У Тернополі - нові дорожні знаки

У Тернополі - нові дорожні знаки
Через ремонт вулиці Збаразької змінилася схема проїзду, на ряді вулиць розмістили нові дорожні знаки, а у провулку Галицькому змінили напрям одностороннього руху.

- Якщо в один день без попередження поміняти у місті дорожні знаки, то це може мати непередбачувані наслідки, - розповідає тернопольський водій Руслан Панькевич. - Справа в тому, що чимало водіїв, які щодня їздять за одним і тим же маршрутом, дозволяють собі це робити за звичкою. Тому на появу нових знаків дехто може просто не звернути уваги. А який результат такої неуважності – самі розумієте.
Ремонт дороги на вулиці Збаразькій автоматично потяг за собою зміну в організації дорожнього руху на значній частині Тернополя. І це закономірно, адже Збаразька – одна з найбільш завантажених вулиць, по якій ідуть основні транспортні потоки із Сонячного масиву у центральну частину міста.
Відтак, через ремонт змінилася схема проїзду, на ряді вулиць розмістили нові дорожні знаки, а у провулку Галицькому змінили напрям одностороннього руху.
Раніше по провулку був дозволений односторонній рух вгору - з вулиці Галицької на Шота Руставелі. Тепер же проїзд дозволений вниз – та й то тільки для маршруток.
Маршрутки їдуть з проспекту Злуки на вулицю Шота Руставелі, а звідти вниз по Галицькому провулку до вулиці Галицької, і далі - уже до кільця в районі “шостого магазину”.
Для транспорту загального користування об'їзд складніший. При в'їзді на Шота Руставелі стоїть знак “Рух заборонено”, а для тих, хто не помічає цей знак – ще й постійний патруль ДАІ. З кільця біля “Нової” даішники пропускають тільки маршрутки і тих, хто живе чи працює на Руставелі.
- Обманути даішників, щоб проїхати в центр по шляху маршрутки можна, але не варто, - каже водій Руслан Панькевич. - Внизу на Галицькому провулку стоїть ще один пост ДАІ. Основне завдання його - не пропускати транспорт “проти шерсті”, але й тих, хто їде зверху від Шота Руставелі вони теж радо зустрінуть.
Для об'їзду вулиці Збаразької власникам легкових автомобілів пропонують використовувати дорогу на вулиці Коновальця, яка з'єднує Сонячний і Східний масиви. Коло трохи немале, особливо для тих, хто живе поблизу “Текстерно”.

Водії, які зі Злуки хочуть добратися на Бродівську та у напрямку Білої, можуть скористатися ще й дорогою через територію колишнього комбайнового заводу – зі Злуки до “Епіцентру”, звідти направо до основної прохідної комбайнового, далі алеєю через територію заводу до другої прохідної на вулиці Бродівській. Проїзд цілком легальний, кілька років тому дорогу між двома прохідними комбайнового відкрили для транспорту. Один тільки недолік такого шляху – ділянка дороги від “Епіцентру” до прохідної комбайнового заводу у жахливому стані, десь така, якою колись була вулиця Гайова.
Під час руху зі сторони залізничного вокзалу на Сонячний масив, маршрутки їдуть по Галицькій, потім звідти на Лисенка - і далі до проспекту Бандери. Для решти транспорту для об'їзду пропонується вулиця Вояків дивізії “Галичина”.            

Зі сторони Бродівської на кільці біля “шостого магазину” раніше дорогу можна було вибирати як в казці – наліво, направо і прямо. Зараз стоїть знак, який інформує, що рухатися можна тільки прямо по вулиці дивізії “Галичина” або направо. Поворот на Галицьку закритий. Зі сторони вул. Б. Хмельницького знак вказує, що рухатися можна направо або наліво, тобто дорога на Галицьку  закрита.

Відео дня

Частину вулиці Шептицького теж планують найближчим часом ремонтувати, але поки що за неї іще не бралися. Відтак, з організацією руху транспорту там все без змін.
Натомість, несподівані сюрпризи для водіїв можуть бути і на інших вулицях міста. Наприклад, на Злуки у напрямку руху до перехрестя із дорогою на вулиці 15 квітня нещодавно розмістили “композицію” знаків - “рух механічних транспортних знаків заборонено” і знак із напрямком стрілки вліво. Тобто, поворот ліворуч у двір житлового будинку заборонений.
Начальник сектору профілактичної роботи обласної ДАІ Василь Барановський пояснив, що було звернення від мешканців будинку, що по вул. 15 квітня, 1 з проханням встановити такий заборонний знак. 

Коментарі (1)
  • Anonymous

    у звязку з ремонтом частини вул шептицького на вул Оболоня двосторонній рух, а та ж Шептицького перекрита для базарників аж від перехрестя з Живова (укрексімбанк) до Цегельного провулку (майже виїзд на Петрики)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up