Волонтер-шахрай просив… не відпускати його з міліції


Волонтер-шахрай просив… не відпускати його з міліції
У Тернополі чимало громадських організацій збирають кошти до скриньок. Бентежить, що чимало з волонтерів - іногородні. Однак, якщо документи в порядку, міліція вплинути чи притягнути до «криміналу» не може. Як і простежити, чи за призначенням йдуть пожертви тернополян

Лише один випадок зафіксували тернопільські правоохоронці , коли у волонтера, що збирав гроші до скриньки, не виявилось документів.    

Студента затримали, взяли пояснення, а він просив… не відпускати його з міліції, бо ніби під стінами міськвідділу на нього чекали представники Правого сектору. Вони, побоювався студент, по голівці не погладили б за те, що представлявся їхнім волонтером, натомість жодного стосунку до Правого сектору не мав.

Вплинути на волонтерів, перевірити, чи за призначенням пішли зібрані кошти, міліція не може. Вони хіба перевіряють документи. Як ті в порядку – волонтерів відпускають.

Відео дня
  • Виняток - ті, хто ходить по дорозі і збирає гроші, - каже т.в.о. начальника обласної міліції Олександр Богомол. - Ми притягаємо їх до адмінвідповідальності за порушення правил дорожнього руху.

Окрім студента, який прикривався Правим сектором, більше «бездокументних» волонтерів не було. Всі - представники громадських організацій і мали про це документальне підтвердження. Однак, чимало серед них іногородніх – Одеські, столичні та Дніпропетровські, кажуть у міліції. І продовжують, жартуючи: «Слава Богу, Донецьких і Луганських не було».

  • Прослідкувати, куди зібрані кошти йдуть, ми не можемо, - каже Олександр Богомол. -  Якби був відкритий рахунок – щойно на нього пішли гроші, ми можемо через банк з’ясувати, куди їх витратили чи що за них купили.

Скільки коштів кинули в скриньки і куди вони пішли, яким волонтерам – проукраїнським чи проросійським, – простежити, кажуть у міліції, не можуть.

  • В єдиному випадку буде гарантія, що вас не ошукають і ваші пожертви підуть за призначенням  - варто робити це офіційно, - каже Олександр Богомол. - Я завжди сам так роблю, й іншим раджу. Є рахунок, волонтерська організація з порядною репутацією, яку я особисто знаю і довіряю їм – туди перерахувати. Натомість в скриньки ніколи не кидаю. Бо не можу гарантувати, що ці гроші справді підуть на ті потреби, для яких їх нібито збирають.

Навіть якщо міліція ловить волонтера без документів, притягнути до «криміналу» його не можуть. Бо для цього потрібно, аби «волонтер» обдурив кожного благодійника не менше, ніж на 130 грн. А до скриньок зазвичай кидають значно менші купюри.  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • оля

    Два тижні тому по будинках на Коновальця ходило дві жінки і збирали гроші на дітей-сиріт. Чомусь не довіряю я таким людям.

    Оксана Онисько reply оля

    В даному випадку вони мають всі необхідні документи і без проблем дають їх переглянути.Збирають на сиротинець на вул.Стрімкій.
  • просто так

    Біля ТЦ"Мандарин", на Бамі, на світлофорі підозрілі чоловіки кожен день збирають гроші.І кожен день по 100 раз там проїзжають працівники міліції, прокуратури. СБУ.Чому ніхто їх не перевіряє?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати Від читача 09:22 У конструктивній співпраці – ефективна робота 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись 09:00 У Чорткові підняли тариф на воду 08:00 На Тернопільщину йде похолодання 22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату 21:02 Двотижневий фестиваль «Великодні мотиви» стартував у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:02 Ніхто не скаржився на витік газу, а він був: скільки нарахують в третій платіжці за перевірку мереж 18:30 Біля дамби Тернопільського ставу висадили катальпи 17:50 На вісьмох вулицях «Нового Світу» 18 квітня не буде води 16:30 «На гарячому» затримали чоловіка, який за $ 12 000 обіцяв домовитися з ВЛК Тернопільського військкомату 16:05 Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:53 «Поділили на «своїх» і «чужих»? Переселенка з Харкова скаржиться, що синові не видали книги в бібліотеці 15:45 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 17 квітня 15:30 Сім’я полеглого воїна Миколи Пителя пожертвувала дзвін для храму play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up