуже багато робіт, а я пообіцяв відкрити його у 2012 р., - пояснює ресторатор. – Цей проект, як і все, що я створюю, роблю для громади, аби в Тернополі дійсно були місця для комфортного та смачного відпочинку. Тому я прошу всіх свідомих та творчих тернополян долучитися до реалізації проекту. Чекаю на ваші ідеї та пропозиції.
Крім ресторану - музей з акваріумами
Заклад харчування „Ноїв ковчег” у парку „Топільче” буде двоповерховим і матиме підвальне приміщення. Адже за біблійною легендою ковчег був триповерховим.
Правда, він не плаватиме на воді. Ззовні це буде будівля, що нагадує дерев’яний ковчег. Усередині теж планують „погратися” з матеріалами для оформлення інтер’єру.
- Ідея в тому, щоб підняти духовність нашої молоді. Часто їжджу на велосипеді і мене засмучує, коли бачу, що молодь кидає в наше озеро пляшки чи пакети. Просто мало хто працює з молоддю. А Ноїв ковчег – це повчальна історія про праведного чоловіка, який врятувався під час потопу, і його стосунки з Богом, - говорить Михайло Гросуляк. - Зараз усім бракує добра. Треба згадати про історію людства, вернутися до витоків.
Також у біблійній історії про Ноя є фраза „Кожної тварі – по парі”. Цю ідею підприємець теж планує реалізувати. Каже, що це буде не просто ресторан, а ще й музей екології Тернопілля - флори та фауни Дністровського каньйону та Тернопільського ставу.
- А їжу будемо подавати екологічно чисту. Продовжимо традиції „Старого млина” та запропонуємо їжу, вирощену на нашій фермі чи зроблену нашими руками, - підсумовує Михайло Гросуляк. – Так, уже зараз збільшуємо стадо кіз, аби мати для потреб наших ресторанів натуральний сир. Також співпрацюємо з селянами, щоб вирощували правильні - без хімії - огірки, помідори, картоплю, м’ясо. Плануємо і виробництво свого пива, квасу, інших безалкогольних напоїв.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (15)
  • Anonymous

    люди чого ви возмущаєтесь? в тернополі шо так багато гарних барів??? один старий млин який дісно показує європейський рівень обслуговування! а всі решта бари ужас...шо кухня шо обслуговування! і доречі ноїв ковчег знаходиться заді бару ВОДОГРАЙ і стоїть біля самої дороги а не в самому парку!

    Anonymous reply Anonymous

    чиста правда. а не подобатись таке може хіба любителям посидіти на цигарці, смітити там і пляшки пусті з-під опілля розкидати! а це досить хороший заклад планується, і яка різниця що в парку??
  • Anonymous

    назва касна і задум класний!!!!
  • Anonymous

    приїду провірю законніст забудови і рішення попередньої влади, поблажок не буде
  • Anonymous

    не вірю в щирі наміри Гросуляка, він не той за кого себе видає, і це знають більшість людей, і за які такі заслуги влада дала ділянку в парку чи за хабаря?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up