У Тернополі робітник загинув через “букет” порушень

Смерть верстатника широкого профілю КП “Тернопільтеплокомуненерго” визнали як випадок, пов'язаний з виробництвом.

Такі результати розслідування комісії управління Держгірпромнагляду в області. Усі матеріали ця комісія передала в прокуратуру області.
Нагадаємо, 42-річного Василя із Великих Гаїв Тернопільського району поховали 25 травня. Чоловік помер 23 травня на робочому місці, коли обрізав дерева на вул. Юності, 7, писала “20 хвилин” за № 63 від 27 травня 2011 року. Сиротами залишилися двоє дітей.
Раніше у КП “Тернопільтеплокомуненерго” озвучували версію, що смерть чоловіка була природною. Він з метою обрізання дерев виліз на будівельну люльку, взяв у руки бензопилу, щоб привести її в роботу. Раптово його самопочуття погіршилося, він помер і випав з люльки. Саме таке повідомлення з підприємства отримало управління Держгірпромнагляду. Зрештою версія про природну смерть таки не підтвердилася, зауважує керівник прес-служби управління Держгірпромнагляду в області Володимир Клименко.
- Комісія зі спеціального розслідування з'ясувала, що під час обрізання дерев після невдалих спроб завести бензопилу робітник втратив рівновагу і випав з колиски автокрана на землю з висоти 7-8 метрів, - розповідає він. - Смерть чоловіка настала від закритої травми грудей з численними переломами ребер, що призвело до внутрішньої кровотечі та масивної крововтрати.
Безпосередніми винуватцями, відповідальними за нещасний випадок зі смертельними наслідками, комісія визнала старшого майстра теплорайону №4, заступника начальника цього теплорайону, начальнка транспортного цеху, машиніста автокрана і самого загиблого, який не подбав про власну безпеку.
- Цих людей притягнули до адмінвідповідальності, - каже Володимир Клименко. - Проте розмір штрафу не високий - 85 гривень. Питання про підвищення штрафів за такі порушення вже давно порушують на державному рівні.
Під час розслідування цього нещасного випадку комісія зі спеціального розслідування управління Держгірпромнагляду виявила грубі порушення вимог нормативно-правових актів з охорони праці, продовжує керівник прес-служби. Зокрема, роботи виконували без плану виконання, не оформили допуск до робіт підвищеної небезпеки. На експлуатацію автокрана у робітників не було дозволу з Держгірпромнагляду. А колиска була несправною, не пройшла технічної перевірки. До того ж працівники приступили до виконання робіт на висоті без засобів індивідуального захисту - каски, запобіжних поясів.
- До смерті цього чоловіка призвів цілий “букет” порушень, - каже Володимир Клименко. - Якби чоловік був прив’язаний, якби інструмент завівся одразу, якби колиска була технічно-справною, такої біди б не сталося.
До речі, після того, як комісія зробила висновок, що смерть пов’язана з виробництвом, фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві має призначити родині загиблого відшкодування.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Anonymous

    сперли на бідного робітника щоб самим винних не шукати.
  • Anonymous

    Пане Яків ви пишете правильно, можна зробити висновок, що ви - практикуючий християнин і вам не байдуже людську горе, колись Господь скаже багатіям і непрведним : "Горе вам багаті, о горе вам ви наситилися своїм багатсвом тут на землі, не розуміли ближнього, жили на кривді... ідіть у вічний вогонь, де плач і скрегіт зубів". Христос назвав наше життя на землі долиною сліз, а нам чесним людям навіть тим які перенесли горе і кривду потрібно старатисядля вічного життя, щоб бути з Господом по правиці.
  • Anonymous

    Як би ви знали, чи принаймі зацікавилися НАЦІОНАЛЬНІСТЮ отих дирекТОРів, інспекТОРів, прокураТОРів . . . Нічого не нагадує? Абсолютно?? Вони так вас зношують не тому, що погані - вони по інакшому не вміють з вами поводитись.... Було би смішно, як би не було так сумно. Але ж вам не збагне на думку поселити в себе в кімнаті свиню, бо тій не подобається хлів? Ну, чи не їсти яєць, бо кури за ними сумуватимуть... Авжеж ні, ніколи навіть і не замислився над ТАКИМ скажете ви. Бо то є худоба, а то - лююди . ТАК ОСЬ БИДЛО І ХУДОБА ВИ ПО ТОРІ. І не чекайте людяності від них, як і мало вівцям користі від пастухів, так і ви справедливості від отих жидів не дочекаєтесь. А поки терпіть і підставляйте другу щоку, чи шо там пишуть вам ТІ САМІ....

    Anonymous reply Anonymous

    Так, мій директор був жид. Але його навіть жидівська община Тернополя не хоче знати, і це свята правда. Начальник цеху, завдяки якому я став інвалідом, українець, і це також правда. Бог суддя для обох, але незважаючи на національність, треба бути людиною. Сьогодні саме найстрашніше для простої людини, - це втратити роюоту, піти на пенсію, попасти в лікарню.
  • Anonymous

    Змішав все до купи.Що значить виставлять за ворота .Думаю зараз вже такого нема.Все таки є голова на плечах і коли стоїть питання або життя або роботу ну вибачте життя дорожче. А вот вина у всьому бюрократи з пожежної ,санепідемстанції і інші контролюючі органи .Якщо б вони думали про реальну роботу а не про те як грошенят побільше заробити то і нещасних випадків булоб поменше.

    Anonymous reply Anonymous

    Ти очі протри!!! як нема? а ця смерть є чого свідченням? Чи ти можливо так говориш бо сам один з тих гнид шо людей на смерть посилають?

    Anonymous reply Anonymous

    sv, ти коли небуть працював? Я наприклад став інвалідом, виконуючи наказ начальника цеху. І заявки типу: - Не виконаєш, шукай іншу роботу,- вислуховував не один раз. Навіть за комуністів не було такого беззаконня щодо робітників, як зараз. Робочий люд надіявся на справедливість у вільній Україні. Натамість ми отримали бандитську середньовічність, повіривши крикунам і пройдисвітам , своїм, українським, доморощеним. Чому? А тому що не звернулись до живого Бога, і поклонились марноті.

    Anonymous reply Anonymous

    Яків я тобі співчуваю що ти став інвалідом.Але зновуж таки питаю що краще булоб відмовитись чивід роботи чи стати інвалідом . В сівй час і працював і армію пройшов але якщо хтось із начальників мені пропонував завідома небезпечну роботу то я завжди пропонував їм самим цю роботу зробити.

    Anonymous reply Anonymous

    не второпаю, до чого тут пожежники?

    Anonymous reply Anonymous

    Пожежники -це як узагальнення всієї нашої бюрократичної машини.Anonim пропоную тобі створити своє виробництво і тоді тобі стане зрозуміло що служби які здавалосяб мали дійсно підказати як краще зробити щоб обезпечити роботу людей насправді думають як з підприємця грошей побільше зняти і поставити такі умови що тому підприємцеві явно не буде часу до техніки безпеки.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up