Партнер рубрики Події

Дачники у Тернополі не пускали дизель-поїзд. Вимагали більше вагонів

Дачники у Тернополі не пускали дизель-поїзд. Вимагали більше вагонів

Тернополяни, які часто їздять у дизель-поїзді Тернопіль - Ходорів, у вівторок, 21 червня, влаштували акцію протесту на залізничному вокзалі. Вони вимагали, щоб їм дали більше вагонів.

- Цим дизель-поїздом всі люди їдуть на дачі, - кажуть протестувальники. - Нас тут багато, а дають лише один вагон і тих дві головки, що тягнуть вперед і назад. Ми ніколи не поміщаємось. Час від часу не пускаємо дизель-поїзд. Як? А отак, стаємо на пероні і не пускаємо. Тоді до нас виходять начальники і дають додаткові вагони. 

Це знущання над людьми, обурюються дачники. Оскільки в будні дні дизель-поїзд їздить з одним вагоном, а  у вихідні - з трьома.

Люди і 21 червня вимагали додаткові вагони, але їх не дали. І хто помістився у один вагон, той і поїхав.
- Там не те що сісти, там зайти неможливо, - розповідають дачники. - Їдемо як оселедець в банці. Комусь їхати 20 км, комусь більше. А самі знаєте як дизель-поїзд повільно їде.

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (42)
  • Анонім

    Так хто буде ті вагони ,як ви кажете робити якщо у нас мало тих ремонтників і більшість з них я впевнений пенсіонери ,а молодь не йде працювати оскільки у нас всі такі панські зробилися, з так званими "вищими освітами" , всі з ступенем магістра" , "всі такі "мудрі" ,що це п....ц всьому ,а деталь виточити до того самого вагона ,чи провести слюсарні роботи так немає нікого .
  • Анонім

    друзі! Давайте будемо коректними! Спочатку думати, потім - коменти. Стареньким людям  в наш час - нелегко, Чому, думаєте, пенсіонери з радістю летять на роботу? рити ті дачі, городи? на зігнутих спинах волокти ті рюкзаки та "кравчучки"? Адже, маючи шикарну пенсію на 1300 гривень, можуть катнути у вояж-відпочинок після 40-річних робіт на заводі  (а Бережанський напрямок - дачі "комбайнового", "Ватри") , так???

    Давайте спробуємо допомогти - вирішити цю проблему. Глобально, зрозуміло: державні компенсації , 0-квитки,недолуга державна політика з перевезення пенсіонерів.... Насправді , проблема конкретна і рішення достанньо просте: ДИЗЕЛЬ ПОЇЗД НА ХОДОРІВ  ПОВИНЕ МАТИ П"ЯТЬ ВАГОНІВ!!! нЕВЖЕ ТЕРНОпІЛЬСЬКА ДІЛЬНИЦЯ залізничних перевезень НЕ МОЖЕ ВИРІШИТИ  ПРОБЛЕМУ - ВЧЕПИТИ ДВА ВАГОНИ!!!??  Соляри на дизель більше не піде! Два десятки вагонів з дизель-поїздів стоять роками біля депо на Глибокій та в Білій. Невже з них не можна зробити  нормальних два вагони? Залізничники, майте совість - це ж і ВАШІ батьки діди, родичі! Знущатись з них - гріх. І не треба сюди політику пхати. Це - проблема людської совісті та порядності. І пам"ятайте - як доживем -і ми станемо старими, немічними. Хочете, щоб і з нами так поступали і пронас були такі коментарі??

    (Можливо, електронну петицію на сайт міськради кинути - але ті "спригнуть", на "колію" зішлються -  "не наше")
  • Анонім

    Звичайно це знущання над людьми але ,що хотіти ,якщо всі ці вагони зношені ,а на нові в країні не вистачає грошей та і фактично немає кому їх виготовляти оскільки більшість людей в країні це так звані білі комірці  . Якщо  б зробили для пенсіонерів хоча б 2 грн проїзд, то вже було б якийсь дохід . Фактично основна маса людей сходить на станції Буцнів ,а потім цей поїзд їде порожнім до самого Ходорова. Пора зрозуміти ,що ці поїзди треба заправляти кожен день дизелем і це вам не 30 літрів пального ,а дохрена і трошки оскільки ці мотори вже зношені і споживання пального іде в рази . Наша країна не добуває нафту і не має у власності безкоштовного пального за все треба платити так само і тут .
  • Олег

    Я не маю нічого проти пенсіонерів. Але їм треба роз'яснити що перед поїздкою потрібно взяти своє посвідчення і прийти швидше в касу приміських поїздів щоб взяти безкоштовний білет. По цьому білеті держава компенсує Укрзалізниці вартість проїзду і крім того залізниця веде статистику скільки пасажирів переїхало в конкретному напрямку в певний час. Аналізуючи статистику начальство залізниці приймає рішення куди направити більше вагонів а звідки зняти. Так ось по статистиці цей поїзд їздить напівпустий. Більшість пенсіонерів цього не розуміє і думає для чого я буду брати той білет я і так маю право безкоштовно їздити, в самому поїзді кондуктори-контролери також часто не хочуть собі морочити голову і вибивати нульовий білет. Часом і ті хто має платити по різному комбінують щоб не платити або домовляються з кондуктором. Ось так і не далеко до повної відміни поїзда.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up