Тернополяни отримуватимуть компенсацію ‬за перебої з електрикою

Тернополяни отримуватимуть компенсацію ‬за перебої з електрикою

Через перебої з електрикою тернополяни з‭ ‬1‭ ‬листопада отримуватимуть компенсацію у розмірі від‭ ‬50‭ ‬до‭ ‬200‭ ‬грн цього та наступного року.‭ ‬Уже з‭ ‬2018‭ ‬року відшкодування буде удвічі більшим.‭ ‬Для того,‭ ‬щоб отримати ці кошти,‭ ‬городянам‭ ‬слід буде заповнити відповідну заяву.

Фінансову компенсацію за несанкціоноване‭ ‬припинення електропостачання,‭ ‬перепади напруги,‭ ‬порушення термінів проведення експертизи лічильників,‭ ‬порушення термінів відповіді на письмове звернення споживачів та інше‭ ‬з‭ ‬1‭ ‬листопада цього року отримуватимуть‭ ‬споживачі.‭ ‬Таке рішення Національна комісія,‭ ‬що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг‭ (‬далі‭ ‬комісія‭)‬,‭ ‬прийняла на засіданні‭ ‬29‭ ‬серпня‭ ‬2016‭ ‬року.‭ ‬В установі кажуть,‭ ‬що основний чинник,‭ ‬який сприяв забезпеченню відповідними стандартами якості послуг з електропостачання для населення та підприємств,‭ ‬– угода про асоціацію України з ЄС,‭ ‬а саме стаття‭ ‬37‭ ‬Директиви Європейського Парламенту та Ради‭ ‬2009/72/ЄС від‭ ‬13‭ ‬липня‭ ‬2009‭ ‬року про спільні правила внутрішнього ринку електроенергії.

У випадку порушення гарантованих стандартів якості надання послуг з електропостачання,‭ ‬енергопостачальник або електророзподільне підприємство сплачує споживачу компенсацію у розмірі від‭ ‬50‭ ‬до‭ ‬200‭ ‬грн цього та наступного року,‭ ‬а вже з‭ ‬2018‭ ‬року‭ ‬відшкодування буде удвічі більшим,‭ ‬– розповідають у прес-службі‭ ‬комісії.

Також у‭ ‬комісії кажуть,‭ ‬що при цьому енергопостачальник автоматично повинен надати компенсацію шляхом зменшення рахунку споживача на оплату електроенергії як аванс на наступний місяць.‭ ‬Якщо протягом встановленого терміну‭ ‬відшкодування не надали,‭ ‬його розмір подвоюється.

Відео дня

У разі ненадання енергопостачальником або електророзподільним підприємством компенсації за порушення гарантованих стандартів якості надання послуг з електропостачання споживач має право самостійно звернутися до енергопостачальника або електророзподільного підприємства із заявою,‭ ‬– продовжують у прес-службі‭ ‬комісії.

Більше того,‭ ‬у разі ненадання компенсації домогосподарству,‭ ‬сума відповідного відшкодування подвоюється та має бути врахована при розрахунках у найближчому розрахунковому періоді.

Як роз’яснюють у‭ ‬комісії,‭ ‬фінансову компенсацію за‭ ‬перебої в електропостачанні не‭ ‬надають у випадках,‭ ‬якщо недотримання стандартів якості надання послуг з електропостачання було‭ ‬спричинено форс-мажорними обставинами чи діями споживача або третіх осіб,‭ ‬які призвели до аварійної перерви в електропостачанні у розподільчих мережах.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Діонісій

    а водоканал таку компенсацію не буде вводити ?

    періодично вода така з крану тече, що руки мити боюсь,
  • Анонім

    На вході в квартиру(нова) поставив автоматичний регулятор напруги. Ввечері показники 198 вольт зранку до 248 вольт.На жаль.  згорає вся техніка. але мешканці Тернополя не знають. що причина в неякісно наданих послугах. а не в землетрусі на Мальдівах)як вказує Малиняк) Такого наглючого розкрадання в особливо крупних розмірах в жодній країні нема. Дивно. чому пиячок прокурор- кум до цього часу не побачив злочину . або побачив і "вирішив через сліпий траст"????
  • Діонісій

    з такими тарифами, як зараз , від них не убуде багато, але от останій абзац :

    Як роз’яснюють у‭ ‬комісії,‭ ‬фінансову компенсацію за‭ ‬перебої в електропостачанні не‭ ‬надають у випадках,‭ ‬якщо недотримання стандартів якості надання послуг з електропостачання було‭ ‬спричинено форс-мажорними обставинами чи діями споживача або третіх осіб,‭ ‬які призвели до аварійної перерви в електропостачанні у розподільчих мережах.



    а хто такі треті особи ? мабуть будуть вони у всьому завжди винні.

    і якщо зрорить холодильник, який коштує 7-10 тис грн, то за 200 грн я його ніяк не відремонтую.

    Анонім reply Діонісій

    Третіми особами можуть бути виробники електроенергії: електростанці чи інші суб-підрідники, які замаються виробництвом чи транспортуванням електроенергії :)

    Богдан Малиняк reply Діонісій

    Логічна норма. Як може відповідати постачальник енергії за проблеми, спричинені землетрусом? Хто треті особи? Наприклад ЖЕК, який занехаяв електрощитову і там виникли проблеми.

    Діонісій reply Богдан Малиняк

    я про те саме, форс-мажор - зрозуміло, споживач - проводка погана чи перенагрузив, чи не так електрики переробили проводку, третя особа може бути хто завгодно, наприклад мешканці будинку, а в нас в більшості будинків, електромережі не розраховані на сучасну нагрузку, жек та інші, крайнього потім знайдуть.

    якщо будуть знову веерні відключення знову, то мабуть електромережі будуть в попадонсі. чи то буде рахуватись , як форс-мажор ?



    здається то все на переливання с пустого в порожнє, от якби тарифи зменшили, та хоч не піднімали більше, то було краще !
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 Тимчасове відключать газ в центральній частині Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up