Співоче поле у Тернополі запрацює вже у серпні

Співоче поле у Тернополі запрацює вже у серпні
Місце відпочинку оновлюють — на сцені облаштують панораму Тернополя, а лавки зроблять з дубових брусів. А незаконну каплицю неподалік забрати поки не можуть

- Щодня прогулююся вздовж Співочого поля, - розповідає “20 хвилин” тернополянка Ольга Лохоня. - Уже кілька місяців замість лавок - порожнє місце.
Жінка скаржиться, що раніше у цьому місці добре було посидіти, відпочити.
- Невже взагалі все знесуть і побудують якийсь розважальний центр? - запитує тернополянка.
В управлінні культури і мистецтв, куди кореспондент звернулася за роз’ясненнями, відповідають, що наразі триває реконструкція Співочого поля.
- Нині вже всі лавки є в наявності, - розповідає начальник управління Олександр Смик. - Але перед тим, як їх встановити, мусимо повністю замінити асфальтне покриття плиткою, підібрати колористику. Нові ж лавки матимуть сучасний вигляд. Ззовні вони такі ж самі, як є на Співочих полях у різних країнах Європи. На відміну від старих лавок, які були з простішого дерева, нові виготовлені з дубових брусків, які укріпили за допомогою металевих конструкцій. Думаю, вони можуть слугувати тернополянам щонайменше років 10-15. Ну, звичайно, якщо самі жителі міста до того часу їх не зламають.
Окрім того, оновлюють сцену. Проект її зовнішнього вигляду розробив місцевий художник Валерій Лімонов.
- На сцені буде представлена панорама Тернополя, - продовжує пан Смик. - Автор знайшов цікаве художнє рішення - буде видно, як над Ставом сходить сонце, а також представлені найбільш знакові споруди міста.
Наразі на реконструкцію лавок, за словами начальника, управлінню виділили 250 тис. грн. Проте цих коштів недостатньо для того, щоб повністю облаштувати сцену. Тому розроблятимуть додатковий кошторис.
Що ж стосується каплички, що розташована в парку Національного відродження, її доля й досі залишається невідомою. Юристи міськради продовжують шукати рішення, як у правовому колі можна вирішити проблему, говорить начальник відділу зв’язків із громадськістю та засобами масової інформації міськради Катерина Калуш.
- Ця капличка є нічим іншим, як самовільним захопленням землі, - каже вона. - На церковній раді жодна з конфесій міста не підвердила, що споруда належить якійсь із них. У свою чергу, міська рада зверталася з позовом в Господарський суд із питанням про звільнення самовільно захопленої ділянки та демонтаж об’єкта. Суд задовільнив наш позов. Проте благодійний фонд “Милосердя” звернувся з апеляцією у Львівський апеляційний господарський суд. Там рішення тернопільського суду скасували, мотивуючи це тим, що немає доказів того, що саме цей фонд здійнив самовільне захоплення землі.
Щоб вирішити проблему, міськрада звернулася також у Міністерство внутрішніх справ України, Службу безпеки, Генеральну прокуратуру, Державну архітектурно-будівельну інспекцію. Проте відповіді від них і досі не отримали.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (24)
  • Anonymous

    Сектанти в парку-це як чиряк на дупі.))))))))
  • Anonymous

    Коменти ржачні а стаття і коментарі влади УГ. Що значить не отримали відповідей від міліції та архбудінспекції. На власні очі бачив дані відповіді. Формальна відписка. Гнати в шию тих сектантів.
  • Anonymous

    Коменти ржачні а стаття і коментарі влади УГ. Що значить не отримали відповідей від міліції та архбудінспекції. На власні очі бачив дані відповіді. Формальна відписка. Гнати в шию тих сектантів.
  • Anonymous

    Вже давно пора тих сектантів вигнати бо я так дивлюся вони там себе вже господарями важають і свої права качають . З часів політики внутрішньої ганьбою вкрили аж по самі яйця
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 «На одну сироту у світі менше»: Олексій Філюк взяв опіку над 14-річним хлопцем 15:39 Редакція «20 хвилин» долучилася до мережі «Вікно Відновлення». Відбудовуємо країну разом! photo_camera 15:20 Усе для ванної кімнати: огляд магазинів сантехніки Тернополя (партнерський проєкт) 15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція play_circle_filled 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up