Діти обпеклись окропом і кислотою

Діти обпеклись окропом і кислотою
Мешканка сусідньої Хмельницької області потрапила до лікарні з опіками рота сірчаною кислотою, а дитина з Луганщини обпеклась окропом

Двоє іногородніх дівчаток потрапили до лікарень Тернопільщини через опіки.

4-річна хмельничанка обпекла ротову порожнину сірчаною кислотою, а 8-річна луганчанка вилила на себе окріп.

  • До Шумської райлікарні з опіками рота сірчаною кислотою доправили мешканку с. Йосипівці Білогірського району Хмельницької області 2009 року народження, - повідомили у прес-службі держслужби з надзвичайних ситуацій в області. – Це трапилось 18 серпня близько 22.30.

До Підгаєцької лікарні з опіками руки, стопи і тулуба доправили 8-річну дитину, яка мешкає с. Перевальське Луганської області. Її немає в офіційний них списках біженців зі Сходу. Однак, як вдалось нам з’ясувати, школярка проживає у с. Середнє, що у Підгаєцькому районі у своїх бабусі і дідуся. Тому як біженку її не реєстрували.

Відео дня

Дитина, як стало нам відомо, перекинула на себе ємність з окропом.

  • Дівчинка потрапила до нашої лікарні з опіками 1-2 ступеню, - повідомила заступник головного лікаря Підгаєцької райлікарні Алла Колодницька. – Ми вже транспортували її до Тернополя – до опікового відділення. Стан дитини задовільний, життю нічого не загрожує.

У дівчинки обпечені спинка, живіт і грудна клітка.  

Довідка

Опік — це вид травми м’язової тканини або шкіри, викликаний дією тепла, електроенергії, хімічних речовин, тертя або випромінювання.

• 1 ступінь - Поверхневий опік, при якому вражається верхній шар епідермісу. Спостерігається почервоніння, помірна набряклість пошкодженої ділянки.

• 2 ступінь - Цей ступінь відрізняється ураженням декількох шарів шкіри, спостерігаються значне почервоніння і набряки, з'являються бульбашки.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Наталія Герасимчук

    Бідні дітки,по собі знаю,що таке опіки .Бажаю скорішого одужання.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:30 Новий закон про мобілізацію: розʼяснення про те, що зміниться 17:05 Скільки коштує орендувати електросамокат у Тернополі: порівняли тарифи та умови photo_camera 16:25 Тернопільска модель, студентка ЗНУ Маріна Міжонова здобула титул Miss Supranational 15:55 Президент підписав Закон про мобілізацію Від читача 08:18 Ефективна співпраця на допомогу людям 15:40 Тарифи підняли, а людей не спитали! Тернополяни скаржаться на управителів будинків 15:10 Помер український письменник та громадський діяч Дмитро Капранов 14:35 Газопостач на Тернопільщині завищував ціни, тепер має повернути майже півмільйона у бюджет 13:55 У Тернополі організовують перший ековелопробіг 13:15 В Тернополі виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця play_circle_filled 12:35 У Тернополі чоловік продавав наркотики під виглядом електронних сигарет 12:01 Яку роботу пропонують в Тернопільському центрі зайнятості 11:30 Чи має шанс 2024-ий рік бути мирним? Що думають українці(ОПИТУВАННЯ) 10:50 ВЛК для людей з інвалідністю: кому треба пройти повторно і кого розраховують мобілізувати 10:15 Рідні полеглих Героїв отримали відзнаки «Почесний громадянин міста Тернополя» photo_camera 09:35 У Чорткові з'являться сонячні електростанції за пів мільйона євро 09:00 НБУ підвищив офіційний курс долара 08:00 У Тернополі мають відремонтувати дорожнє покриття на шести вулицях 22:00 У Зарваниці відбудеться Хресна дорога 21:00 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому призначать автоматично, а кому — за заявою
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up