Вночі відключили електропостачання військовому підприємству

Вночі відключили електропостачання військовому підприємству

Державному підприємству при Міністерстві оборони України, яке обслуговує військові частини Тернопільської та частини Львівської областей, у ніч з 30 червня на 1 липня, ВАТ “Тернопільобленерго” відключило електропостачання.

До редакції “20 хвилин” звернулося керівництво та працівники квартирно-експлуатаційного відділу міста Тернопіль Міністерства оборони України, з  проханням донести до тернополян ситуацію, що склалася.

Працівники цього ж підприємства кажуть, що у ніч з 30 червня на 1 липня працівники ВАТ “Тернопільобленерго” як “сепаратисти” відключили від електропостачання їхню організацію. Відключення відбулося через те, що вони не здійснили передплати на наступний місяць.

  • Ми фізично не можемо здійснювати передплати за електроенергію, - каже начальник електрослужби квартирно-експлуатаційного відділу Тернополя Омелян Вовк. - Тому що ми є державною фірмою, яка обслуговує наші війська, відповідно усі кошти виділяються виключно з бюджету нашої країни та вся оплата здійснюється лише за фактом використаних послуг.

Пан Вовк розповідає, що вони неодноразово зверталися із проханням та гарантійним листом, де керівництво квартирно-експлуатаційного відділ чітко вказує, що оплата буде здійсненна. Проте директор енергозбуту ВАТ ”Тернопільобленерго” Сергій Оляніцький навіть не хоче з ними розмовляти, тим більш іти на компроміс.   

Відео дня
  • Наше підприємство обслуговує Бродівську, Золочівську, Бережанську, Чортківську, Теребовлянську та Тернопільську військові частини, - каже  Омелян Вовк. - У військових частинах ми проводимо усі необхідні ремонти, слідкуємо та відновлюємо електромережі, різні комунікації, сантехніку. Тобто ми є фактично так званим жеком для цих військових частин.

Начальник електрослужби квартирно-експлуатаційного відділу каже, що підприємство звернулося із відповідним проханням до першого заступника голови обладміністрації Івана Крисака, у військову прокуратуру. Також зверталися у сектор з питань запобігання та виявлення корупції, взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи до Миколи Шведова, більше того, звернення було написане навіть до контррозвідки нашої країни. Та наразі реакції жодної.

Редакція “20 хвилин” звернулася у ВАТ ”Тернопільобленерго” для того, щоб директор енергозбуту Сергій Оляніцький прокоментував ситуацію, що склалася, проте там обіцяти відповісти згодом, оскільки Сергія Оляніцького не було на місці.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (15)
  • Олег

    В цій ситуація винна держава а не обленерго і сепаратисти. Поясню чому. По-перше для чого було продавати всі обленерго в приватну власність? Ці об'єкти могли добре функціонувати і в державній власності. Там не потрібно ніяких маркетологів щоб розкручувати товар, електроенергію будуть купляти самі і обсяги будуть тільки збільшуватися. По-друге не розумію чому не дозволити здійснювати передплату за електроенергію. Знаю, наприклад в Італії всі купляють, в тому числі і населення, наперед певну кількість кВт*год після використання яких лічильник автоматично відрубує електроенергію. Подібно до того як в нас мобільні оператори зв'язку працють по передплаті. По-третє чому держава законодавчо не зобов'яже обленерго розрахунок за електроенергію робити тільки по факту використання. По-четверте чому я не чув щоб всі інші державні підприємства мали таку проблему адже їм також не можна здійснюювати передплату. Ті самі школи, лікарні, університети і т.д.
  • Діонісій

    реально КЕВи наперед не можуть платити гроші, винуватці цього енергетики!
  • Івасик Телесик

    Добре що Донецьк з Луганськом ніхто не відключає від електроенергії. Певно там усі справно платять, не те що у нас.
  • Олег

    Хоч би написали що то за таке міфічне оборонне підприємство є в місті Тернополі.

    Анонім reply Олег

    в першому абзаці чітко назва вказана....чи ми тільки заголовок читаємо?

    Олег reply Анонім

    Відколи то квартирно-експлуатаційний відділ відноситься до оборонного підприємства?

    Анонім reply Олег

    з 1945 року

    Олег reply Анонім

    Якщо я служив в армії і мені вдома відключать електроенергію за неоплату то мені також писати в усі газети що сепаратисти важливий оборонний об'єкт залишили без електрики.

    Анонім reply Олег

    і пиши де хочеш раз розібратись в елементарному не можеш

    Олег reply Анонім

    Ось і пояснення того в чому я не міг розібратися. http://te.20minut.ua/Groshi/oblenergo-ne-porushue-oboronozdatnist-ukrayini-10521165.html

    Я собі приблизно так і уявляв.

    Анонім reply Олег

    бачу що дехто розівчився читати. підприємство державне належить до укроборон прому а відповідно до законодавства воно не може здійснювати передплати.

    Діонісій reply Олег

    не можна таке писати.

    Діонісій reply Олег

    військова таємниця !

    Олег reply Діонісій

    Якщо військова таємниця то можливо не варто про таке взагалі писати в газеті  і показувати перед ворогом недієздатність українського оборонно-промислового комплексу. Чи може це інформаційна війна і насправді стаття фейкова?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають? (ФОТО ДНЯ) photo_camera 15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up