Тернополянку двічі намагались надурити "представники банку"

Тернополянку двічі намагались надурити "представники банку"
Ледь не потрапила двічі на гачок шахраїв тернополянка Наталія Гевко. Вона каже, що одразу зрозуміла, що її хочуть надурити, тому не повелася на цей розвід. Тернополянка розповіла свою історію, щоб застерегти інших. Адже є багато довірливих та необізнаних людей. Все почалося з оголошення на сайті OLX.

- Я вирішила продати свою дублянку. Сфотографувала її та виставила на сайт, - каже співрозмовниця. – Через деякий час мені зателефонував чоловік з Полтави, говорив російською. Запитав чи я продаю дублянку, чи вона в хорошому стані і чи ціна незмінна. 

Врешті чоловік сказав, що купить дублянку. Домовились, що я скину йому номер картки, він мені перешле гроші, а я йому вишлю покупку. 
Через дві години зателефонував ще один клієнт, цього разу з Вінниці, говорив російською, продовжує Наталія. Розмова була практично аналогічна до попередньої. 

- Далі знову дзвінок, - каже тернополянка. - Абонент сказав, що він представник ПриватБанку від юридичної особи. Запитав, чи мені мали прийти 1500 грн. Говорив російською, дуже невиразно, я половини не зрозуміла, перепитувала. Проте постійно запитував про код. Мовляв, гроші вже переслані, проте затримуються. Оскільки я фізична особа, а гроші перерахувала юридична особа. Звісно я його одразу розкусила і далі наша розмова не склалася.

Через деякий час Наталії зателефонував ще один "представник" Приватбанку від другого клієнта. Цього чоловіка дівчина теж почала виводити на чисту воду. 
- То що вам не потрібні гроші? Тоді всі ваші картки будуть заблоковані, - пригрозив він. 

Наталія Гевко каже, що вже не раз чула такі історії тай з банком має часто справу, тому вчасно зорієнтувалась.  У ПриватБанку застерігають бути обережними і ні в якому разі не давати жодних ідентифікаційних даних стороннім особам. 
Для перерахування коштів на картку фізичних осіб достатньо лише 16 цифр. Іншу інформацію надавати не потрібно, - пояснює керівник регіонального прес-центру ПриватБанку в Тернопільській області Олександр Жильцов.
- ПриватБанк ніколи не телефонує до своїх клієнтів і не задає уточнюючих питань з власної ініціативи. Для перерахування коштів на картку не потрібно повідомляти ні cvм-код, ні термін дії картки, ні кодові слова, ні динамічні паролі, які приходять на телефон, ні пін-код. Всі ці дані є конфіденційними. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анонім

    Доброго дня. Хотів би ще раз наголосити і застерігти. Насправді, шахраїв, що наразі представляються співробітниками ПриватБанку - вистачає. Служба безпеки нашого банку спільно з Управлінням Національної поліції невпинно веде бородьбу з ними, та разом з тим випадки виникиають. Та слід памятати: ПриватБанк НІКОЛИ не телефонує до своїх клієнтів і не задає уточнюючих питань з власної ініціативи. У разі надходження дзвінка з невідомого номера необхідно терміново передзвонити на номер клієнтської підтримки ПриватБанку 3700 і уточнити у оператора всю інформацію по карті, при втраті або крадіжці - карту заблокувати. Шахраї діють швидко, впевнено та, без сумніву, покладаючись на Вашу довірливість та необізнаність. У нашому випадку Ви вже інформовані, а отже - озброєні! Будьте пильні!
  • Анонім

    Саме на такі "афери" уже попадалися кілька моїх знайомих. На щастя, вони не виявили довіри до аферистів, і шахрайська схема не спрацьовувала.
  • Кирилл Харетонов

    Доброго дня. Сервіс OLX сьогодні дуже популярний серед багатьох українців. На жаль, ріст популярності майданчика приваблює не лише добросовісних користувачів, але й нечесних людей, котрі хочуть нажитися на довірі та незнанні інших. Якщо ви продавець і чекаєте на оплату від покупця на банківську картку, ні в якому разі не розголошуйте конфіденційні дані: пін-код, секретний CVV код на зворотній стороні картки, свою дату народження, паролі, котрі приходять в sms, тощо. Для перерахування коштів покупцю потрібен лише 16-значний номер вашої картки, котрий вказаний на лицьовій стороні. Навіть прізвище, ім’я та по батькові розголошувати необов’язково. Також не довіряйте вмовлянням так званих «банківських працівників», котрі телефонують і просять повідомити інформацію по банківській картці або виконати певні процедури біля банкомата. Перерахування грошей на картку здійснюється автоматично, банківські робітники при цьому не задіяні. Якщо покупець стверджує, що гроші на картку перераховані, особисто впевніться в цьому з допомогою інтернет-банкінгу або подзвонивши на гарячу лінію банку. Не довіряйте від сканованим чекам чи sms-повідомленням з незнайомих номерів при перерахування коштів. Офіційна підтримка Olx
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику Від читача 21:33 Сольний концерт YAGODY 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію 16:20 Тернопіль підготував для наших захисників та захисниць нові індивідуальні сезонні аптечки - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 16:01 У Тернополі загорівся будинок: подробиці пожежі 15:35 Волейбольний майданчик на Циганці планують ремонтувати: у якому він стані та що мають робити play_circle_filled photo_camera 15:15 Актуальні вакансії роботи у Тернополі станом на 27 березня 14:53 На будівництві Палацу спорту привласнив майже 25 млн грн: слідчі оголосили про підозру 14:30 Лялькарки Кременеччини презентували ексклюзивні вироби 13:50 Чортківські ліцеїстки здобули перемогу на Всеукраїнській олімпіаді
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up