На Тернопільщині вчителі сидять без грошей (ОНОВЛЕНО)

На Тернопільщині вчителі сидять без грошей (ОНОВЛЕНО)
Вчителі скаржаться на затримку зарплат
Вчителі Тернополя та області скаржаться на затримку заробітної плати. Мовляв, станом на 27 січня, вони не те, що заробітної плати не отримали, але й навіть авансу не бачили.


- Кожна сім’я планує свій бюджет, і якщо людина знає, що 16 числа має бути аванс, значить вона на щось розраховує, - каже вчитель математики Олена (прізвище ред. відоме). -   А тут вже понад 10 днів затримки, і ніхто толком навіть не може пояснити, чому нема грошей і коли вони будуть.

Для декого ця затримка, додає тернополянка, можливо дуже болюча.  Адже теперішні ціни не дозволяють собі розгулятись навіть за вчасно виплачених грошей. 

Утім, потішити зараз педагогів не мають чим і у Департаменті освіти ТОДА.


- Держава субвенцію надала, - каже директор Департамент освіти і науки ТОДА Любомир Крупа. – Але оскільки не прийняті обласний і районні бюджети, то ці кошти не можуть бути використані. Бо вони заходять на дохідну частину і потім перекидаються на витратну частину. І з неї уже проводиться фінансування.
 
Тож, поки не буде прийнято обласного та районних бюджетів,  виплатити зарплати освітянам на Тернопільщині не вийде, додав  головний освітянин області. 

 

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Ясинский Вадим

    Нагадайте "найбіднішим", що в країні війна....

    Анонім reply Ясинский Вадим

    Який ти розумний
  • Анонім

    Не тільки вчителі не отримали зарплату,а й інші працівники які залежать від бюджету.Але чомусь вчителі перші скаржаться напевно найбідніші
  • Haman Joey

    Ви отримуєте, тому що немає хабар?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up