Сімейний клан «рішав» питання виділення ділянок поблизу Тернополя. Всіх затримали

Сімейний клан «рішав» питання виділення ділянок поблизу Тернополя. Всіх затримали
Незаконну схему продажу елітних земельних ділянок ліквідували тернопільські УБОЗівці. Всі члени родини затримані. Вирішується питання про обрання їм міри запобіжного заходу

Групу людей, які налагодили корупційну схему збагачення за рахунок виділення земельних ділянок в елітному котеджному містечку поблизу Тернополя, викрили співробітники управління боротьби з організованою злочинністю обласної міліції.   

- Організував незаконну діяльність сімейний підряд: батько – голова сільської ради одного з населених пунктів Збаразького району, його дружина, донька та колишній зять, - повідомив начальник управління боротьби з організованою злочинністю Василь Джиджора. - Спільники створили приватне підприємство, на яке перераховували грошові кошти, отримані злочинним шляхом.

За непідтвердженою інформацією конфіденційного джерела, яке просило не називати його даних, йдеться про сільського голову Старого Збаража. А елітні земельні ділянки -  неподалік ресторану «Стожари», як дорогою на Збараж.

Відео дня

Ми зателефонували до Старозбаразької сільради, аби перевірити, чи саме сільського голову цієї місцини затримали убозівці. На тому кінці дроту слухавку взяла жінка. Ми попросили до телефону сільського голову.

  • Його немає, - відповіла жінка.
  • А коли буде? – питаю.
  • Не знаю…
  • А це його та членів його родини затримали працівники убозу?
  • Хто ви, ще раз назвіть себе.

Діалог з жінкою зі Старозбаразької сільради після цього був недовгим. На будь-які подальші питання відповідала вона неохоче. Коли ж ми вкотре поцікавились, коли ж буде на місці сільський голова, вона, наче відрубала: «Не знаю. Можливо, сьогодні».

Відносно зловмисників розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України - прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою.

  • Спецпідрозділ УБОЗу «Сокіл» затримав батька, а згодом доньку в банку, після отримання 12 тисяч доларів США, які вони вимагали за виготовлення проектів землеустрою на виділення двох земельних ділянок площею 0,24 га та подальше їх затвердження сесією сільської ради, - розповіли у прес-службі обласної міліції.

У це же час проводилося затримання інших учасників групи. Кошти, а також банківські «платинові» картки, на які перераховувалися гроші, вилучено. 

Наразі зловмисники затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу.

 

 

Довідка

Телефон довіри з питань боротьби з корупцією Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України – 097-220-31-16; електронна скринька довіри - http://www.guboz.gov.ua/corrupt.html.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Иван Шишкин

    сирожа надаль +кодло крадіїв(знають таблицю ділення,краще інших,мають на кішені фахівців юристів,фалос ложили на Тернополян!!!!)Мусора не зачіпають,громада хай трохи попи.....ть,бидло е бидло,зроблять свето,бидло прийде у вишиванках,буде задовільнено,тай,усе добре!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up