В Тернополі пам’ятник Бандері буде пофарбований

В Тернополі пам’ятник Бандері буде пофарбований
Закінчувати пам’ятник Степану Бандері в Тернополі будуть навесні, після його відкриття. Майстри не встигають вкрити його міддю — тож до урочистої дати просто пофарбують “під мідь”.

Не відомо також, чи встигнуть облицювати постамент пам’ятника кам’яною плиткою. Все залежатиме від погоди, каже скульптор Роман Вільгушинський. Якщо вдарять морози, можливо, і цього не буде.

Відео дня
class="MsoNormal" style="margin: 0cm 0cm 0pt">На весну відклали також і благоустрій території довкола пам’ятника.

— Якщо зараз вкласти гроші в замерзлу землю, то навесні це доведеться робити ще раз, — каже керівник головного управління з питань внутрішньої політики обладміністрації Володимир Ткач. — Ми ж не настільки багаті.

Попри незавершеність проекту, урочисте відкриття пам’ятника таки відбудеться до сторіччя з дня народження провідника ОУН. Попередньо датою відкриття визначили понеділок 29 грудня.

— Однак це робоча дата, — зазначає пан Ткач. — Хочемо, щоб на відкритті був присутній керівник адміністрації Юрій Чижмарь, адже він особисто немало приклався до пам’ятника. Якщо в нього буде запланована важлива зустріч у Києві, дату змінимо.

Організатори відкриття планують запросити на урочистість онука провідника ОУН.

До речі, щодо увіковічення пам’яті Бандери, цьогоріч Тернопіль випереджує село Кобиловолоки, що на Теребовлянщині. Там пам’ятну дошку провіднику ОУН відкриють 21 грудня.

— Тут жила сестра Бандери, — розповідає голова села Микола Матвійків. — Степан же під час канікул часто гостював у Кобиловолоках. На вечорницях танцював із нашими дівчатами.

На урочистості до Кобиловолок також запрошували онука Бандери та його сестру, яка зараз мешкає у Львові. Однак сестра відмовила через погане самопочуття, а онук обіцяв заїхати в село, коли приїде на відкриття пам’ятника у Тернополі.

До речі, вже зараз на Тернопільщині є шість пам’ятників Бандері — в Бережанах, Чорткові, Заліщиках, Бучачі, Підволочиську та селі Козівка Тернопільського району.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (22)
  • Anonymous

    Гроші на спорудження пам'ятника дав Щепановський. А ті кошти, які виділив бюджет міста будуть дерибанити (якщо вже не роздерибанили). Будують його правда зовсім не в тому місці де планувалося, бо мав він бути споруджений коло парку "Національного Відродження", де вже давненько підготовлене і освячене на нього місце. Але ж хіба можна не в центрі? На додачу, проект побудови постаменту Соломії Крушельницькій посунули. І хто зна де його тепер будувати. Напевне сьогоднішня політична ситуація така, що Соломія не в моді і заслуги у неї перед нашою країною і нашим містом зокрема менші. Отак гарний задум перетворився в чистий фарс. Пішла рознарядка від президента: будувати і прославляти. От і будують. Бо є план. Бо треба збудувати енну кількість пам'ятників, провести відповідну кількість урочистих заходів, яка на якийсь там відсоток вища ніж торік, вища від плану, відзвітувати і отримати премії. Чистого розливу соціалізм:)) І нікому не в голові, що про це думають самі мешканці міста і ветерани УПА. На Бандері тепер роблять бізнес і будують кар'єру.
  • Anonymous

    А скільки дітей чекають смерті бо батьки немають грошей на операцію, чи не вартує життя тих дітей цього пам"ятника? (((((((((
  • Anonymous

    А Vint правий, дісно дороги потребують належного стану! Живемо як в селі задрипаному!

    Anonymous reply Anonymous

    В курнику живем, бо коріння звідти. Треба народитися в певному середовищі і вирости у ньому, а не жити дурною ідеєю "ЦЕ все моє , бо я мер", як робить Заставний

    Anonymous reply Anonymous

    Галино,проблема у тому що керманиці давно досягли межі своїх можливостей.Тобто вони дійсно працюють,щиро викладаються на усі 100,але результат всерівно залишається плачавним.Бо робити,і занти як робити це різні речі.Нехватає професіоналізму.Прямий приклад це Ті-Ві-4. Більше десятка років у ефірі,а як були клубні вісті так і залишились.Файна те-ве.Але для них це супер,бо саме так вони бачили кінцевий результат. Як казав один чувак.Дайте людині яка прожила у деревяному курнику 50 років мільйон$ ,і як ви думаєте що вона собі збудує? Може віллу? Ні,великий привеликий курник

    Anonymous reply Anonymous

    зате фонтан коло готелю на зиму зробили.....певне на шось Ромкові грошей не вистачало
  • Anonymous

    А чому б не поставити ще три пам'ятника Славіку Негоді, Боді Левківу і Ромі Заставному, нехай тернополяни знають кого вони помилково вибирали в мери міста

    Anonymous reply Anonymous

    Muzyuk ти правий на всі 100%
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up