Дитсадку у Класичній гімназії не буде, кажуть в управлінні освіти

Дитсадку у Класичній гімназії не буде, кажуть в управлінні освіти
Тернопільські батьки побоюються, що школу №23 та класичну гімназію можуть об’єднати в один навчальний заклад задля вивільнення місця під дитячий садочок. У такому випадку, нарікають вони, можуть «постраждати» діти звичайної школи.


- 23-школу і класичну гімназію хочуть об'єднати в один навчальний заклад - Школу-ліцей, - розповідає тернополянка Руслана Матвіїв. - Про це говорять батьки, про це говорять і вчителі. Кажуть, що ніяких офіційних документів по об'єднанню цих навчальних закладів іще нема, але таке питання обговорюється у міськраді. 

Таку інформацію, за словами пані Матвіїв  почали активно  обговорювати після нещодавнього відкриття спортивного майданчика на вулиці Вербицького. Тоді молоді мами підійшли до мера Сергія Надала і поскаржилися, що у мікрорайоні не вистачає місць у дитячому садочку. Тоді ж і прозвучала вперше ідея про об'єднання гімназії та школи в один навчальний заклад. Мовляв, гімназію переведуть у школу з тією метою, щоб вивільнити приміщення під дитячий садочок.


 Адже раніше, за словами пані Руслани, на “Канаді” було два дитячих садочки. Однак, у зв'язку з відсутністю дітей один із них закрили і організували там гімназію. 

- Тепер ситуація міняється, - каже тернополянка. - Дітей тепер більше, до того ж мікрорайон постійно розбудовується, поселяються нові сім'ї. Тому місць у садку справді не вистачає. Проблема є, але я не вважаю, що її потрібно вирішувати шляхом об'єднання двох абсолютно різних навчальних закладів в один. До того ж, якщо це об'єднання трапиться, то 23-ій школі напевно прийдеться перейти на навчання у дві зміни. Бо дітей там навчається досить багато – в останні роки набирають по чотири перші класи.


Що ж надумали роботи із закладами ми поцікавились в міському управлінні освіти. Тут таку інформацію заперечують.

- Батькам абсолютно не варто хвилюватись, оскільки все це – чутки, - каже начальник міського управління освіти Ольга Похиляк. – Об’єднувати ці навчальні заклади, переводити гімназію, ми не будемо. Це питання навіть не обговорюється.

Відео дня


Проблема із браком місць, погодилась пані Похиляк, справді є. Але її, попри те, що це – складний процес, вирішують. Так, цьогоріч  створили дві додаткові групи – у садочку №31 та у садочку №22. Наступного року відкриють ще одну групу у садочку №22. 


До слова, згідно із обговорюваним нині на освітянській ниві проектом «Концепції розвитку освіти на 2015-2025», питання щодо вивільнення колишніх приміщень дитсадків таки може постати по усій Україні. Автори проекту пропонують протягом 2015–2018 років звільнити приміщення дошкільних навчальних закладів, зайняті іншими установами, і передати їх дошкільним дитячим навчальним закладам. Документ  наразі не є директивою, перебуває  на стадії громадського обговорення. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінничині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up