Хто має відчистити пісочниці від… фекалій

Хто має відчистити пісочниці від… фекалій
Городяни обурюються, що власники собак облаштували туалети для своїх улюбленців на дитмайданчиках, місцях відпочинку та прибудинкових територіях. Натомість, ані господарі тварин, ані комунальники не поспішають все прибирати. В управлінні ЖГК кажуть, що двірники не зобов’язані відчищати пісочниці на дитмайданчиках від фекалій та вкотре звертаються до власників тварин, аби самі прибирали за своїми улюбленцями
  • Це якусь елементарну совість треба мати! - зателефонувавши до редакції, обурювалась мешканка дев’ятиповерхівки, що на вул. Київській, Олена Наумчак. – Собачим лайном просто всіяне подвір’я. Страшно зійти з тротуару, аби не вступити у щось. Хто має це все прибирати?

Жінка – молода мама. Каже, терпець увірвався, коли кілька днів тому разом з дворічною донечкою вийшли на прогулянку, і дитина рвонула до пісочниці.

  • Добре, що я побігла слідом і втримала дитину, - пригадує пані Олена. – Буквально в останню мить впіймала малу, аби вона не вступила у величезну купу посеред пісочниці. Це кому в голову прийшло «вигуляти» свого пса в місці, де граються діти. Добре, що вже йде до осені. І малеча в пісочницям практично не сидить. Але на весну туди вкинуть ще два мішки піску. І діти туди полізуть руками…

Жінка обурена позицією власників тварин, улюбленці яких страшенно загадили подвір’я. Звичайно, вони за своїми псами не прибирають. Але чому й комунальники не звертають увагу бодай на місця, де граються діти?

  • В обов’язки двірників не входить огляд пісочниць та очищення їх від фекалій тварин, - повідомив начальник відділу благоустрою та екології управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР Олег Соколовський. - Натомість, обслуговуючим підприємством кожної весни проводиться заміна піску у пісочницях на прибудинкових територій.

Пан Соколовський радить батькам дітей, які граються у пісочницях, фіксувати порушення. Непоодинокими є випадки, коли господарі ведуть своїх улюбленців у пісок навмисне, також часто власники тварин забирають пісок із пісочниці для того, щоб зробити «туалет» вдома.

Відео дня
  • Про такі випадки, із вказуванням даних порушників, можна повідомляти до обслуговуючого підприємства, представники якого можуть провести роз’яснювальну бесіду із недобросовісними власниками тварин, - каже Олег Соколовський. - Інших механізмів боротьби із фекаліями тварин у пісочницях немає. Тут допоможе лише громадянська активність та елементарна людська совість.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Анонім

    це можуть гадити бездомні пси. у нас у дворі купа бігає, страшно пройти вечером. вони і ср..ть.  треба вирішувати питання з бродячими псами.
  • Олег Фостяк

    Прибирати має "Укрдержінвестекспертиза" оскільки у державних нормах записано, що майданчики для вигулу собак є обовязковими біля багатоквартирних житлових будинків. Однак ця служба, яка працює за кошти замовника, фальшує свої висновки і пише, що проекти будинків відповідають нормам. За це вони повинні нести адміністративну та кримінальну відповідальність. Але оскільки замовник їм платить за такі висновки, а їх чомусь не беруть контролюючі органи, то  по людськи, вони і повинні кілька разів в день, разом із цими контролюючими органами прибирати усі подвіря. А де є такі ділянки, прибирати мають самі власники а слідкуати за порядком жеки.
  • Анонім

    А взимку це все "добро" буде гарненько заморожуватись, довгенько зберігатись, і нікуди не діватись... Ну хіба свіженький сніжок буде приховувати...

    А от коли сніг зійде, тоді двори стануть схожими на великі сільські туалети.
  • Анонім

    Європейське місто, а громадяни - європейці.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up