В художньому музеї – виставка живопису Миколи Мельника

Спокійні сільські пейзажі, заворожуюча ідилія полів, лугів, річок та ставків, а також чарівна краса квітів та дерев – усе це зобразив на полотні тернопільський художник Микола Мельник. З нагоди його 70-ліття в художньому музеї відкрили експозицію, що складається з 35 робіт митця. Кожна картина притягує до себе не лише своїм сюжетом, а й барвистою гамою кольорів – таких природніх і влучно підібраних. Виставку можна оглянути до сімнадцятого липня.

 

 

Відео дня
style="margin-bottom: 0cm"> 

 

- Микола Мельник вже 40 років живе в Тернополі, - зазначив директор художнього музею Ігор Дуда. – Тому він знаний багатьом. Щодо виставки, то хочеться сказати, що вона дуже легка і світла, як літній сонячний день. Тут зображені краєвиди Поділля, Карпат, натюрморти, квіти, а також кілька портретів. Після засилля модернізму так і хочеться побачити реалістичне мистецтво, яке всім доступне і зрозуміле.

Вітаючи свого колегу з відкриттям ювілейної виставки, художник Ярослав Омелян наголосив на тому, що Микола Мельник дуже любить свій край і все життя працює в реалістичному мистецтві.

Сам ювіляр розповів, що мав уже дванадцять персональних виставок. На написання картин його надихає природа, оскільки він багато подорожує, а також спогади дитинства. Так, картину “Мати на подвір’ї” він створив згадуючи ті часи, коли ще була жива на світі його матір, яка полюбляла сидіти на подвір’ї на невеличкому стільчику.

Також на своїй виставці митець представив портрет матері і племінниці. Серед картин є роботи на історичну тематику – це Хотинська фортеця і Кам’янець-Подільська фортеці, руїни замку у с. Токи. Милується художник й квітами – “Натюрморт”, “Півонії”, малює дерева – “Берізки біля Тернополя»”, “Три верби” та інші.

Микола Мельник народився 4 травня 1938 року в с. Поляна поблизу Хотина, що на Буковині. Велику школу малярства пройшов при Чернівецькому Будинку творчості у народного художника Івана Холоменюка. Пан Микола закінчив художньо-графічний факультет Курського університету. Його дипломною роботою стали 5 акварельних композицій, присвячених Кам’янцю-Подільському. З 1967 року митець працює в Тернопільському художньому фонді. Віддає перевагу технікам акварельного і олійного живопису, якими володіє однаково майстерно.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби Від читача 21:33 Сольний концерт YAGODY 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію 16:20 Тернопіль підготував для наших захисників та захисниць нові індивідуальні сезонні аптечки - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 16:01 У Тернополі загорівся будинок: подробиці пожежі 15:35 Волейбольний майданчик на Циганці планують ремонтувати: у якому він стані та що мають робити play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up