Партнер рубрики Події

«Гроші обов’язково будуть» — майже рік обіцяють страховики тернополянину

«Гроші обов’язково будуть» — майже рік обіцяють страховики тернополянину
Володимир Кошкін каже, що страхова компанія має виплатити його синові 15000 гривень. Та відтоді, коли сталася аварія, вже минуло вісім місяців, а коштів чоловік так і не отримав
  •  Чоловік придбав страховий поліс і ще в 2015 році пошкодив авто в аварії. Утім, збитки у розмірі 15000 грн йому досі не компенсували
  • Тернополянин збирається йти до суду 

Судитися зі страховою компанією, яка не відшкодувала виплат, планує тернополянин Володимир Кошкін. Чоловік звернувся в редакцію «RIA плюс», аби розповісти свою історію та застерегти інших, щоб не втрапили у подібну ситуацію.

– Два роки тому мій син придбав страховий поліс у філіалі страхової компанії «Домінанта» у Тернополі, – розповідає Володимир Кошкін. – До речі, зараз компанія має лише один філіал — у Теребовлі, а її центральний офіс — у Києві. 29 грудня 2015 року син потрапив в аварію на вул. Довженка. В його автівку врізалася машина, яка їхала позаду. Викликали поліцію, з водієм-винуватцем аварії склали європротокол. Приїхав представник страхової компанії, оформив цей документ і подав дані у компанію. У «Домінанті» сказали, що через два місяці ми отримаємо кошти – 15000 грн. От і чекаємо на них досі.

Володимир Кошкін каже, що вже не раз телефонував на „гарячу лінію” страхової компанії, та його лише годують обіцянками.

Відео дня

– Щоразу диспетчер каже: «Отримаєте кошти 25 квітня, потім –15 травня, 30 травня, і так далі. Я телефонував їм нещодавно і мені знову сказали: «Гроші обов’язково будуть, у листопаді», – каже чоловік. – Я вже звернувся до адвоката, він написав позовну заяву. Оскільки фірма не хоче віддавати кошти добровільно, ми будемо це вирішувати через суд.

Як каже адвокат Василь Когут, подібну проблему потрібно вирішувати лише через суд, тобто так, як це і робить тернополянин. Проте спершу на недобросовісність страхової компанії можна поскаржитися у Моторне (транспортне – прим. ред.) страхове бюро України – структуру, яка регламентує всі процеси страхування цивільної відповідальності.

– Якщо є рішення страхової організації про виплату вже конкретно визначеної суми, то змусити компанію це зробити можна тільки через суд, – розповідає Василь Когут. – Вирішення такого позову, як правило, має бути позитивним. Є факт, є визначені правила, упродовж якого терміну повинна бути виплачена сума, а її не виплачують. Тобто є конкретне порушення норм закону — не дотримують терміну повернення страхової суми. Тож далі рішення суду будуть виконувати через державну виконавчу службу. І вже від неї залежить, чи вона спрацює оперативно. Адже тут можливі важелі впливу на страхову фірму – арешт рахунків, штрафи за невиконання рішення вчасно.

Щоб не потрапити у тенета недобросовісних страхових компаній, потрібно шукати інформацію про них на форумах та спілкуватися з людьми. Вони можуть розповісти, з якою фірмою вже мали справи і чи були з нею проблеми, а також порекомендувати надійного страховика. Відтак шляхом збирання інформації можна обрати ту компанію, яка найбільше вам підходить.

До речі, з питанням, чому клієнтові досі не компенсували збитки, журналіст «RIA плюс» звернулася на „гарячу лінію” страхової компанії «Домінанта». Чоловік, який не представився, сказав, що у них не дають інформації з приводу відшкодувань особам, яких це не стосується.

– Я сподіваюся, що найближчим часом ця людина отримає свою виплату, – додав співрозмовник.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Василь Будзик

    Подати в суд необхідно негайно. Був в мене випадок з крадіжкою автомобіля. Коли б не судився - то без грошей би залишився. Майже віршик.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up