"АТОшники", які відстоюють своє право на землю, хотіли перекрити дорогу

"АТОшники", які відстоюють своє право на землю, хотіли перекрити дорогу

Пікет "АТОшників" у четвер, 4 серпня, у межах якого вони хотіли перекривати дорогу біля Збаразького кільця, не відбувся. Тепер вони чекають до середи, 10 серпня, щоб у Держгеокадастрі виконали свою обіцянку. 

- Ситуація така: 27 липня було засідання робочої групи, яке було ні про що, і ми з нього вийшли, - каже голова правління ГО «Всеукраїнське громадське об'єднання учасників АТО Галичини» Ружена Волянська. - Після цього ми надіслали лист міському голові, керівнику міського відділу Держгеокадастру та ректору ТНЕУ про те, що до 3 серпня у них є час, щоб вирішити усі питання щодо виділення землі для учасників АТО.

У разі не виконання вимог "АТОшники" з 4 серпня  розпочнуть мирні акції, але, за словами пані Волянської, на таке звернення ніхто не відреагував. 

- На зборах ми вирішили, що перекриватимемо дороги, - каже Ружена Волянська. - Сьогодні 4 серпня і вранці ми отримали реєстраційний лист від міського голови, що означає, що вони йдуть нам на зустріч. Як з'ясувалось, за той тиждень вони виконали ту роботу, яку не могли зробити за два роки. ТНЕУ виконало усі свої зобовʼязання, міська рада теж і далі справа за Держгеокадастром. 

Відео дня

Від Держгеокадастру активісти чекають на передачу земельної ділянки у комунальну власність міста. 

- Ми їдемо до них і, якщо вони надають нам конкретні факти підтверджені документами, то перекривати дорогу ми не будемо, - каже пані Ружена. - Але якщо це знову будуть пусті слова, ми перекриємо декілька вулиць біля Збаразького кільця.

Після кількох хвилин перемовин "АТОшники" прийняли рішення, що декілька людей їде вирішувати питання у Держгеокадастр, а декілька залишається на Збаразькому кільці.

У Держгеокадастрі активістам повідомили, що у наступну середу, 10 серпня, буде затверджена технічна документація про передачу земельної ділянки у комунальну власність міста. Після цього потрібно вирішити ще низку питань. 

На остаточне вирішення  питання з виділення 84 га землі для учасників АТО потрібно ще три - три з половиною місяці. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Анонім

    І тут Ружена Волянюк)))))
  • Анонім

    "журналістка", яка це писала, прочитай, будь ласка, заголовок, і виправ його. Атошники воюють не за землю. Навчись правильно ставити лапки. Тьху

    Marianna Dokhvat reply Анонім

    Дякую за те, що звернули увагу. Я не врахувала, що не усі можуть зрозуміти цей фразеологізм. Замість лапок написала ще зрозуміліше.

    ретро reply Анонім

    Село! Що тут вдієш. Жовта преса.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up