Біженці зі Слов'янська готові відродити Тернопільський фарфоровий завод

Біженці зі Слов'янська готові відродити Тернопільський фарфоровий завод
Житель Слов'янська Богдан Петрів готовий у Тернополі взятися за відродження фарфорового заводу.

Зустріч із представниками бізнес-кіл зі сходу країни відбулася сьогодні у Тернопільській міській раді. У заході взяли участь керівництво міської ради, міської податкової, представники тернопільського бізнесу та представники малого і середнього бізнесу, які переїхали на Тернопільщину зі сходу країни. Зокрема, були присутні підприємці зі Слов'янська, Дружківки та Краматорська.

- Ситуація у наших містах уже нормалізується, - розповів видавець газети “Новости Краматорска” Олександр Толстогузов. - У нас уже є можливість повернутися додому. Зокрема, я уже готуюся до повернення у Краматорськ, оскільки мій бізнес пов'язаний із видавництвом місцевої газети. Проте, серед моїх колег є й такі, що готові залишитися тут і перенести свої виробництва у Тернопіль.

Як зазначив міський голова Тернополя Сергій Надал, наразі є дві конкретні пропозиції по перенесенню бізнесу зі сходу країни у наше місце. Перша, це виробництво харчової продукції, а саме кукурудзяних паличок. Виробничі лінії, за словами мера, уже перевезені у Тернопіль. І друга – це пропозиція по фарфоровому заводу.
- Добре знаю продукцію Тернопільського фарфорового заводу, - каже підприємець зі Слов'янська Богдан Петрів. - Пам'ятаю високу якість цієї продукції. У Слов'янську у мене схожий бізнес. Тому  сьогодні я готовий взятися за відродження фарфорового заводу у Тернополі.
Богдан Петрів є співвласником підприємства, яке у Слов'янську займалося виготовленням фарфорових корпусів для низьковольтних і високовольтних електричних запобіжників.

- У середу я планую виїхати у Слов'янськ, - каже Богдан Петрів. - Подивлюся що там є, що залишилося, що потрібно для того, щоб відновити роботу підприємства.
Підприємець зазначив, що розглядає різні варіанти для продовження свого бізнесу.
Зокрема, розглядає і такий варіант, щоб залишити бізнес у Слов'янську своєму компаньйону, а самому розпочати схожу справу у Тернополі.
Богдан Петрів повідомив, що він родом із Чортківського району. У Слов'янську прожив 35 років. Залишився працювати у цьому місті після служби в армії.

Чоловік зазначив, що зараз йому морально дуже складно повертатися у Слов'янськ, жити і працювати спільно з тими людьми, які підтримували сепаратистів. За його словами, близько 30% мешканців Слов'янська реально підтримували сепаратистів. Решту ж або займали нейтральну позицію, або ж не проявляли активності. Хоча були й такі, що активно підтримували Нацгвардію і українську армію.
У Тернопільській міській раді Богдан Петрів мав також розмову з представником акціонерів Тернопільського фарфорового заводу Михайлом Ібрагімовим.

- Обладнання на заводі не залишилося, - повідомив Михайло Ібрагімов. - Приміщення потребує ремонту. Проте збережена інфраструктура підприємства.
Пан Ібрагімов запевнив, що готовий до співпраці із підприємцем із Слов'янська.  
Богдан Петрів зазначив, що заявності виробничих площ та обладнання, можна було б працювати над пошуком нових клієнтів для фарфорової продукції, в тому числі можна було б виготовляти і продукцію на експорт.  

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Рома Михайлишин

    обладнання де діли?
  • Anonymous

    чому він не захищає своє місто, а шукає, де тепліше прилаштуватися в тернополі?
  • Anonymous

    Дамо кожному переселенцю по заводу!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up