Партнер рубрики Події

Екстремальний майданчик пропонують робити в парку

Екстремальний майданчик пропонують робити в парку
Облаштування майданчика для екстремалів у Центрі ще на рівні обговорення та пропозицій. Якщо люди будуть проти, то майданчика там не буде, переконує головний архітектор міста Василь Бесага.

Загалом начальник міського управління містобудування, архітектури та кадастру не бачить проблеми в спорудженні такого майданчика саме у дворах в Центрі.

- А чом би й ні? – каже пан Бесага. - Наша молодь часто займається не тим, що треба. Тому такий екстриммайданчик потрібен.

На пропозицію журналістів, чому б екстрим майданчик не облаштувати у парках, де більше місця, Василь Бесага відповів:

Відео дня
align="left"> - Є зони і межі парків, і там є чітко визначені місця, де можна розміщувати спортивні майданчики, - каже він. - В парках є такі місця, що інвестор готовий вкласти кошти. Адже в міста завжди бракує грошей на такі цілі. Можливо, буде і пропозиція там щось зробити для екстремалів.

Нагадаємо, майданчик для екстремальних видів спорту – скейтбордингу і велотріалу планують облаштувати у дворі будинків №17-20 на вул. Руській. Проте мешканці будинків на вул. Руській, поряд з якими хочуть облаштувати екстрим-майданчик, не в захваті від такої новини, писала раніше 20minut.ua. Ідея, кажуть вони, хороша, але не для втілення у вузькому дворі між житловими будинками. Для цього найкраще місце в парку.

Думку про те, що екстрим-майданчику краще бути в парку, поділяє і дизайнер Олег Семців.

- У парку Національного відродження уже багато років діє екстрим-парк природнього походження у вигляді невеликого яру, - каже він. - Там екстремали час від часу насипають додаткові гірки. Але вони теж природнього походження, себто з землі, тому швидко руйнуються. От де найкраще розвивати цю ідею. Екологічно чиста зелена зона та ефективне використання геометрії ландшафту дозволять зекономити значну частину коштів і гармонійно вписати проект малих архітектурних форм у зелену зону міста. Ну і травмпункт було б непогано десь поблизу відкрити.

Ідею екстрим-майданчика у парку підтримує і голова Клубу активного відпочинку "Файні мандри" Роман Задорожний.

- На створення екстрим-парків, спеціалізованих майданчиків для занять різноманітними видами спорту потрібно дивитися комплексно — майданчики повинні мати місце та запас для розширення, модернізування, конструктивних змін, - каже він. - Тобто фундаментальна реалізація можлива тільки в парку. Але одночасно я не заперечую, що потрібні невеликі переносні чи перевізні конструкції для проведення показових виступів і тренувань у центрі міста. Знаю про ініціативу скелелазів та альпіністів доповнити той майданчик штучною стінкою для лазання і спусків. Хлопці готові самі прийти і все зробити: зварити конструкції, поскручувати їх, а також проконтролювати, щоб усе було як слід.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Anonymous

    Парк "Національного відродження" - кращого місця не придумаєш для екстремалів! Якщо влада відмовить - значить парк дальше будуть розбудовувати не по призначенню
  • Anonymous

    думаю міська рада прийме до уваги позицію активістів
  • Anonymous

    сама катайся на асфальті тому
  • Anonymous

    Звичайно, - той парк - саме те, що потрібно!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up