Автоскандал: секретар Тернопільської міськради каже, що BMW – авто батьків

Автоскандал: секретар Тернопільської міськради каже, що BMW – авто батьків
«Як з бідного викладача стати заможною людиною знає друга людина нашого файного міста Тернополя секретар міської ради Ігор Турський, – йдеться в анонімному листі, який днями розповсюдили в Інтернеті. – Ще рік тому їздив тролейбусом на роботу…”

Автор анонімки представився працівником мерії. Стверджував, що Ігор Турський напередодні Нового року отримав у подарунок від вдячних забудовників автомобіль BMW. Цитуємо лист: “Ігор Турський навчав студентів і отримував заробітну плату з надбавками в одному з тернопільських вузів. У жовтні 2010 р., вчасно відчувши, куди дме вітер, з єдиною згуртованою командою Сергія Надала прийшов до влади. За рік роботи в міській раді вдячні будівельники за зрізку дерев на вул. Чумацькій, за виділення земельних ділянок напряму без процедури продажу на аукціоні, зробили йому подарунок - автомобіль BMW X7”.
Варто уточнити, що такої моделі BMW не існує. Швидше за все, автор листа мав на увазі BMW X5. Власне, чиновник називає саму цю модель, але заперечує чутки про подарунки.
Батько – відомий бізнесмен
Секретар міськради каже, що автомобіль BMW X5 належить його батькам. Вони, мовляв, - понад 20 років займаються бізнесом і мають кошти на таке придбання.
– Це авто справді існує, – розповів Ігор Турський. – Батько придбав його на початку грудня і подарував матері з нагоди їхнього особистого свята. Мій батько - знаний у Тернополі бізнесмен. Він ще з 1986 року, як тільки почали зароджуватися перші кооперативи, займається підприємництвом. Його бізнес пов’язаний із виробництвом пластмас. Він має також швейний цех і займається сільським господарством.
Про рівень його статків, за словами сина, є усі підтверджуючі документи. При бажанні через Пенсійний фонд можна підняти всі дані про зарплати.
– Моя родина має достатньо коштів, аби придбати собі таке авто, - додає чиновник.
Розмір зарплати не вказав
Ігор Турський каже, що він особисто користується автомобілями ще з 90-х років. Першим його авто був Mersedes. Своє останнє авто - Skoda Superb він продав у квітні минулого року.
– Тепер із дружиною думаємо, яку нову машину придбати для сім’ї, – каже секретар міськради.
У справах мерії пан Турський користується службовою Dacia Logan. Про розмір своєї зарплати у міськраді він говорити не хоче.
– Цю інформацію вже оприлюднювали не один раз, тому не хочу повторюватися, – каже чиновник. – Точної суми не можу назвати, а якщо помилюся на кілька гривень, тоді з часом мені доведеться пояснювати, чому сказав менше або більше.
Нагадаємо, за даними, оприлюдненими міським головою 23.12.2010 р., ставка секретаря міськради Ігоря Турського становила 4084 грн. У вересні 2011 р. кореспондент “RIA плюс” вирішив уточнити, які розміри зарплат мають працівники міської ради. Редакція подала інформаційний запит у мерію з прохання оприлюднити інформацію про розміри зарплат у працівників, які обіймають різні посади у найвищому представницькому органі Тернополя.
Згідно з отриманою відповіддю, посадовий оклад секретаря ради та заступників міського голови – по 2855 грн. Це – без урахування різноманітних надбавок.
Появу анонімного листа про отримання хабара пан Турський сприймає, як закид заздрісників. Він не впевнений, що його автор справді працює у міській раді.
– Можливо, у когось виникло бажання вколоти мене, – додав секретар. – Я мав би бути готовим до такого.

Василь СОЛТИС, 0-96-725-70-22,  [email protected]

 

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (66)
  • Anonymous

    А за "ровер" я відсидів!
  • Anonymous

    займаюсь вже п"ять років бізнесом на Шкоду СуперБ ще не заробив,може у викладачі податися,або секретарі м.р.

    Anonymous reply Anonymous

    ХРЕНОВИЙ БІЗНЕСМЕН ТИ
  • Anonymous

    брехун міськоі ради
  • Anonymous

    Ну понятно что вор...кто на такой должности удержиться-то? Ума просто нет пока не выделяться.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up