У школах Тернополя - останній дзвоник (ФОТОРЕПОРТАЖ)

У школах Тернополя - останній дзвоник (ФОТОРЕПОРТАЖ)
Свято останнього дзвоника проводять вранці 29 травня у школах Тернополя. Цьогоріч зі школою попрощаються 1318 одинадцятикласників.

Кореспонденти 20minut.ua завітали на Свято останнього дзвоника у школи в різних мікрорайонах міста.

Останній дзвоник у школі №23:
З танцями і піснями відзначили свято останнього дзвоника у Тернопільській загальноосвітній школі №23. Особливо пам’ятне це свято для 34 випускників школи.
Під час урочистої лінійки керівництво школи також відзначило грамотами кращих учнів школи, які здобули призові місця у міських шкільних олімпіадах та спортивних змаганнях.

Previous Next

Відео дня

В школі-ліцей №6 на Святі останнього дзвоника найкращих учнів традиційно відзначили зірками на Алеї слави школи. Не забули і про призерів олімпіад та учителів, роботу яких оцінили на високому рівні.

Також на свято завітали “Шерлок Холмс” та “Доктор Ватсон”, які допомагали дирекції відшукати найбільш знаних учнів.

Previous Next

В спеціалізованій школі із вивчення іноземних мов №3 на Святі останнього дзвоника першачки дарували випускникам на пам'ять про школу дзвіночки.

 - Це дуже хороша традиція, - розповідає мама однієї із учениць пані Тетяна. - У вересні одинадцятикласники вели діток на першу лінійку, а зараз ті проводжають їх зі шкільного подвір'я.

Previous Next

У школі №5 на Останній дзвоник до випускників завітали учні спеціальної школи, над якими одинадцятикласники мали шефство. Крім того, випускники співали пісню гурту “Скрябін” про випускний. Підспівувала вся лінійка.

Previous Next

Пускали повітряні кульки, танцювали прощальний вальс і влаштували танцювальний флешмоб випускники Української гімназії ім. Франка. А ще традиційно для всіх свят Останнього дзвоника – тут пишалися успіхами своїх гімназистів і їх вчителів і нагороджували переможців найрізноманітніших олімпіад і конкурсів грамотами.

На святі Останнього дзвоника головні герої свята були саме випускники – за гімназичними мірками – семикласники. Багато випускниць - у вишитих сукнях і віночках, хлопці - у вишиванках.

Випускникам дарували ангеликів, співали пісень, і бажали усіляких гараздів. Батьки проводжали їх в дорогу на майбутнє життя - посівали дітей пшеницею і влаштовували для них арку з рушниками. Випускникам бажали не припиняти вчитися, бути справжніми патріотами, пам’ятати, що вони тернополяни, а ще - мирного неба, теплого літа, успішно скласти ЗНО і вступити в омріяні виші.

- Багато хвилювань сьогодні, - каже випускниця Міла Кучеренко. – Скажу відверто, я ще б повчилася в нашій гімназії, але знаю, що в майбутньому нас чекає багато цікавого.

Previous Next

Молитвою, піснями,  грою на музичних інструментах зустріли та провели останній дзвоник учні, вчителі, батьки в обласній школі мистецтв. Ряд  привітань, побажань   та настанов учням прозвучало від батьків та гостей свята.  

Особливо тепло школярі зустріли військовослужбовців, які приїхали привітати дітей із завершенням  навчального року. В знак подяки школі, учні та вчителі якої неодноразово підтримували та допомагали  захисникам, ті подарували прапор з підписами  тих героїв, що перебувають наразі в АТО. Діти ж – щедро обдаровували вояків квітами.

Previous Next

Море квітів,  десятки кульок, сотні теплих слів та привітань отримали у Свято останнього дзвоника учні, вчителі школи №24. Діти ж потішили дорослих та гостей численними танцювальними номерами та піснями.

Саме ж свято розпочалось незвично - із дзеркал та філософії. Тож багатьох вчителів запрошували підійти до дзеркала та розповісти, що ж саме вони там бачать. Мовляв,  у дзеркалі людина бачить те, якою вона є. Хто бачив мудрість, бажав дітям мудрості, хто бачив успіх, бажав дітям успішності.

Останньої, до слова, школі не бракує. Адже  діток майже півгодини обдаровували похвальними листами та грамотами за перемогу у олімпіадах. А також – вітали учасників та переможців різних творчих конкурсів. 

 

Previous Next

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Александр Пономарёв

    красуни
  • Анонім

    ...Та й взагалі, - не тре в ту школу ходити! Тіко штани протирати! Оце підріс пацан, до 10 порахувати вміє - і на свинарник-корівник, на поле працювати! А дівки - прибиральницями в супермаркети, посудомийками до барів! На фіґ та освіта? А підростуть - пряма дорога за кордон. Досвід жопомийок набувати!
  • Anonymous

    Той цирк давно треба заборонити...тільки батькам нагрузка...
  • Анонім

    Ну в першу чергу всі ці лінійки це все пережитки минулого . Чесно кажучи в цих всіх святкуваннях останього дзвоника я не бачу якогось змісту . Всі ці традиції 11і 1 класи ну чесно кажучи не вражає . На мою думку краще зробити наприклад коли вже в школі останій урок закінчується всі тихо мирно розійшлись по своїх справах і все, а у нас привикли потім по барах гудіти і зустрічати сонце десь під забльованою лавкою .

    Анонім reply Анонім

    цілком з тобою згоден!. а то після дзвоника десь кущі місцями трясуться - одним словом розбещенні діти випускаються.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up