Біля Довжанки люди перекривали львівську трасу

Біля Довжанки люди перекривали львівську трасу
В обідню пору середи, 9 вересня, проїзд до Тернополя на трасі біля Довжанки був ускладненим. Там фури перекрили дорогу, повідомили редакцію 20minut.ua читачі.

Це була своєрідна акція протесту, яку організувала місцева багатодітна мама за підтримки фермера. Жінка висловлювала претензії до сільради та обладміністрації.

- Ця жінка обурювалася, що сільрада не дає їй землю, що їй не присвоюють "Матір-героїню", що райдаміністрація не дала їй машину, - розповідає сільський голова Довжанки Олег Ткач. - Вона прийшла на пікет разом зі своїми неповнолітніми дітьми, які бігали по дорозі.

Із Надією Кушнір, в якої 11 дітей, сільраді знайти спільну мову важко, продовжує сільський голова і детальніше описує, в чому проблеми.

Відео дня

- На засідання виконкому ми розглядали питання про присвоєння жінці статусу "Матір-героїня", - каже пан Ткач. - Проте ми отримали не дуже втішні відповіді на запити. В міліції нам повідомили, що її син був притягнутий до адмінвідповідальності, а в соцслужбі, що її донька, в якої вже семеро дітей, рік стояла у них на обліку. Ця жінка часто скандалить з односельцями, її діти не беруть участі у розвитку села. Відповідно, виконком голосуванням відмовив жінці у присвоєнні статусу "Матір-героїня". Також жінка має претензії, що не даємо їй паю і землі під забудову. Ми виділили їй дві земельних ділянки, тепер вона каже, що вони їй не підходять, а інших ділянок ми не маємо. Що ж до паїв, то сільрада їх просто не видає.

Також інцидент зафіксували правоохоронці, які приїхали на місце події. Вони будуть проводити перевірку усіх обставин цього інциденту.

Як розповідає заступник начальника тернопільського міськвідділу міліції Андрій Фірман, пікет тривав близько двох годин. Проте упродовж цього часу люди переважно гуртувалися на узбіччі дороги.

- Ми вжили всіх заходів , щоб не допустити перектиття руху транспорту та заторів, - каже пан Фірман. - На проїдждій частині люди перебували 10-15 хвилин. Проте ми пояснили їм, яка за це передбачена відповідальність і вони відійшли.

На місце інциденту приїхали представники сільради та райради, які поспілкувалися з жінкою і пообіцяли взятися за вирішення її питань, додає Андрій Фірман. Перший заступник голови райради запросив її до себе на прийом.  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (13)
  • Сендик Вася

    Бардак по всій Україні, в верховній раі , в міській раді , в сільській  . то така зараза ,, вони крадуть собі , а чо ми неможемо ,, і так пішло ..
  • Анонім

    Панове, а хто з вас проїджав через Довжанку? Ну і як?

    То не сільські вулиці, то танкодром. От би де провести навчання збройних сил. тут тобі і рови, тут тобі і горби...

    Цікаво, а сільський голова за то відповідає хоч якось?

    Анонім reply Анонім

    хотілося довести до жителів с.Довжанка, що Ткач у 2013-2014 роках відмовився від коштів, які були виділені із бюджету на ремонт сільських доріг, а це чуть не 100тис.грн. Сказавши, що дороги в Довжанці хорші і не потрібно їх ремонтувати. За економію бюджетних коштів йому напевне виплатили премію.

    Він також забороняв у листопаді 2014 року райавтодору проводити ремонт частини дороги при вїзді в село біля паличок. І тільки завдячуючи наполегливому старання місцевого депутата Музики М.Р. ця аварійна частина дороги була зремонтована.
  • Анонім

    Ткачові дивуватися не варта, хворим не дивуються. Не маючи належного виховання він навчився лише показувати усім середнього пальця. Навіть на судовому засіданні,  під час дачі пояснення,  демонстрував присутнім у залі свого середнього пальця. Цікаво те, що прокурор бачачи це все сидів і мовчав, непевне зрозумів де його місце.
  • Анонім

    Пан Ткач не маючи освіти, будучи вихований на вулиці, не здобув жодної професії, яка б давала йому можливість заробляти на життя. Навчився лише  віджимати і лякати людей. От і сімя Кушнірів не танцює за його правилами   і він рішив із нею розправитися, а так,  як за ним стоїть обласна міліція (пан Балик), прокуратура та місцевий кримінал йому усе сходить з рук. Бидло воно і є бидло і все стягується до купи і заробляє на бідах людей.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up