Будинок на Крушельницької демонтують примусово

Будинок на Крушельницької демонтують примусово
Демонтувати будинок на вул. Крушельницької, 53, планують найближчим часом. Таке рішення прийняв виконком міськради 3 червня і виконане воно має бути до 6 червня.

Нагадаємо, через сильну грозу увечері 27 травня обвалилася стіна цього довоєнного будинку. Під час обвалу у приміщенні перебувало шестеро людей. Двоє з них – діти. На щастя, ніхто не постраждав, люди потребували лише психологічної допомоги.

Наразі аварійний будинок обгородили разом із тротуаром. Пішоходи змушені ходити по дорозі. З вулиці помітні меблі та стіни зруйнованого будинку, а диван та інші речі звисають просто у повітрі.

- Враховуючи те, що є реальна загроза життю пішоходів та водіїв, виконком міськради прийняв рішення про примусовий демонтаж цього будинку, - каже Сергій Надал. - Це  вже мало бути проведено давно. Затримка в тому, що частина людей не можуть забрати свої речі з приміщення бо вони не отримують квартир в таких розмірах, які би їм хотілося. Всім їм запропонували квартири більші від їхніх, але декого це не влаштовує. Через це затягується процедура проведення робіт із демонтажу.

Відео дня

До слова, у перший же день після інциденту у міськраді запевнили, що постраждалі забезпечені тимчасовим житлом та всім необхідним, а також уже мають домовленості з інвестором. Проте мешканка квартири № 5 Світлана Куніц заявила, що з малими дітьми опинилася без даху над головою і їй надали готель лише через три дні. Водночас мер це спростовує, мовляв ці мешканці самі винні.

- Місце для проживання в гуртожитках ми надали всім, у першу ж ніч після тієї ситуації, - каже міський голова. - Ніхто не виявив бажання переселятися в гуртожитки. Хоча кімнати там відповідають усім необхідним вимогам і про це є висновки необхідних комісій.

З шести квартир лише дві квартири були приватизовані, просто люди користувалися тими квартирами як комунальною власністю міста, продовжує пан Надал.

-  Сьогодні місто не має в своїй власності вільних квартир, які можна просто так надати, - каже він. - Тому сьогодні єдиний вихід, як надати людям квартири, - це знайти будь-кого з інвесторів, які готові зараз надати свої квартири в обмін на те, що місто дасть їм компенсацію. Ми знайшли людину, яка готова на даний момент дати їм квартири. Частина квартир вже готова, частина мала бути надана протягом певного періоду часу. Цей інвестор із кожним власником узгоджує всі моменти та підписує угоди. На скільки я знаю, питання вирішене по всіх, крім одної сім'ї. Причому, ця сім'я в 2009 році вже отримала одну квартиру від міста, зараз їй пропонують варіант заміни іншої квартири. Вони мали однокімнатну, їм пропонують двокімнатну на Східному. Але їх не влаштовує цей масив, має бути лише Центр.

До слова, після демонтажу будинку міськрада пропонуватиме цю земельну ділянку тим, хто дасть квартири людям, додає Сергій Надал. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Anonymous

    Цей будинок вже був аварыйним ще 25 років тому!!А 10 років він вже стоїть як привид ніхто з прохожих не вірив,що там живуть люди...Перший поверх був з обваленими підлогами і на ньому ніхто не проживав...Я мешканка цієї вулиці 38 років прожила на ній .А коментарі я бачу тут пишуть по замовленню. І статтю цю теж гарно подали по замовленню.Не тільки 1 квартиру отримали зцього будинку.Нема ПРАВДИ!!
  • Anonymous

    Влада може і не дуже оперативно розрулює дану ситуацію, але мешканці даного будинку винні теж. Це ж треба було до такого свинського стану власне помешкання довести, що воно від першої ліпшої зливи по швах розлізлося. Чому не проводився ремонт даху? Ремонти в квартирах напевне всі поробили? А те що за порогом - всім до лампочки.
  • Anonymous

    нова багатоповерхівка зліва на 100% пошкодила фундамент даного будинку. тепер нехай ті хто давав дозвіл на забудову і власник забудови роблять повну реконструкцію будинку і відшкодовують моральні і матеріальні збитки мешканцям. це буде по закону і по чесному.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up